Байдън развързва кесията - ще прегрее ли икономиката на САЩ?

Керемедчиев: Ще видим сериозно втвърдяване на отношенията с Русия
Обновена: 21 яну 2021 22:26 | 21 яну 2021 22:22, Веселина Йорданова
23

Байдън тръгва по пътя на Обама от гледна точка на финансовите разходи - развързва сериозно кесията. Обещава още финансови инжекции към бизнеса, но това ще доведе до прегряване на американската икономика и тежки последици, заяви бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

За него няма съмнение, че ако Байдън залитне в крайнолевите тенденции и налее пари в "зелени" сделки, безплатно образование и здравеопазване, САЩ ще започнат да буксуват, защото икономиката ще прегрее. Керемедчиев прогнозира, че САЩ ще теглят големи заеми.

Според него речта на Байдън е била помирителна и търсеща намирането на компромис. Републиканската партия пък била изправена пред ступор по кой път да тръгне.

Отношението към Китай ще бъде запазено и дори Байдън ще разшири търговската война със страната, прогнозира Керемедчиев. САЩ няма да върнат американското посолство от Ерусалим в Тел Авив - това е много силен знак към палестинската автономия, изтъкна той в предаването "Денят ON AIR".

"Ще видим сериозно втвърдяване на отношенията с Русия. Ще има натиск да се спре "Северен поток", "Балкански поток" също ще бъде под натиска на САЩ. Ще се постави поглед към България и Румъния - ще има преместване на фокуса от Турция като контактна точка с руската нарастваща агресия в Черно море", заяви бившият зам.-външен министър.

Керемедчиев очаква единомислие между САЩ и европейските институции при Байдън. Ще има изтегляне на американски интереси от Турция, а Ердоган е усетил това и е смекчил тона в комуникацията си с евролидерите, стана ясно още от думите му.

"Херо Мустафа е може би е най-добрият американски посланик, когото сме имали. Не знам дали няма да бъде повишена и да намери поприще обратно във Вашингтон", отбеляза гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Той очаква натиск към България по въпроса със Северна Македония да има не само от САЩ, а от много места. По думите му се вижда, че в нашата позиция има единомислие от всички политически сили и ще продължим със същата политика. Керемедчиев даде пример с Гърция, която не се огъна под никакъв натиск по отношение на Скопие.

"Подкрепата към Тръмп в момента е по-голяма, отколкото към републиканците. Определено той смята да направи свое движение, което да поведе на следващите избори. Очакваме голям трус при републиканците", посочи още Керемедчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: САЩМилен Керемедчиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 3 години
Да
14
1
 
3
 
! Отговори
Путин преди 3 години
Ама ти можеш ли да го втвърдиш ?
13
1
 
10
 
! Отговори
Американ преди 3 години
"Според него речта на Байдън е била помирителна и търсеща намирането на компромис." -- ???"руската нарастваща агресия в Черно море" - - ???'баси гьотферена е тоя Керемедчиев!
12
1
 
6
 
! Отговори
Никво втърдяване преди 3 години
няма да видим !80% от горивото за атомните централи в момента се произвежда от Русия, а 70% от тока в САЩ идва от атомни централие юдо-масонската вурхушка със сигурност ще се опита да използва България, Румъния, Полша и Чехия за пушечно месо, със сигурност ще се опитат да ни пратят в Руските степи на заколения, но едва ли ще успеят
11
8
 
1
 
! Отговори
Аз съм тъп, вие не:) преди 3 години
Какво втвърдяване в отношенията с Русия? Страна от Третия Свят с разнебитена икономика и икономика по-малка от един американски щат. Освен това със санкции които и наложи Тръмп, та не може да диша. И освен това Тръмп отвори добивите на горива така че дори да изнася което е шиш в г... на Русия. И освен това им спря Северния Поток2 и Турския. Байдън най-много да поправи грешките на Тръмп и да и подари още нещо като Крим - както направи преди.Моля умните тук да ме поправят или поне напсуват
10
0
 
1
 
! Отговори
Емии... преди 3 години
ще ти кажа.На Пткинден, 36-ти май, шестък се пада, да те улесня.
9
0
 
1
 
! Отговори
Мхм... преди 3 години
Ще й стопи лагерите биля...
8
1
 
14
 
! Отговори
Симпсън преди 3 години
Цял Свят, трябва да спасява САЩ ?? С цената на какво??
7
6
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Хахаха...шоуто свърши...Г-н Байдън е вярващ и Справедлив Човек...няма да му е лесно...но с него започват проблемите на мафията,на убийците,на престъпниците...парите са хартийки..."бедните" САЩ от към ресурси..та китайците на които не им стига храната...крайно е...разделят ви и ви вменяват не важни теми...които ни противопоставят...теми обслужващи мафия и престъпници...Справедлив Свят или Мъртав!!!Строг съд за Тръмп и Путин!!!
6
1
 
8
 
! Отговори
БГ пословица преди 3 години
На ново пра се и на нов началник - не се радвай!Не се знае каква сви ня ще излезе!
5
9
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Децата на САЩ умираха по света носейки Свобода и Справедливост...не са безгрешни...но нямаха избор,Справедлив Свят или мъртав!!!Бог да пази САЩ!!
4
11
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До АнонименДългове викате...русофилите и сърбоманите така лъжат народите си...дългове обезпечени с работещи икономики,обезпечени с най-силната и най-модерно въоражената армия...гарант за Свободата на човешките същества по-света...всяко Свободно човешко същество мечтае ,Американската мечта...ама продавате животите на децата си за по 20 лв...***...Народа на САЩ за пореден път отрече чалгаджиите като тръпмп и путин..убиваш невинни човешки...древен Рим...зрелеища..шоу..и убивате за богатства
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демек пускат печатницата?
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А същевременно с втвърдяването на отношенията Навални прави филми за корумпето в Кремъл.:))))
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кесията :-)