Лукашенко за Запада: Никога не сме искали да ни признаят

Той често говори за себе си в първо лице множествено число
24 сеп 2020 15:18, Елка Василева
40
Лукашенко за Запада: Никога не сме искали да ни признаят
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко отхвърли решението на редица страни да не признават неговата легитимност след президентските избори от 9 август, опорочени от предполагаеми измами, и репресиите срещу последвалите масови протести, предаде Франс прес.

"Те крещят, че не ни признават. Знаете ли, никога не сме искали от тях да ни признаят, да признаят нашите избори, да признаят нашия преизбран президент", заяви Лукашенко, цитиран от държавната агенция БелТА.

Беларуският президент каза това на среща с китайския посланик. Както често пъти, той говореше за себе си в първо лице множествено число, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Още по темата

Лукашенко официално започна вчера своя шести президентски мандат след церемония по встъпване в длъжност, неоповестена предварително - според опозицията от страх да не мобилизира протестното движение.

ЕС, Германия, балтийските републики, Полша и САЩ заявиха, че не признават Лукашенко, който е на власт в Беларус от 1994 г., за легитимно избран президент. Масовите протести срещу него в страната продължават въпреки репресиите и арестите, независимо че редица видни опозиционери са зад решетките или в чужбина.

Вчера беларуската полиция бързо разпръсна спонтанните демонстрации след клетвената церемония на Лукашенко; по данни на вътрешното министерство са били арестувани 364 души, съобщи Франс прес.

Приказките около церемонията имат за цел да подклаждат протестните нагласи в Беларус, заяви Лукашенко, цитиран от ТАСС. "За да се изсипе на улицата повече народ - както обикновено, в събота, неделя. Ето защо го правят. Ние разбираме това и сме готови", добави беларуският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен диктатор от ранга на Саддам Хюсеин...Неговите генерали ще го свалят от трона.
10
3
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анономен/1на тях няма да им писне, ама на брюксел ще му писне да плаща и ще почне да ги трови както навални...
9
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
В зората на демокрацията, старите антибкп опозиционери, говореха от свое име на ние.Точно те, едва ли биха могли да бъдат обвинени в комунизъм.ПП. после и някои бкп кадри май се присламчиха да говорят и те така.
8
8
 
6
 
! Отговори
ДебилътОтМинск преди 3 години
Лукашенко обожава президента на Беларус и би му посегнал сексуалнооо
7
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, ако бях на Лукашенко, тези протестиращи, щяха да доят крави.Няма по добра терапия от обществено полезен труд.
6
10
 
18
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Продължавай да мачкаш фашистите, Саша !
5
7
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Няма да им писне, щото им плащат.
4
2
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Само нищоправците-комплексари, като гражданите за европейско развитие, непрекъснато мислят за мнението на другите за тях.
3
6
 
20
 
! Отговори
Ффф преди 3 години
Прав е пичът, откъде накъде от чужбина ще им казват какво да правят.
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изричайки фразата "никога не сме искали от тях да ни признаят" Бацко силно си криви душата. Само преди два месеца, обладан от желанието да угоди на колективния запад, той с готовност нагълта голата кукичка на постановката "33 вагнеровци влезли в Белорусия, за да ме свалят от власт". Колко обидни думи изрече срещу Русия и Путин с едничката цел да се подмаже на запада, за да бъде признат от хегемона.
1
8
 
19
 
! Отговори
Анономен преди 3 години
Още малко да устиска, ще им писне на платените от запада да му палят революция като в Ирак, Либия и тн.