Биткойнът с нов рекорд от 30 000 долара

Трябва да се изкачи до около 400 000 долара, прогнозират инвеститори
Обновена: 2 яну 2021 18:13 | 2 яну 2021 18:03, Анисия Иванова
187
Биткойнът с нов рекорд от 30 000 долара
Снимка: Pixabay

 Биткойнът премина за първи път ключовата граница от 30 хил. долара, предава Bloomberg.

Криптовалутата поскъпна с 6% в събота, като достигна цена от почти 31 хил. долара преди да се понижи до ниво от около 30 800 долара в Лондон.

Биткойнът добави почти 50 на сто през декември, когато за първи път проби границата от 20 хил. долара.

Последните печалби са най-впечатляващото рали за спорния дигитален актив през 2020 г. Криптовалутата се възстанови бързо след срива през март, когато изтри 25% от цената си заради пандемията.

Биткойнът все по-често се включва в глобални инвестиционни портфейли, тъй като притежателите му вече далеч не са само спекуланти, според стоковия стратег на Bloomberg Intelligence Майк Макглоун.

Инвеститорите считат, че биткойнът може да действа като актив за съхраняване на стойността на фона на печатането на пари от централната банка и рекордно ниските лихви.

"Биткойнът трябва да се изкачи до около 400 000 долара“, каза Скот Минерд, главен инвестиционен директор на Guggenheim Investments, пред Bloomberg в интервю от 16 декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе то и петрола немаше да падне под 100 $, ама не само че падна, ами през изтеклата година видяхме и отрицателни цени
62
1
 
3
 
! Отговори
До Богат преди 3 години
Абсолютно си прав!Продължавай да ги храниш. Толкова се забавлявам да гледам как си хапят дупетата, докато ти се обясняват!
61
2
 
7
 
! Отговори
Като Тока Спре преди 3 години
и Интернета не работи, какво правите с тези Биткоини - в условията на Икономическа криза и/или Война и двете са повече от Вероятни. А дали Война идва да - до 5 години САЩ и Китай ще са във Война - помнете ми думите!!
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Богатнещо си много наплашен от коментарите, що така?
59
10
 
10
 
! Отговори
Богат преди 3 години
Най-обичам да ям пуканки и да чета коментари на,, разбирачи". Пирамида, Понзи схема, манията с лалетата, блесна за шарани, измислени Интернет пари било... Нещо да добавите разбирачи? Grayscale, PayPal и купища други инвестират не милиони, а милярди в крипто, но не Бай *** знае най-добре. Дайте още хейт, че ми е много гот да чета коментари и да си гледам сметката как въври с големи крачки на север :))))
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
въпроса не е дали ще се спука балона, а кога и колко хора ще завлече, примера с лалетата е много точен, ама на хората като им блеснат парите в очите и си загубват разсъдъка
57
4
 
4
 
! Отговори
йохохо преди 3 години
До АнонименТочно примера с флашката показва дали е пирамида или не е! Ако не си разбрал, толкова по-зле за теб! Едно торнадо където трябва, един метеорит където трябва, един сателит където трябва и твоите "криптопари" изчезват. И тогава не можеш да си представиш какво ще стане, когато милиони ужилени ще поискат възмездие. Ще ревече, че има бежанци, войни за вода и храна, че има болести.С глупави хора повече няма да споря!
56
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Форумните биткойнаджии първо е по-добре да се запознаят с понятието "пари" и какво означава туй нещо, преди да започнат да обясняват как цялата икономика на Германия се побирала в една флашка. Смешно е, нали?И като го казвам това да започнат с глинените плочки от Месопотамия, щото това освен че са първите доказателства за писменост, са и първите "пари".
55
2
 
