Биткойнът с нов рекорд от 30 000 долара

Трябва да се изкачи до около 400 000 долара, прогнозират инвеститори
Обновена: 2 яну 2021 18:13 | 2 яну 2021 18:03, Анисия Иванова
187
Биткойнът с нов рекорд от 30 000 долара
Снимка: Pixabay

 Биткойнът премина за първи път ключовата граница от 30 хил. долара, предава Bloomberg.

Криптовалутата поскъпна с 6% в събота, като достигна цена от почти 31 хил. долара преди да се понижи до ниво от около 30 800 долара в Лондон.

Биткойнът добави почти 50 на сто през декември, когато за първи път проби границата от 20 хил. долара.

Последните печалби са най-впечатляващото рали за спорния дигитален актив през 2020 г. Криптовалутата се възстанови бързо след срива през март, когато изтри 25% от цената си заради пандемията.

Биткойнът все по-често се включва в глобални инвестиционни портфейли, тъй като притежателите му вече далеч не са само спекуланти, според стоковия стратег на Bloomberg Intelligence Майк Макглоун.

Инвеститорите считат, че биткойнът може да действа като актив за съхраняване на стойността на фона на печатането на пари от централната банка и рекордно ниските лихви.

"Биткойнът трябва да се изкачи до около 400 000 долара“, каза Скот Минерд, главен инвестиционен директор на Guggenheim Investments, пред Bloomberg в интервю от 16 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
7
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Гледам някакви супер комплексари си избиват комплексите какво и как влагали, какви пари изкарвали. Може и да има грам истина, но помнете едно, това е психология и поведенчески анализ, като съм сигурен, че както се хвалите, така и може да се наиграете! Помнете и друго - срив на битикойна е много близо, връща се на нива 3-5к, тази година никакви 50-100к няма да има! Ще си говорим скоро. А и пробвайте да разкешите сега на 32-33к да видим какво ще стане... Лакомията води до лудост...
82
1
 
12
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ПИРАМИДИ, ПИРАМИДИ,- СЛЕД КАТО ИМА БАЛЪЦИ ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ !!!!!!!!!!!!!
81
1
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Абе спора е излишен. Направили са момчетата пари - няма лошо,а ние лошия матрЯл понеже сме *** ще бачкаме. Съгласен, че сме *** народ де, колко пъти трябва да ви ужилят, да разберете, че не се става гусин за един ден?! Дано ги продадете навреме, че алчността е коварно нещо и гъъъз глава затрива.Един друг тъъпак е казал, че нищо не се появява от нищото и нищо не изчезва, а само се трансформира. Айнщайн се казваше.Рязко се забогатяват само политици,крадците и мошенници то едно и също де.
80
1
 
6
 
! Отговори
до 78 преди 3 години
Не знам защо реши, че някой "играе"? Слага тия пари някъде и забравя (по 10-20-50к годишно). И този някой печели солидни пари откъм твърд доход, а не се бие в гърдите как спечелил 5-6к от борсата от денонощно висене... Има сигурен доход един вид, а не борсаджийски глупости за тройкаджии от УНСС, които си мислят, че разбират нещо.
79
7
 
4
 
! Отговори
име преди 3 години
Вече е 32750 а аз гледам щастливо и правя планове за екскурзии на 3 континента!
78
5
 
9
 
! Отговори
До 80 преди 3 години
Пиле шарено, виж какво е блокчейн, виж какво е децентрализирано, виж какво е coin base, виж какво е Paypal и пак се обаждай за ток и шалтери. Иначе звучиш като магаре, на което му обясняват що е то Космос
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 78докато има будали, ще има и тарикати :) ти си от будалите, ама все още се мислиш за тарикат, то са така и комарджиите, мислят си че могат да надиграят казиното, накрая винаги свършва по един и същ начин
76
0
 
4
 
! Отговори
До 75 преди 3 години
Дори не знаеш как се пише "мошеник", ама акъл раздаваш.... Ракията ти ли свърши
75
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как бинарен код, с който работи електронно изчислителната машина да го преобразуваш в някаква парична стойност. Това е глупост!Нямаш покритие и обезпеченост с каквото и да било.Като "дръпна шалтера" на всички компютри във фермата ви и останете без захранващо напрежение "ко прайм"?Пирамиди, фараони и биткойнти за милиони.Този филм сме го гледали, шиле та!!!
74
4
 
5
 
! Отговори
до 78 преди 3 години
Айде прочети пак. Средно- по 1000 месечно съм написал, че разхвърлям из фондове, акции, криптовалути. Когато целият офис ни беше полудял по криптовалутите (преди 3-4 години беше), купих Лискове за 14000$.
73
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 71няма как да играеш с 1000 и да направиш вложение 20000, левърийджа на койнтите никога не е бил 20, за разлика от тебе аз не само съм чул, ами това ми е работата
72
2
 
4
 
! Отговори
до 75 преди 3 години
Влагам по 1000лв. (+-) месечно. До момента съм вложил шестцифрена сума. Не съм написал аз за къщата, друг човек е. Аз написах как продадох това онова и си купих нова кола (50000 първоначална вноска, остатъкът ми го покрива работодателят). Стига се заяжда. 2 реда информация не можеш да смелиш, но нападаш хората, които черно на бяло са написали какво и що правят.
71
2
 
2
 
! Отговори
Световната преди 3 години
Комунистическа Революция идва - скоро всичко ще е безплатно, щото магазините ще са празни!
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 71и с 1000 лева ли играеш за покупка на къща, между другото онлайн платформите затвориха търговията с койнти на дребно отдавна, с изключение на разни мушеници из карибския басейн ама те и не плащат
69
1
 
10
 
! Отговори
до 71 преди 3 години
Ти голям играч знаеш ли какво, бе човече!? Големият играч влага шестцифрени суми месечно, аз ти говоря за стотинки от рода на 1000лв., с които си играя, като хоби... Малее... Максималното ми вложение беше 20000лв. в Лиск, които продадох половината за 80000 и другата половина оставих и той се срина.
68
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяко повишаване на единиците на една крипто-валута показва колко се е обезценила същата.Биткойнът няма реално покритие и е тотална пирамида!!!!
67
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В коментарите се вижда идеалният сблъсък. Хора с пари и злато под дюшеци и възглавници и мислещи, инвестиращи хора. Един вид казано- идеално олицетворение на ниската класа и на средната/високата. Първите знаят и викат много, ама не печелят нищо. Вторите тихомълком се развиват и влагат в най-различни смислени неща, които им носят печалба.
66
0
 
8
 
! Отговори
до 64 преди 3 години
И аз се качих преди пандемията на такси и таксиджията ми ги говореше 1:1 тези думи. Абе, забава. Викам му, че, ако интернетът спре парите нямат смисъл. Било то хартиени или такива в кредитни карти. Било то криптовалути или акции. Ама на, не го разбирате.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами всъщност природно бедствие няма да е достатъчно, тъй като системата е децентрализирана по целия свят, може да стане, ако тока на земята спре, но ако това наистина се случи, мисля че загубата на биткоини ще е незначителен проблем
64
4
 
8
 
! Отговори
до 61 преди 3 години
Да обясним. Играчите с криптовалути влагаме някакъв процент от доходите си (разбирай около 10%, демек в общия случай около 1000лв. месечно). Инвестираме някаква сума и я избиваме моментално с някаква горница (минумум тройно). Останалите пари не ни интересува какво ще стане с тях, те са инвестиция. Както и при фондовете. Дали ще се сринат- никой не знае, рискът е висок. Важното е да има някаква печалба. Аз, например, от фондове вадя около 8-11% доходност на година. От криптовалути- 92%.