Тъжният опит на български проститутки в Германия: Чувствах се безкрайно мръсна

С други професии никога не бих изкарвала толкова пари, признават те
23 сеп 2020 22:00, Елка Василева
139
Тъжният опит на български проститутки в Германия: Чувствах се безкрайно мръсна
Снимка: архив, БГНЕС

И трите са от България. Дошли са в Германия с различни планове. Свързва ги единствено желанието да изкарат пари за семействата си у дома. Германски медии разказват историите на три проститутки от България.

 Техният опит е тъжен, но и поучителен. И навярно може да бъде полезен за всички онези, които биха тръгнали по стъпките им. За три жени от България разказват германското списание "Фокус" и обществено-правното радио "Дойчландфунк", което в 25-минутно предаване представя и историята на българката Дана, предаде Дойче веле.

"Чувствах се безкрайно мръсна"

"Отведоха ме на третия етаж в една къща. Там един мъж ми взе всички документи и ми съобщи, че оттук нататък трябва да работя на това място. Каза, че ако искам скоро отново да видя децата си, трябва да я върша тази работа. А аз не познавах никого, не знаех нито дума немски, нямах и пари. Последните си 100 евро дадох за транспорта. Когато разбрах къде съм попаднала, нямах сили за друго, освен да плача. Много ме беше страх, защото такова нещо досега бях виждала само по филмите. Исках единствено да умра, да се хвърля от третия етаж. Исках всичко да свърши. Знаех, че не желая да живея така, чувствах се безкрайно мръсна."

Още по темата
Авторите на радиопредаването поясняват, че Дана има три деца, за които се грижи майка ѝ в България. Дошла в Манхайм, за да работи като чистачка - познати от селото ѝ обещали работа в някакъв хотел. Като самотна майка без никакво образование това ѝ се видяло добър шанс.

Жените от Румъния, България или Унгария са "евтината стока" на пазара за платена любов в Германия, посочват авторите на предаването и цитират експерти, според които около 150 000 жени от Източна Европа предлагат в Германия сексуални услуги.

Една от тях е и Ивелина - също българка, също майка на три деца, пристигнала да търси по-добър живот в Германия. Мъжът ѝ я пребивал от бой, тя избягала от него и се захванала с проституция в България. В германския град Некарщат дошла преди десет години. И тук обаче животът на Ивелина не е никак розов. Тя работи в най-долния сегмент на професията, обслужва клиенти в задните стаички на съмнителни заведения, при това за смешни суми от по 5-10 евро. Каквото успее, изпраща на децата си.

Пред "Дойчландфунк" Ивелина разказва: "Трябва да се грижа за децата си, докато си стъпят на краката. Много ми е тежко, толкова искам да съм с тях, да ги прегърна и да ги целуна. Те все ме чакат, а аз всяка седмица ги лъжа отново и отново, че още тази или идната седмица се прибирам. А трябва да изкарвам пари".

В предаването на "Дойчландфунк" представители на хуманитарни организации разказват подробно за неволите на чуждестранните проститутки в Германия. За сивата зона между доброволната и принудителната проституция, за липсата на здравни и социални осигуровки, за лошата хигиена, за наркотиците и насилието, които са всекидневие в т.нар. квартали на червените фенери.

"Като чистачка никога не бих изкарвала толкова пари"

Третата българка крие истинското си име. Списание "Фокус" я нарича Наталия. 30-годишната жена работи в публичен дом в Мюнхен. За професията си, която упражнява от 26-годишна възраст, казва, че е тежка и изисква стоманени нерви.

"Но с други професии, примерно като чистачка в хотел, никога не бих изкарвала толкова пари", обяснява жената. Всички в България обаче мислят, че тя наистина работи като чистачка. Наталия също издържа две деца в България, където за момчетата на 15 и 11 години се грижи майка ѝ. "Когато понякога изпратя повече пари, просто им казвам, че съм си намерила допълнителна работа", разказва Наталия.

