Борис Джонсън обяви пореден локдаун във Великобритания

Ако не се вземат мерки след 21 дни здравна система може да се пренатовари
4 яну 2021 22:50, Нели Христова
36
Борис Джонсън обяви пореден локдаун във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че в Англия се въвежда нова обща карантина заради нарастването на случаите на коронавирус, което води до опасност от препълване на болниците, предадоха световните агенции.

"Ако сега не вземем решителни мерки, националната здравна система може да се окаже пренатоварена след 21 дни", заяви Джонсън и подчерта, че карантината ще продължи поне до средата на февруари.

Новите мерки означават затваряне на училищата, а на хората ще се разрешава да излизат само при изключителни обстоятелства, като отиване на пазар, до аптеката, посещение при лекар, пътуване за работа при липса на възможност за дистанционен труд.

Още от края на декември в по-голямата част от територията на кралството е забранена работата на магазините, продаващи стоки, които не са от първа необходимост, на ресторантите, пъбовете и кафенетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе всеки знае какво да прави, но никой не му харесва, там е тя болката.Всеки иска да прави каквото му скимне, а не каквото трябва, в името на общото благо и здраве. А това магаре води лъвовете, просто е срамно.
28
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Факта е, че не знаят какво да правят. Всеки трябва да пази сам себе си!
27
0
 
0
 
! Отговори
Новите дрехи на царя преди 3 години
Жив кepпeдeн, баща му сигурно с теслата го е правил.Скоро ще му виси кожата някъде просната, но островитяните още не знаят, царят е гол.
26
0
 
1
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До Анонимен 31Загледах се в снимката, ако се загледаш и ти ще видиш едно юмрюче!
25
1
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Абе очевидно локдаунс в Британия не помага. Даже става по-зле.Тия докога ще го търпят тоя некадърник?
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за вас, но аз като гледам снимката и.... този човек дали е минал някога някакъв психотест?Пуснете си видео, погледа му вижте, ходи рошав... този човек, според мен, не е адекватен и нормален.
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изолирани на далечен студен и мрачен остров, изгонени от ЕС и сега заключени по дупките.... баси живота а
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера гледах неква астроложка по телевизията. И тя каза че тоя вирус е създаден и пуснат умишлено. И че нищо добро не ни чака в близките 3 години. Каза още, че миналата 2020 година на фона на новата, ще ни се види прекрасна. Каза "Още нищо не сме видяли..."
21
4
 
3
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Боджо да взима пример от Боко еднокнижника, за когото сме пандемични отличници.
20
2
 
17
 
! Отговори
SS преди 3 години
Препоръчвам да се запасите с храна и лекарства. И си купете нещо за лична защита.Не ни чака нищо добро.
19
5
 
19
 
! Отговори
SS преди 3 години
Помнете ми думата ! Рано или късно ще се признае че този вирус е биологично оръжие. А локдаун ще има не само във Великобритания.Идва новия щам !!!
18
4
 
21
 
! Отговори
SS преди 3 години
Прогнозирам,че и тази година ще бъде тежка.Пандемия плюс финансова криза.И най накрая соц.бунтове,безредици,анархия.Въпрос на време е.
17
5
 
25
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До БоркоХора, пристигащи днес от цял свят на Хийтроу обясняват в социалните мрежи как нито някой ги спира, нито попълват каквито и да е декларации, за тестване да не говорим, една жена, дошла от Бахрейн обясняваше как никъде на летището нямало дори дезинфектанти... Пълно безхаберие, а на фона на тази свинщина са похарчили 22... милиарда паунда за система за следене на болните, която не работи, защото се оказа, че е... екселски файл.... Тия са пълна трагедия
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бо Джо обявява, а Бо Ко не смее защото е пред избори и рейтинга му ще се стопи като пролетен сняг. Нашия може и с камъни да го изгонят тоя път...
15
2
 
18
 
! Отговори
От този lockdown преди 3 години
Се пропихме. Всеки ден вино, уиски , мезета и телевизия. И лежане. И малко ходене до парка .
14
3
 
4
 
! Отговори
Николай преди 3 години
Матей 24:35Небето и земята ще преминат, но Моите думи няма да преминат.2Тимотей 3:16Цялото Писание |е| боговдъхновено ...2Петър 1:20-2120 И това да знаете преди всичко, че никое пророчество в Писанието не става от собствено разяснение,21 защото никога не е идвало пророчество по волята на човека, а (светите) Божии хора са говорили, движени от Светия Дух.
13
2
 
25
 
! Отговори
Борко преди 3 години
Точно в UK не разбирам какво точно става. Постоянно са в локдаун и все на топа на устата. При тях кривата така и не се подобрява.
12
5
 
11
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До славянинЗащото локдауните във Великобритания се спазват по-малко, отколкото в България дори...
11
5
 
17
 
! Отговори
Питър преди 3 години
До ПатриотИзвинявай, ама за какво им е да те превръщат в "робски скот"?? Ми ти отдавна си такъв. Тиквата те управлява от 10 години, а ти със сигурност си го обесил поне 100 пъти на някой стълб във фейсбук.... Добре, че се появи тая пандемия, че да живнеш малко, да обявиш едно-две виртуални въстания срещу ваксини, които никой няма да те задължава да си слагаш
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвам в карми и т.н., но британците и в частност англичаните май яко са сгафили в някакъв момент, щом си причиниха и брекзит и ковид с такова правителство и урyнгел за премиер