България забранява всички полети от и до Великобритания

Забраната ще важи до 31 януари 2021 година
20 дек 2020 19:27, Нели Христова
83
България забранява всички полети от и до Великобритания
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов свика работно съвещание във връзка с новия щам на COVID-19. В срещата участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

На заседанието беше обсъден начинът, по който България да реагира по отношение на новия щам на коронавируса, установен във Великобритания. След като по-рано днес със заповед на здравния министър се въведе 10-дневна карантина за всички лица, влизащи на територията на България от Обединеното кралство, на срещата при премиера беше взето решение да бъдат временно преустановени полетите от Великобритания до България и от България до Великобритания считано от тази нощ - от 00:00 часа на 21 декември 2020 година до 31 януари 2021 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
8
 
12
 
! Отговори
Къде преди 3 години
Тази година зчезнаха сезонните грипчета. Няма летен, есенен и сега предстои зимния. Май всичкото ще мине за ковид. Абсолютна манипулация. Шефът на УНГ отделението на ИСУЛ професор Чалъков казва, че сиптомите за грип и Ковид са копи пейст. Никой не може да ме убеди, че няма грип и в момента и че няма да има след 1-2 седмици. А това е времето на обичайния зимен грип. Или тогава зимния трип ще мине за Ковид. Не малко лекари експерти казват, че грипа е по-тежък от ковида.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има карантина 10дни
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От септември мутиралия вирус е в Англия, познайте колко народ е дошъл от тогава в България. Най-правилно е всеки пристигащ в страната да е под карантина. Вируса не пътува само със самолет.
40
2
 
14
 
! Отговори
До Минаващ преди 3 години
Може да се окаже за ваше добро, че не ви пускат във Великобритания.
39
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да се приберете в Англия нали ще трябва да дойде самолет от там, за да ви закара? Или самолетите от тук да ви закарат и да се връщат празни ли? Като се върне екипажа от рискова дестинация ще трябва да го карантинират.Да се разсъждава логично и да се разсъждава вярно са две различни неща. - Висарион Белински
38
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си много умен, за да пътуваш в разгара на епидемията и спирането на полетите да те изненада. Още преди два месеца трябваше да затворят границите. но се ослушваха и положението излезе от контрол.
37
19
 
30
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
Защо не ни пускат да се приберем в Англия? Ние живеем и работим там. Няма някаква логика в това решение. За пристигащи от Англия, разбирам, че трябва задължително да се изисква тест и 10-дневна карантина. А на завистливите и злобарите в част от коментарите ще кажа само, че са жалки. Подкрепям коментарите с призив да пуснат българите да се приберем в Англия. Лека нощ!
36
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закъсняха нашите мутри. Доста европейски държави вече спряха полетите от и до Великобритания. Например Франция и Италия.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върнаха се още от петък през ноща. Дори са обиколили бабите и дядовците. Цялата рода се е събрала още снощи да полеят пристигането. В Столипиново е така. Не знам за другаде как е.
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно е. Вече се върнаха за Коледа.
33
11
 
12
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Идеята на Ковида е да си седиме дома, да сме прости и да слушаме новоназначения *** за МП. Тия 20 години свобода са просто някаква чиста случайност.
32
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Било свикано ''работно съвещание,, Ха ха ха взели и да работят смешници:) :) 9 държави в Европа вече затвориха и забраниха полети от и за Великобритания Борис Джонсън забрани да се излиза от Англия. Решението за пореден път е взето в Европа. Добре че е Европа иначе да разчитаме на нашите мутри досега да сме измрели
31
4
 
11
 
! Отговори
Сила преди 3 години
Спокойно,другари! Метрото ще го пуснат до Лондон след празниците:)
30
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре затворете Великобритания. За доброто на човечеството
29
19
 
35
 
! Отговори
22 преди 3 години
Това е тотален фарс. Защо се спират полети ДО ОК? За пристигащи нека има карантина и тест. Защо ме спирате да се върна на другото място където живея и работя. Няма значение дали береш малини или си инженер. Защо обявявате нещо от днес за днес. Дайте шанс на хората, които искат да се приберат да го направят. Това е малко недомислено. Сложете тест и карантина за идващите, но заминаващите...
28
11
 
7
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
Сега ще ти развива теории как не е слугинаж, а мякащо студентчи. Ахахахахаха. Или недооценено инженерче от ТУ или инУнУмистчИ с ЧИЛИвизор.
27
29
 
18
 
! Отговори
до 27 преди 3 години
Драмите на слугинажа, дами и господа! Слугинаж, там, в Анлия, изкарваш наполовина колкото СТУДЕНТ на 21 в София с 2 езика. Убеден съм в това. Ама 100% убеден. Щом за някакви жълти стотинки за билети се хванал... Ще летиш до Германия и от там до коптора, в който живееш в Англия, бе. Кой те спира? Никой!
26
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ас как ште си доида до балгариа за коледата и новата година????берем малинити вав англиа ама тука си е наи хубаво вав балгариа маа не ни дават вазможнос за работа а нии сме ценни кадри кадарни хора образовани и квалифицирвани и сме принудени да бирем малинити вав англиа.дане сме фтора рака хора че ште забранят на балгари като нас да се прибирем да видим рудатъ???????исками туршиика и сланинка и винци!!!!!!
25
5
 
33
 
! Отговори
468угйо преди 3 години
А пристигналите с вчерашните полети ще бъдат ли издирени и поставени под карантина?Новият щам на вируса не е от днес.
24
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Vay 27 ами не ви ли мина през акъла , че както всеки ден всяка държава си въвежда все нови и нови ограничения , може пак да се върнем към мартенския вариант - с блокирания транспорткво да е виновен борисов , има си зараза - трябва да се ограничава Ако зависеше от мен , всеки който иска да дойде в БГ - отрицателен ПСР +10 дена карантина и да заповяда