Наталия много иска децата ѝ да имат по-добра перспектива, защото тя самата е отраснала в много бедни условия. И в момента живее на ръба, тъй като публичните домове в Мюнхен доскоро бяха затворени заради пандемията. Наталия изхарчила спестяванията си и натрупала големи дългове, но и сега се тревожи за бъдещето, тъй като клиентелата рязко е намаляла.

На помощ ѝ се притекли правозащитници от мюнхенската организация "Mimikry", които дори ѝ помогнали да вземе помощ за безработни. "Винаги сама съм си изкарвала парите и знам, че в живота нищо не ти се дава даром. Въпреки това камък ми падна от сърцето, когато получих право на социални помощи", казва жената пред репортерите на списание „Фокус“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
6
 
! Отговори
Хахоман преди 3 години
Стига глупости .Принуждавали се да работят .Работят за дрога и казино .
91
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** с бг гражданство! Съсипват имиджа на българите и България!
90
1
 
7
 
! Отговори
Poeblo преди 3 години
Ромейки, пуснаха ги от гетата и те тръгнаха из Европа.
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе за дойча не знам, но в бг територията всички к*рви се познават, защо ли ....
88
8
 
24
 
! Отговори
Тези жени преди 3 години
Са знаели какво ще правят там и никой не ги е закарал насила ! Така,че сега тези сълзливи истории са излишни !!!
87
5
 
33
 
! Отговори
Иван Нейков преди 3 години
Наталия на 30г. Има 2-*** сина на 15 и 11г.!!! Другите имали по 3 деца!!! Това са ***, които раждат на 15г. Източиха българската социална система още в началото на демокрацията, а сега точат икономиките на Зап. Европа....
86
3
 
27
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Преди време излезе една гръцка песен в стил рап , там текста ясно говореше за българските жени че са *** в Европа , интересното е че песента стана хит в Гърция , а тук не смееха да коментират тоя въпрос. Ясно се разбра че нашите политици неискат да си влошат дипломатическите отношения с Гърция .Дори Шоуто на Слави по това време не взе отношение.
85
11
 
9
 
! Отговори
Eugeni преди 3 години
Какво толкова е станало?
84
9
 
11
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Не знаят език , нямат възможности , какъв друг избор да имат в чужбина .....
83
6
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Не знаят език , нямат възможности , какъв друг избор да имат в чужбина .....
82
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дойдат да снимат къде отиват парите от тези жени! Палати, скъпи коли, злато ... без ни един работен ден и ни лев внесен в хазната, в хора на соц.помощи и 100% инвалидност, всичко това в ръцете на работодателите им, галеници на властта
81
3
 
15
 
! Отговори
проститутките-жени преди 3 години
До през соцаТе пък си сменяха работното место с цел брак и секс....
80
1
 
28
 
! Отговори
през соца преди 3 години
Директорите си сменяха работните места за да сменят любовницити си!Веднъж влезли под кожата на шефа си жени - те назначаваха и уволняваха...В Америка това се счита извън служебните задължения и строго се санкционира!!!
79
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наталия е на 30, а за момчетата и на 15 и 11 се грижи майка и.Наталия е родила на 15, тя е българка ....но от индийски произход
78
1
 
35
 
! Отговори
последен коз преди 3 години
До всичко е проституткиДА СИ ***..ТКА - последен шанс! България се превърна в публичен дом!
77
1
 
9
 
! Отговори
прехода преди 3 години
До АнонименТой ни донесе свобода и нов живот заедно със старини!
76
1
 
8
 
! Отговори
нямат свършване! преди 3 години
До Кака ГинаНикой досега не ги е свършил! Затова БКП ще векува вечно!
75
1
 
9
 
! Отговори
БКП преди 3 години
Дворците-бардаци бяха за затягане на дисциплината и да няма предателство!
74
7
 
20
 
! Отговори
Кака Гина преди 3 години
Че как, едно е да блъскаш с метлата по цял ден за няколкостотин лева или евро; съвсем друго за няколко часа да изкараш в пъти повече - хем морна вода не си се напила, хем харашо си правиш.
73
3
 
17
 
! Отговори
всичко е проститутки преди 3 години
Докато преди на пръсти се знаеха и познаваха, сега всичко е такова!