Още две лаборатории потвърдиха, че Навални е отровен с "Новичок"

Те се намират в Швеция и Франция
14 сеп 2020 13:20, Нели Христова
68
Още две лаборатории потвърдиха, че Навални е отровен с "Новичок"
Снимка: БГНЕС

Лаборатории във Франция и Швеция анализираха "проби, взети" от организма на руския опозиционер Алексей Навални, който е на лечение в берлинска болница, и потвърдиха отравяне с невротоксично вещество от рода на "Новичок". Това съобщи днес германското правителство, цитирано от Франс прес.

"Подновяваме призива към Русия да изясни станалото", призова в комюнике говорителят на кабинета Щефен Зайберт, предава БТА.

Той отбеляза, че това отравяне е "тежко нарушение" на Конвенцията за забрана на химическите оръжия.

Преди две седмици германското правителство обяви, че Навални е бил отровен с "Новичок" и поиска обяснение от Русия. Кремъл обаче отрича да има каквато и да било връзка със състоянието на "Враг номер 1 на Путин". Токсикологичните тестове са показали "недвусмислено доказателство" за невропаралитичен агент от групата "Новичок", се казва в съобщението.

Навални беше откаран за лечение в Берлин, след като се разболя по време на полет в руския регион Сибир миналия месец. Той прекара няколко седмици в кома. Сега състоянието му се подобрява и вече е контактен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ИМА НЕЩО СТРАННОНЯКОЙ ГЕРМАНСКИ ДЕПУТАТИ А И МЕРКЕЛ НАМЕКВА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ СЕВЕРЕН ПОТОК 2 НО ДА НЕ БИ САМО РУСИЯ ДА ИМА ИЗГОДА ОТ СЕВЕРЕН ПОТОКГЕРМАНЦИТЕ АКО НЯМАТ ИЗГОДА ЗНАЧИ СА НЕКАДЪРНИ В МЕЖДУНАРОДНАТА ТЪРГОВИЯИМА НЕЩО МНОГО ГНИЛО И ТО Е ГЛУПОСТА
58
3
 
5
 
! Отговори
бг преди 3 години
като пристигнал в берлин препилият с алкохол психопат навални му била отворена устата и му наляли новичок, а сега констатират че е намерен сами го наляли и отровили
57
2
 
5
 
! Отговори
бг преди 3 години
имайки впредвид доказателствата че новичок е притежаван само от западни страни, дивидентите които се извличат, ясно е отровен е от своите да бъде принесен в жертва!!! Макар че обвинения без реални доказателства това е политическр фарс. Пил е отрова за мишки, дали са му я мишките околонего.
56
7
 
2
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
СЕВЕРОАЗИАТСКА ДИВАШКА ПРИМИТИВНА КОЧИ-А ! .......Жертвите на злобното Джудже - НЕМЦОВ ....ЛИТВИЕНКО....БЕРЕЗОВСКИ....СКРИПАЛ.....НАВАЛНИ....ПОЛИСКОВСКАЯ....123 *** разследващи журналикти....ген .ЛЕБЕД ...още 20 генерали.противници....3-*** ДИПЛОМАТИ...и т.н...и т.н...ОТВРАТ !!! ГНУС !!!
55
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хич не ме интересува този ***. Да го бяха грохнали чичковците от запад, които му плащат, по-интересно щеше да ми е.
54
3
 
9
 
! Отговори
Пфф преди 3 години
Тоз новичок много калпав бе никой не ме от него май!
53
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новичок е толкова мощно хипер тайно оръжие на раснаците, че във Франция, Германия, Англия и Швеция имат проби от Новичок - да си сравняват резултатите, хаххаха.Още някоя хумореска ще измислят ли?А да питам - като се оказва че САЩ, Германия, Франция, Англия и Швеция знаят какво е Новичок и го имат в запас... защо точно пък Русия ще го е използвала?!? По коя логика?
52
5
 
14
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Поредната фалшива соро.соидна западна льжлива пропаганда за един анонимник !!!!!!!!!!!!!!!!
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 53А принципно руските лекари казаха ли от какво са лекували Навални така героично или?
50
1
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
остава и Вашингтонска лаборатория да потвърди !
49
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато беше в болницата в Омск Навални не беше отровен, а черният му дроб и бъбреците бяха в добро състояние, щом влезе на немска територия изведнъж стана отровен - с какво - уж било новичок, но не било новичок , ами нов още по-страшен новичок. Ами с фосфогени, които се съдържат в някои пестициди и дори в битови препарати като каналин, ама ние сме девствени на запад и такива чудовищни отрови не произвеждаме. Произвеждате и още как
48
0
 
0
 
! Отговори
гатУпроблемите преди 3 години
Гаранция ФранцияШведската тромбаиАрбайт махст Казачок фрайИ катастрофират ли катастрофират Мерцедесите, Пажата и Волвата и никой не ги проверява на гас ли карат
47
4
 
6
 
! Отговори
НаДнеАналний преди 3 години
Аре къш с тоя т.н. "Берлински Пациент Два".На Запад около Дневалния днес никой не говори за правата на човека, словото и демокрацията в Русия.Дори за АнаLний не говорят.Всички дъфчат кластерите около Северен Поток 2.Преди да го закарат в Германия, поне жената и близките му от партията по цял ден говореха дайте тва,направете онова, дъ дъ дъ.Днес гласовете на Навалновите близки не се чуват, изобщо, което подсказва че има нова стратегия около Навалния и на близките му е наредено да са тихи
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чел съм, че има лекрства и то достъпни в аптеките, които като ги сложиш в кафето на някой, той получава сърдечен удар и умира, а след няколко часа следите от тези лекасртва изчезват в организма. ПО същия начин индийски *** "приспаха" много свои клиенти, сипвайки им в напитките отвара от татул, за да се опият, да заспят и да ги ограбят. Обаче мнозина заспаха завинаги. Така че толкова изтънчени средтсва за отравяне им още от времето на Борджиите, та да се използва точно новичок. Пълна глупост
45
5
 
8
 
! Отговори
вън преди 3 години
нато и ес от България.Всичко е добре планирано и разработено от западните тайни служби,но това са остарели и изтъркани номера на който никой няма да повярва.
44
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Не е случайно, че са ти нацвъкали 4 минуса са 30 минути!А в това кога се пускат тия публикации случайно няма! Все е тая лъжат или не!
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахахаха. Кремъл скоро ще пусне опорките, няма страшно другари :))))
42
2
 
9
 
! Отговори
преди 3 години
М.амата му разгонихте на тоя Новичок! Кой сега ще си поръча и ще го купи?! Та това "най-смъртоносно БОВ /подчертавам - Бойно Отровно Вещество, а не отрова за *** от супера/ не може да отрови никой, бе!Най-много да му прилошее на човек и да полежи в болница няколко дни, да му отмине! Че то смъртността от предозиране с аспирин е процентно повече, бе!!Егати смехорията!!
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващия път вече няма да му се размине.
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МишоА какво пречи да са били истински?