Новата ваксина на Moderna с почти 95% ефективност

Това показват ранните данни на американската компания
16 ное 2020 15:50, Петя Славова
49
Новата ваксина на Moderna с  почти 95% ефективност
Снимка: БГНЕС

Нова ваксина, която предпазва от COVID-19, е почти 95% ефективна, показват ранните данни на американската компания Moderna, съобщи Би Би Си.

Резултатите стават важни след подобни резултати от Pfizer и добавят нарастваща увереност, че ваксините могат да помогнат за прекратяване на пандемията.

Още по темата

И двете компании използваха изключително иновативен и експериментален подход при проектирането на ваксините си, предава БГНЕС.

От Moderna казват, че е "страхотен ден" и планират да кандидатстват за одобрение за използване на ваксината през следващите няколко седмици.

Това обаче са все още ранни данни и ключовите въпроси остават без отговор.

В проучването бяха включени 30 000 души в САЩ, като на половината бяха дадени две дози от ваксината с интервал от четири седмици. Останалите бяха с фиктивни инжекции.

Анализът се основава на първите 95, които развиват симптоми на коронавирус.

Само пет от случаите на COVID-19 са били при хора, на които е прилагана ваксината, 90 са били при тези, на които е било приложено фиктивното лечение. Компанията казва, че ваксината защитава 94,5%.

Данните също така показват, че в процеса е имало 11 случая на тежък коронавирус, но нито един не се е случил при хора, които са били имунизирани.

“Цялостната ефективност беше забележителна … това е страхотен ден”, каза Тал Закс, главният медицински директор в Modernа пред Би Би Си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Аз чакам 100 процентова
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почнаха да си мерят процентите вече
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е Руска е вредна и Не се признава от СЗО , а щом е Американска е полезна и СЗО Не се изказва .....вижда се всичко е политика и пари !
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека останалите решаващи 5 % първо да ги тестват във US Посолството , инак казано Бункера във Лозенец .. ..
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 39 НЯМА НИКАКВА АЛЧНОСТ ЗАЩОТО КОЕТО СЕ ПРАВИ НЕ Е ЗА ПАРИ НСР Е ТОВА НЕЩО ДРУГО РАЗЛИЧНО ОТ ВСИЧКО ПОЗНАТО ЕДНО СЪЗДАВАНЕ НА *** ОТ ЕДНА СТРАНА И ПОЛУБОЖЕСТВА ОТ ДРУГА ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НЯМА РЕАКЦИЯ ДОРИ НА ТАЗИ АНТИЧОВЕШКА ИГРА СЪС ХОРАТА ТЕ СА ИЗПЛАШЕНИ И НЕ РЕАГИРАТ ДОРИ И ПРИ ХОЛОКОСТА Е БИЛО ТАКА НЯМАЛО РЕАКЦИЯ НА ХОРАТА ДОРИ КОГАТО ИЗЧЕЗВАЛИ БЛИЗКИТЕ ИМ И ТОГАВА ПРОМИВАЛИ МОЗЪЦИ НО ТОВА СЕГА Е СВРЪХТЕХНОЛОГИЧНО..ХОРА БДЕТЕ Е КАЗАЛ ЮЛИУС ФУЧЕК МОЖЕ БИ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е СЪВСЕМ КЪСНО.
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовНовата на руснаците ще е с 96% ефективност ама при ветеринарни проблеми при хората, нали така?
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАлчността на филантропите е едно на ръка но за пръв път в световната история на всички времена не става въпрос за пари а за промяна на хората дори не просто за отнемане на права а за тяхната все едно генномоделирана промяна. Да станат нещо средно между роботи и изкуствен интелект, някаква нова раса без права и без защита.МИ ТО ТОВА ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛО И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЧЕ ХОРАТА НЕ РЕАГИРАТ ТЕ ВЕЧЕ СЕ ПОДЧИНЯВАТ БЕЗ ДОРИ ВЪПРОСИ ДА ЗАДАВАТ ПАРИТЕ СА ОТЖИВЕЛИЦА НОВ СВЕТОВЕН РЕД ЗА НАПРЕД
38
1
 
0
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
Каква алчност ваксината струва 40-50 долара тая на турците е 16 долара. В САЩ клошар харчи повече от 10 долара на ядене..
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, два дена след резултатите от изборите всичките си напускаха ваксините. Важното беше да бъде отстранен президентът, който се бореше с алчността на фармацевтичната индустрия.
36
6
 
7
 
! Отговори
СъвецкиМалоумник преди 3 години
Аз ще чакам за нашата, съвецка ваксина. Но нещо започнаха да шикалкавят със сроковете. Първо обявиха, че започват масовото ваксиниране през Октомври-Ноември но сега сроковете се изместиха за Януари-Февруари. Добре, Януари-Февруари ама коя година?
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко ! Но, мерси. Тия направиха вируса а сега ще ми предлагат съмнителна ваксина която може да се окаже по силен вирус и от този
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 31 Ядосан Шоп - От какво си ядосан, бе, шопе, от това, че си шопарче ли?
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте го повтаряли това че вируса щял да мутира, имате се за много умни но не схващате че това също е от програмата за за промиване на мозъци. Както и жестомимичния превод в ефир има за цел да втълпява че това което говорят е така и постепенно хората го повярваха. Мислете и говорете само позитивни неща и ще видите че ще се обърне ситуацията. Ще победим вируса и ще си върнем свободата на пук на ционизма и фашизма.
32
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще се чуе и за китайските ваксини, които се тестват в момента. Докато вие дрънкате, хората работят. Вече има лечение и с медикамент от коктейл от антитела, но един курс на лечение струва 50 хиляди долара и е по джоба на милиардери като Тръмп; Но се работи за поевтиняване на антителата. е се тумбите от злоба, че вече има ваксини, форумни изкуффели професори, кухи леййки
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ваксини,то чудо.Чудя си коя да си бия първо?От първата още не мога да се стопля,минус 70 градуса -истинаха ми чак подметките.Дано тези да са по-топли.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче оня фашист и ционист Габриелейкус казал че само ваксината няма да сложи край на пандемията и мерките трябвало да продължат. Аз нали го казвах и по рано това че мерките ги гласят да са до края на живота ако не на нашия то поне на неговия. Или ние или те иначе няма живот разберете го.
29
2
 
9
 
! Отговори
Ядосан Шоп преди 3 години
Тия докато си мерат ваксините я го прекихах и вече ми не требат!
28
5
 
9
 
! Отговори
Надървен преди 3 години
Целия се надървям от поредната открита вакцина, която естествено ще се окаже на пазара я 2025 г, я ще требе на минус 170 да се пази, я няма да може да стигне до всички преди 2029 г... Мдааа, почвам да се празня вече
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирка продължава...а кЪо има ваксини от различни формички лакоми за милиони,и то май това е целта )що има толкова много болни бря тарикати ,гадове
26
2
 
8
 
! Отговори
И тя ли? преди 3 години
И тази ваксина ли е в сила за кръгли кокошки във вакуум?