7
 
! Отговори
Икономист Реалист преди 3 години
Скоро като Магазине се Изпразнят, щото вече 1 година нищо не работи нормално, дали имаш пари или не, ще е без значение - парите са без стойност като няма какво да си купиш с тях!
54
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таксиджии, квартални сеирджии, софраджии, масаджии, пияници, продавачи, миячи, чистачи, склададжии, сервитьори, бармани: "Пирамида е, измама е, не купувайте. Един прЕател се опари много! Глупости са."Архитекти, програмисти, лекари, зъболекари: "Интересна тема, бих искал да науча повече за нея."Именно поради тази причина вторите спечелиха много, а първите са вечно бедни и опашкари до живот.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 41абе тотално не си в час, чул не дочул нещо и пишеш, ама няма лошо вярвай си че може да спечелиш
52
5
 
6
 
! Отговори
, преди 3 години
До до 41Има, ама колко са? Пак да питам как ще си купиш вафла? Знаеш ли какво ще стане с такива криптоиграчи при един сериозен природен апокалипсис? Връщаме се в изходна точка, където никой не го интересува дали си IT, ще е по-важно дали знаеш да вършиш нещо полезно, за да имаш за хляб. Този най-суров пример показва колко измамно нещо са подобни манипулации, които имат финансова фасада, но не са по никакъв начин подплатени с пари отзад. Една шепа хора само чакат глупаците да станат много.
51
4
 
14
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Аз си признавам, че не бих си купил.Ама защитниците нека прочетат статията пак, Скот някой си казал, че биткойна ще стигне до 400К, а сега е 32К , значи се очаква 1300% печалба, така че айде народе продавайте панелките, теглете кредити и юруш на топлите биткойни парят парят не се барат, ама някой наистина ще се опари накрая.
50
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голема пирамида ще да е, с капитализация около 20 пъти БВП-то на България. На една флашка можеш да държиш стойност колкото златния резерв на Германия, без разходите за съхранение, охрана или пренасяне защитени от непробиваемо криптиране, което повече от 10 години се доказва, ама това простите хорица едва ли го знаят.
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като удари 5к биткойна ревахте - пирамида. Да, падна. После като удари 10к па ревахте - пирамида. Да, падна. Като удари 18к па ревахте - пирамида. Да, падна. Сега е 32к. Па ревете. Да, пак ще падне. Ама следва и нов връх.Умните забелязаха че върховете имат зависимости и правят лев. Средно умните копат. Познайте кои реват. Е, изключваме сеирджиите.
48
1
 
12
 
! Отговори
Копач преди 3 години
Повишават цената за да го направят примамлив за големите играчи . Все повече са предложенията към големи бизнеси да вложат парите си в криптовалута . Колкото повече ... толкова повече ... Вече все по малко хора копат биткоини , голямата далавера е в търговията и спадовете и покачванията в цената . Баааси, от нищото с едни измислени виртуални парички , някои направиха бизнес за милиарди ...... Респект.
47
3
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 3 години
Ей ама как четете без да разбирате написаното... Не си е купувал къща с един клик а си е продал криптовалутата и с парите от нея си е взел къща.Чел, чел ама недочел. И има криптоборси където хайде не за един, но с няколко клика става продажбата срещу която получаваш едни хартиени пари, които са конвертируеми навсякъде почти.
46
4
 
6
 
! Отговори
до 46 преди 3 години
Кое е нелегално, след като данъкът за това е платен?! Спри се, не си прав. Толкова по темата.
45
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разликата с лалетата в холандия е, че можеш за 10 години да разсадиш 10,000,000,000 луковици започвайки с 5,000.Биткойните са 21,000,000. Имунизирани са от инфлация. Затова сега още ще поскъпват. $250,000 е реалистична цена. Вече са признати за електронно злато. Инвестиционни фондове вече ги купуват. Филма тепърва започва.А сравняването с пирамиди е абсолютно нелепо.
44
6
 
5
 
! Отговори
, преди 3 години
До до 31Това не доказва в никакъв случай, че говорим за легални финансови процедури! Какво не е вярно, че не е пирамида ли? Как може да свързваш инвестиции във фондове с криптоглупотевините? Криптопростотиите са манипулация на високо ниво, създадена с цел печалба. И е незаконен хазарт, защото нито една страна и банка не подкрепят тази "валута". Няма как от нищото да почнеш да копаеш и добиваш "пари". Това са машинации за простолюдието, да се излъже и да купува, а други ще стават богати.