Почина доброволец, тествал ваксина срещу коронавирус

Изпитанията продължават, според властите няма място за тревога
22 окт 2020 07:43, Нели Христова
56
Почина доброволец, тествал ваксина срещу коронавирус
Снимка: БГНЕС

Починал е доброволец в клиничните тестове на ваксината срещу COVID-19, разработвана от AstraZeneca и Оксфорд, съобщиха бразилските здравни власти, цитирани от "Ройтерс" и "Форбс".

Университетът в Сао Паоло, който координира клиничните тестове в Бразилия, заяви, че починалият добровололец е бразилец.

Бразилското правителство планира да закупи британската ваксина и да я произвежда в биомедицински изследователски център в Рио де Жанейро.

Университетът в Осфорд обяви, че внимателно проучване на случая в Бразилия не дава основания за тревога за сигурността на клиничните изпитания на ваксината.

Регулаторът уточни, че изпитанията ще продължат, но не даде повече подробности заради лекарската конфиденциалност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Няма място за притеснения. Всички ще умрем.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо трябва да съжалявам някой, който доброволно си е набил разтвор с вируси?
47
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Христо Христов... това, което ти твърдиш, че не било казано.Тъй че лъжливия неграмотен *** си ТИ, защото нито знаеш, че такова нещо реално съществува, нито можеш да прочетеш, когато буквално ти е написано.Отивай да въртиш таблата, че за друго не ставаш.
46
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Христо Христов"The fact that the trials were not suspended COULD indicate that the person took a placebo dose, said Carlos Fortaleza, an epidemiologist at São Paulo State University.което потвърждава, как евроатлантическите *** освен лъжци сте и неграмотни."Допреди да ти кажа името на тоя твърдеше, че било фейк нюз от анонимен източник.Ето какво написах:" Точно това за плацебото (или по-точно изказването, че ВЕРОЯТНО му е дадено плацебо..) ... Сдруги думи изрично написах ...
45
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Анонимен/37The fact that the trials were not suspended COULD indicate that the person took a placebo dose, said Carlos Fortaleza, an epidemiologist at São Paulo State University.което потвърждава, как евроатлантическите *** освен лъжци сте и неграмотни.
44
0
 
1
 
! Отговори
яаояаояаояаояао преди 3 години
До Анонимене па сложи си европейска! Ама нема и нема да има, нали?
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 35/42Неграмотен си.
42
2
 
4
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
ЧовекО починал, вечен му мир, а те, Бразилия, щели да закупят ваксината, за да "лекуват" милиони още!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Първите тестове за коронавирусна ваксина в Европа започна в Оксфорд.Двама доброволци вече са инжектирани, първите от общо над 800 души, наети за изследването. Половината ще получат ваксина срещу Covid-19, а останалите - контролна ваксина, която предпазва от менингит, но не и коронавирус. Доброволците няма да знаят коя ваксина получават.."
40
1
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 3 години
Много хора като теб си милсят, че ваксините се тестват като лекарствата с плацебо, но това не е вярно! Контролната група получава ВИНАГИ друга ваксина, сего с ковид обикновено им дават ваксина против менингит. Досега няма нито един тест на ваксина, в която контролната група да е получила физиологичен разтвор! НИТО ЕДИН! Така се тестват само лекарствата. Информирай се преди да пишеш, че и да спориш, моля.
39
2
 
2
 
! Отговори
Жълто преди 3 години
От covid ли е починал или го е блъснала кола?На половината от хората в проучването им се поставя фалшива ваксина за не се знае, кой е наистина ваксиниран и кой не. Накрая сравняват двете групи - кои умират и кои живеят. Този може да не е получил истинската ваксина, ще кажат накрая! Аман от безсмислени, манипулиращи статии!
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Русия има един оцелял след Спутник. Напреж другаре!
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо Христов, а ти сложи ли си противошапна ваксина Спутник V?
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовИзточника е потвърден, вече ти казах кой е по-надолу (Епидемиолога Карлос Форталеза от Университета в Сао Паоло), но червените *** се побърквате да разпространявате фейк нюз.Никой не може да се мери с авторитарните червени режими по отношение на фейк нюз: те лъжат и собственото си население,и, разбира се всички останали и то през цялото време.
35
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Тролитата на брюксел и вашингтон се побъркват да заработват надника с лъжи.1. Всички медии цитират, че новината за плацебото идва от неназован източвик (първоначално от локален вестник); официално не е потвърдено.2. Тролът с руския депутат гартман да пусне линкове към новината за ваксинацията му и новината за разболяването му.Но брюксел и вашингтон са световноизвестни с фалшивите си новини. Както каза демократът рюте: лъжата в политиката не е грях.Ценности.
34
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До до fake news/36"Говориш лъжи! Ваксини никога не се тестват с контролна група с физиологичен разтвор, а само с друга ваксина."Явно не знаеш какво значи "контролна група". Вземат се две групи с еднакви показатели като на едната се дава лекарството а на другата не. НЕДОПУСТИМО е да се намесва друго лекарство/ваксина. Явно нито си участвал в такива изпитания нито някога си чел нещо по въпроса!
33
2
 
8
 
! Отговори
до fake news преди 3 години
Говориш лъжи! Ваксини никога не се тестват с контролна група с физиологичен разтвор, а само с друга ваксина. Новината е потвърдена от всички световни агенции! Починал е от ваксината, то е ясно, срамота, че се мълчи по случая, заради конфиденциалност. Да, не дава основания за тревога, все пак става въпрос за няколко милиарда долара, какво означава смъртта на един човек?
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"според властите няма място за тревога"През .. им е на властите.
31
1
 
9
 
! Отговори
D преди 3 години
Тези, които ен ги убие короната ще ги убие ваксината.
30
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия и ваксина Ха-ха-ха не ме разсмивайте че имам раничка на ъгъла на устата. Една Турция сложи в малкия си джоб Русия и я уплаши до толкова че руснаците не смеят да си покажат носа пред турския аскер те тръгнали да ни агитерат с тъпите си русофилски ваксини.