Биткойнът с нов рекорд от 30 000 долара

Трябва да се изкачи до около 400 000 долара, прогнозират инвеститори
Обновена: 2 яну 2021 18:13 | 2 яну 2021 18:03, Анисия Иванова
187
Биткойнът с нов рекорд от 30 000 долара
Снимка: Pixabay

 Биткойнът премина за първи път ключовата граница от 30 хил. долара, предава Bloomberg.

Криптовалутата поскъпна с 6% в събота, като достигна цена от почти 31 хил. долара преди да се понижи до ниво от около 30 800 долара в Лондон.

Биткойнът добави почти 50 на сто през декември, когато за първи път проби границата от 20 хил. долара.

Последните печалби са най-впечатляващото рали за спорния дигитален актив през 2020 г. Криптовалутата се възстанови бързо след срива през март, когато изтри 25% от цената си заради пандемията.

Биткойнът все по-често се включва в глобални инвестиционни портфейли, тъй като притежателите му вече далеч не са само спекуланти, според стоковия стратег на Bloomberg Intelligence Майк Макглоун.

Инвеститорите считат, че биткойнът може да действа като актив за съхраняване на стойността на фона на печатането на пари от централната банка и рекордно ниските лихви.

"Биткойнът трябва да се изкачи до около 400 000 долара“, каза Скот Минерд, главен инвестиционен директор на Guggenheim Investments, пред Bloomberg в интервю от 16 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
11
 
! Отговори
sperko преди 3 години
Мале, мале.. Едните сте позеленяли от завист, а другите от алчност. Я си гледайте живота и се радвайте на това, което имате сега, защото утре не се знае какво ще е. Останете със здраве!
142
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Богаташите" от биткойнТ какво реално си купиха, че не става ясно.Поне едно геймърско РС взеха ли си да "мажат" във виртуалката?
141
1
 
2
 
! Отговори
до Христо Христов преди 3 години
Няма нито един какъвто и да е кой разбит с квантов компютър, още е далече това нещо, а освен това има и квантово криптиране, даже въведено на някой сегашни монети, а ти си ***.
140
1
 
1
 
! Отговори
Здрасти преди 3 години
Но Лемън брадърдс беше банка, а биткойн е децентрализиран.
139
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Играчите ще играят с биткойна докато е време. Другите може да стигнат и до самоубийс*во. Бъдете разумни!
138
0
 
0
 
! Отговори
До 153 преди 3 години
Бум! Пръсни се от яд
137
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
33 бона вече, ама нищо. Вие знаете най-добре колко губич ние, инвестиралие. Откакто почна темата ние сме +3хил. отгоре. А вие?
136
0
 
16
 
! Отговори
Гадняр преди 3 години
Най-голяма печалба ще имат тези, които имаха нужната Като нформация и накупиха/изкопаха биткойни докато беше евтино. Най-набутани ще бъдат тези, които "инвестират" във въздуха под налягане последни. Като всяка друга далавера...
135
0
 
0
 
! Отговори
До 119 преди 3 години
На приказки си силен, аз от практиката ти давам пример който реално ми се случи с Юмикредит . Не знам ако нямаш шкембе важи ли или не важи, но е факт. Ти тук коментирай каквото си поискаш. То е ясно, че имаш представа но явно не е цялостна с банките!
134
0
 
9
 
! Отговори
до Христо Христов преди 3 години
Нека стигне 400000, пък каквото ще да става, където има големи пари има и големи решения. Биткойна е номер едно, защото е първият такъв актив, а не защото е най-добър. Хората го познават и му дават стойност като на всяко нещо, така че точно доверието го движи нагоре, а посоката на копачите няма никакво значение. Сега са в Китай, защото и тока и техниката са много по- евтини там и самия процес носи приходи на Китай.
133
4
 
1
 
! Отговори
Тебешир преди 3 години
Не е само криптото. От стоки и акции съм на над 100% печалба, без да смятам дори дивидентите. Тая година просто е безумничка.
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изглежда че това нещо ще унищожи парите които така или иначе нямат реално покритие,и основното им своиство е да бъдат индикатор на инфлацията.Парите изглежда са по-евтини от биткойните.Чвно скоро всеки ще трябва да си отвори електронен портфейл,всеки.Светът се изменя,и никой не знае на къде.Може само да се гадае.
131
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 144, направил си нищо щом пишеш в този форум.На баба си фър чилото не можеш да направиш, крипто-глу пак!
130
2
 
3
 
! Отговори
Химто преди 3 години
Помня как трябваше да е стигнал $100,000 до края на по-миналата година, после стана до миналата и те така. Децентрализирано, ама не точно - големи играчи наливат много пари.
129
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 139Така е. Понеже съм с ниско IQ, през 2020 въпреки "коронакризата" направих повече пари страничен доход от крипто, отколкото тези като теб, с средното IQ, правят от заплати за 4-5 години.
128
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 142 златото няма нищо общо с виртуалната ви реалност, умнико!!!Като ти расте цената на виртуалката купи си двореца във Враня, ама найци да ти се вържят!!!
127
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато трае истерията с ковида цената ще расте. Щом почне да отшумява цената ще почне да пада. Със златото ще стане същото. Не е трудно да се прогнозира,че в криза растат цените на тези неща и след кризата търсенето намалява и цените падат.
126
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако продължава така цената, до края на годината съм милионерче, а балачоците да си хейтят в днес.бг и да бачкат за 1000 лв. на месец.
125
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блокчейн, който представлява непрекъснато растящ списък от компютърни записи, наречени блокове". Адекватно приложимо решение на Пирамида!В Пирамидата върхът печели основата плаща. Нищо ново под слънцето!Но всичко е замаскирано с компютър и за не разбиращите замотано със сложни фрази изпълнявани от бинарен код!!!
124
6
 
11
 
! Отговори
пецата преди 3 години
капитализма работи чрез пирамиди и балони от които печелят хората с ниско IQ , тъй като хората със средно IQ са повече , схемите които се правят са разчитани да дръпнат пари от тях, така че ако си спечелил пари , което никой не го изключва е защото си *** и уверен така наречения Ефект на Дънинг-Крюгер , затова успешните хора в системата на капитализма са ограничени до такава степен че да се свръх уверени в себе си повечето интелигентни хора избягват големите рискове и затова са бедни