Биткойнът с нов рекорд от 30 000 долара

Трябва да се изкачи до около 400 000 долара, прогнозират инвеститори
Обновена: 2 яну 2021 18:13 | 2 яну 2021 18:03, Анисия Иванова
187
Биткойнът с нов рекорд от 30 000 долара
Снимка: Pixabay

 Биткойнът премина за първи път ключовата граница от 30 хил. долара, предава Bloomberg.

Криптовалутата поскъпна с 6% в събота, като достигна цена от почти 31 хил. долара преди да се понижи до ниво от около 30 800 долара в Лондон.

Биткойнът добави почти 50 на сто през декември, когато за първи път проби границата от 20 хил. долара.

Последните печалби са най-впечатляващото рали за спорния дигитален актив през 2020 г. Криптовалутата се възстанови бързо след срива през март, когато изтри 25% от цената си заради пандемията.

Биткойнът все по-често се включва в глобални инвестиционни портфейли, тъй като притежателите му вече далеч не са само спекуланти, според стоковия стратег на Bloomberg Intelligence Майк Макглоун.

Инвеститорите считат, че биткойнът може да действа като актив за съхраняване на стойността на фона на печатането на пари от централната банка и рекордно ниските лихви.

"Биткойнът трябва да се изкачи до около 400 000 долара“, каза Скот Минерд, главен инвестиционен директор на Guggenheim Investments, пред Bloomberg в интервю от 16 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
6
 
! Отговори
до 41 преди 3 години
С един клик човекът е написал, че продава Биткойн. А не, че купува къща. Нещо, като например аз да ти преведа пари с 1 клик по Револют и те да дойдат веднага. Ама не ги разбираш тия работи, далече си. Прочел един клик и къща и смила как някой си си купил къща с 1 клик. Ех, тъжна история.
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментарите малко, като леля ми, която е на 82... Седнала да говори как криптовалутите били измама преди 4 години. Ама нищо не й разбира главата, но си говори. С огромна усмивка я изслушах какво чела из жълтите вестници и какво й казали таксиджиите, чистачите и магазинерките... После й ремонтирах къщата именно с печалби от Лискове и Етериуми и миряса. Разправила на цяло село Симеоново как племенникът й бил измислял криптовалути. Абе, изветряла история. Срам ме е, ама е смешно.
41
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Биткойните са като лалетата в Холандия през 17в., абсолютно същото. Купувайте, но после не искам да ревете.
40
8
 
4
 
! Отговори
Експерт преди 3 години
Поредната Руско-Китайска Атака над Американската Валута!
39
6
 
8
 
! Отговори
до 38 преди 3 години
Абсолютни глупости. Питай ВСЕКИ от ИТ сектора у нас, сигурно 90% търгуват с криптовалути... Най-близкият ми приятел е зъболекар и само криптовалути са му в главата. Като не разбирате нищо, защо коментирате, бе, мама му стара?!
38
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Биткойнът с нов рекорд '' ? ... и какво може да направи средностатистическия потребител с биткойн ... да си избърше ****Биткойна се използва само от хакери, скамери и прочее нигерийски принцове ... не се хващайте на тази въдица.
37
0
 
9
 
! Отговори
до 35 преди 3 години
Най-яко беше, когато се заговори как ще отвържат Франка. Имам роднини, които продадоха апартаменти и какво ли не, за да обърнат във франкове. 30% печалба за 1 час. Продадоха и забравиха.
36
4
 
9
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Не съм написал аз долния коментар, но и аз съм спечелил не малко от криптовалути и си помогнах с първоначална вноска за нова кола, например (премиум клас). Кое е невярно, според теб?! Кой те спира да продадеш акция, криптовалута за части от секундата? Никой. Това е написал и човекът. С един клик продал 2-3-10-20 (не знаем колко) Биткойна и си купил къща. Ти не си наясно ми се струва. Търгуването на криптовалути ми е хоби от години, между другото...
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен и над милион може да стигне до 2-3 год. Когато вкарат електронното евро, няма да има друг шанс - или парите на банкерите или независими. Всичко така или иначе ще се дигитализира. Сега са последните години, след това банкнотите ще влязат в историята. ..
34
6
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
Няма смисъл на сляп по рождение да обясняваш какво е жълто! Хора, които пишат подобни коментари, не осъзнават, че за части от секундата продаваш Биткойна (или част от него) и парите са при теб (отново за части от секундата). Какво се обясняваш?! *** винаги всичко знае и именно затова по-далече от софрата и надлъгването там не вижда.
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е то така е било и с лалетата, докато не са си строшили главите
32
5
 
4
 
! Отговори
Експерт преди 3 години
Радвайте се, ХиперИнфлацията е Тук - това означава подобно покачване. Скоро Евро-то и Бева и за тоалетни нужди няма да стават!!
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 25леко да не си си купил къща с един клик в интернет, глупостите които пишеш говорят че въобще не си наясно с материята
30
6
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Каква е разликата между криптовалута и акция?!? Ще се вдига до един момент, а после ще се срине или поне ще спре ръста си. Ръста и съответно цената се определя от от броя новозакупени монетни. Който се е усетил в началото несъмнено е спечелил, ама ако ставаше така, всички щяхме копаем битки, и всички щяха да са богати. Все едно си на фондовата борса- риск винаги има, освен ако нямаш вътр.инфо.аз ако имах инфо нямаше да бачкам,а щях да бръмча на акции и мачове.Без инфо си е хазарт.
29
6
 
12
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
Ферари не съм си купил с тях, но си купих къща. Продават се точно 1 клик в интернет. Много моля, спрете да пишете глупости без изобщо да разбирате какво говорите! И парите в кредитната карта не са пари, например. Не са реални, няма ги... Еее, аман от глупости, бе... Не съм човекът, към когото си писал този глупав коментар, между другото. Стига лая кое и какво било и което си чул и прочел. И между другото, на доста места можеш да платиш с Биткойн, само да вметнем. Включително да купиш нова кола.
28
2
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Старо ви е инфото, вече е над 32 200 USD.
27
2
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
явно Балона се надува като за Последно, 2021 ще е тежка за много хора!
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато нещо расте без така безконтролно , идва ден, в който започва да се срива още по-главоломно! И тогава ще настъпи следващата голяма криза,благодарение на кандидатите за бързи пари.
25
5
 
14
 
! Отговори
, преди 3 години
До Do17Кви Жисери, бе ? ХОДИ ДА СИ ПРОДАДЕШ БИТКОЙНИТЕ В НЯКОЯ БАНКА, ОДИ СИ КУПИШ С ТЯ ФЕРАРИ, ОДИ ДО МАГАЗИНА СИ ЗЕМЕШ ВАФЛА! КАК ЩЕ СТАНЕ?Никой няма право да създава и легализира пари, без да има правомощия да го прави! Това НЕ СА ПАРИ! Никога няма да БЪДАТ, НЕ И В ТОЗИ ИМ ВИД! Докато не се намесят банките си играх хазарта. ИТ милионер щял да става, не било трудно. Един вложен цикъл не може на С да напише, ИТ спец ми бил. Не различава бушон от жица!
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМалка част от тях в мафията, а повечето са у Баце.Но за тях ще трябват повече от едно чекмедже.