Гришо е на 1/8-финал в Париж, съперникът му се отказа

Българинът с убедителна игра срещу Баена
3 окт 2020 18:06, Екип на Bulgaria On Air
36
Гришо е на 1/8-финал в Париж, съперникът му се отказа
Снимка: Instagram

Григор Димитров ще играе за първи път в кариерата си в осминафиналите на “Ролан Гарос”, след като победи Роберто Карбайес Баена с 6:1, 6:3 и отказване на испанеца.

Баена се смяташе за специалист на клей и го доказа в предишния кръг, когато елиминира след петчасов трилър Денис Шаповалов.

Днес обаче Гришо започна по прекрасен начин мача и с ранен пробив поведе с 1:0. Убедителната игра на българина продължи и след това взе и следващите три гейма, за да поведе с 4:0. В крайна сметка след 6:1 българинът поведе в резултата.

Втората част започна равностойно до 3:3. Тогава Димитров отново пое нещата в свои ръце и с три поредни спечелени гейма поведе с 2:0 в резултата. В този момент испанецът усети, че не е в добра физическа форма и прекрати участието си.

Димитров ще срещне в следващата фаза №6 в света Стефанос Циципас, който елиминира Аляж Бедене.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Григор Димитровфинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хейти булгариcтанино, хейти!
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти па си от големите красавци сигурен съм,че си по голям грозник и противняк си личи комплексирано човече който е сам без приятели
6
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този в много грозен, догурно като го водят и се отказват да ограят мача, на мен ми се е скучвало, понякога с грозен противник е много гадно и демотивиращо
5
14
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Браво, Голям си, Служебна Победа - максимума на силите го постигна!
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 коментара и с трите показвате, че Григор добре прави, че не прекарва много време в България. После той ви е виновен за някакви неща, вижте се вие, кефят се, че някакъв грък щял да го премаже. Ами браво, на теб дано някой ден някой ти даде награда за най-добър тираджия ... ама такава май няма???
3
28
 
8
 
! Отговори
ПЕТЪР КУРДОВ преди 3 години
СТЕФАНАКИС ЦИЦИПАС Е 1999 Г. НАБОР= 21 ГОДИШЕН...ИГРА НА ПОЛУФИНАЛА НА АУСТРАЛИАН ОПЕН МИНАЛИЯ ЯНУАРИ 2019..И ПОСЛЕ МАЛКО НЕ УСПЯ НА ШЛЕМОВЕТЕ..НО СПЕЧЕЛИ ДВА СУПЕР ВАЖНИ МАСТЪРСА--В ЛОНДОН, И В СИНСИНАТИ .ГРИШО Е 1991 Г. НАБОР..--- 29 ГОДИШЕН...И ИМА САМО ТРИ ПОЛУФИНАЛА ОТ ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ, ДОРИ БЕЗ ФИНАЛ Е !СТЕФАН ЩЕ ПРЕМАЖЕ ХАСКОВЛИЯТА .
2
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси тъпотията е тоя тенис без хора.Футбола също.
1
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще го смажат и пак ще провеси носа.