Задържаха мъж, стрелял с автомат край Пловдив

Стрелбата - при сделка с наркотици
2 яну 2021 14:08, Петя Славова
20
Задържаха мъж, стрелял с автомат край Пловдив
Снимка: Окръжна прокуратура - Пловдив

 35 -годишен мъж, извършил грабеж, по време на който стрелял с автомат, е задържан, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Пловдив.  На 29 декември 2020 г., в землището на пловдивското село Болярино, между Х.Д. и М.И. била осъществена сделка по закупуване на 14 кг марихуана. Купувачът Х.Д. не заплатил наркотиците, като открил стрелба във въздуха с автоматично огнестрелно оръжие, заплашвайки продавача и отнемайки му наркотичните вещества.

След подаден сигнал за инцидента на тел. 112, в резултат на извършените от служители на РУ на МВР - Раковски и на ОД на МВР - Пловдив - отдел "Криминална полиция", интензивни оперативно - издирвателни мероприятия, е установен извършителят на престъпното деяние - Х.Д. Същият е задържан от органите на полицията, като е съдействал на разследването. Продавачът М.И. не е пострадал.

Извършени са множество процесуално - следствени действия, включително разпит на свидетели, оглед на местопроизшествие, множество претърсвания, назначени са химическа и балистична експертизи. Намерени са и са иззети четири чувала с общо 14 кг марихуана, както и два автомата "Калашников" с боеприпаси.

Задържаният Х.Д. е от Казанлък. Той е криминално проявен, осъждан е общо 10 пъти, включително за грабежи, наркотици, притежание на незаконно оръжие, причиняване на телесни повреди и други. Многократно е изтърпявал наказание "лишаване от свобода".

По отношение на Х.Д. е повдигнато обвинение за извършен грабеж на 14 кг марихуана на стойност 84 000 лв., като стойността на предмета на престъплението е в големи размери и деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Повдигнато е обвинение и за държане без надлежно разрешение на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бреееееей, полицията се намесва в полза на продавача в една нелегална сделка...Ами сега да издирят и стоката и да му върнат и нея, като са почнали..,
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ся ограбения ко? Жалвал се на лошите куки?Нали куките са все лоши, да се обади на Арменския поп.
16
0
 
0
 
! Отговори
поздрави от вТ преди 3 години
Това е мало умна кука, нарко-разхвърляч на службите. Вероятно се е случило усложнение на активното мероприятие и някой тежко играл кючеци в нивата
15
4
 
10
 
! Отговори
ббб преди 3 години
Марихуаната - на баба ми гръстите, вече не се смята за наркотик в половината свят. Даже в СМакедония официално е разрешена за отглеждане и търговия.
14
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега ще върнат ли стоката на продавача,трябва да му препоръчат и по-свестен купувач
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По цял свят до понеделник са почивни дни, за да може хората до изветреят от толкова пукница, пък тези тръгнали тежки сделки да въртят.
12
1
 
36
 
! Отговори
Справедлив преди 3 години
Е,еее стига де много добре е написано осъждан само 10 пъти нищо не е за нашата територия(за държава и дума не става) щото то за да имаш държава трябва да имаш и държавници!
11
19
 
12
 
! Отговори
4epa преди 3 години
СПОНСОРИТЕ НА БСП СА ТОВА !!!!!!!!!!!!!!!!
10
0
 
29
 
! Отговори
Юсуф помака преди 3 години
14 кила незаконна стока как се вписва като законна при грабеж смятайте ха-ха
9
2
 
15
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Кво стае у той Каэанлък бей, пълно е с мафиоэе и трея внимава човек
8
0
 
30
 
! Отговори
ДО ВЛАСТИТЕ преди 3 години
Ей хора, спрете я тази обществена язва, докато е време ! Много по-тежки наказания трябва да се налагат за нарко-разпространение, и да се работи много активно в училищата, за разясняване на всички вреди от наркотиците !
7
0
 
19
 
! Отговори
Стрелец преди 3 години
така се е нагърмял на нова година че още го е държало
6
0
 
34
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
хахаха повдигнато обвинение за грабеж на нещо нелегално ... ахахаха че и с пазарната му стойност ... тия ще ме счупят.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продавачът сега му леят куршум против стрес и това наказание му е достатъчно....
4
3
 
30
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Мамуууу 14кг са много пари, единия едър наркопроизводител, другия тежко въоръжен разпространител.... Тия двамата не са случайни и няма как да не са известни в града и на полицията, въпроса е защо никой не ги е закачал, а трЕбеше да се пуцат, че да се задейства държавата, явно са плащали такса спокойствие на когото трябва.
3
0
 
62
 
! Отговори
нищо лично преди 3 години
35-годишен рецидивист е изтърпяал 10 присъди за грабежи, наркотици, притежание на незаконно оръжие, причиняване на телесни повреди и други. За какви срокове и при какъв режим са били десетте решения на доблестните съдии?
2
4
 
39
 
! Отговори
Whaaaat?? преди 3 години
Абе, притежанието опитът за разпространяване на 14 кг марихуана , не е ли незаконно също или продавачът е бил "униформен".
1
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберите взеха да се цакат един друг от алчност