Заради отказ от ваксина няколко служители в Германия бяха уволнени

Те работели в служба за патронаж
24 яну 2021 15:55, Нели Христова
144
Заради отказ от ваксина няколко служители в Германия бяха уволнени
Снимка: БГНЕС

Няколко служители от служба за патронаж в Германия са били уволнени, защото са отказали да се ваксинират срещу коронавирус, пише вестник „Билд“.

Началникът на центъра за грижи в Десау-Росблау, провинция Саксония-Анхалт, Рене Вилмер и съпругата му си сложили ваксина и призовали служителите си да последват техния пример. Трима отказали да се ваксинират, а четирима все още не са решили.

Вилмер разговарял с тях и им дал материали за ваксинирането. Накрая поставил срок от два дни, в които колебаещите трябвало да вземат решение. След като този срок изтекъл, служителите не дали положителен отговор и били уволнени.

Вилмер твърди, че работниците не проявявали уважение, не изпълнявали разпорежданията му, а някои отказали директно да си сложат ваксина.

Според версията на една от бившите служителки, той не взел предвид опасенията им и ги заплашил с уволнение, ако не се ваксинират.

„Не съм против ваксинирането. Просто исках да помисля още няколко дни. Неприятно е, когато някой ми поставя срокове по такъв личен въпрос“, смята тя.

Според изданието, жената смята да се обърне към съда и да подаде жалба срещу бившия си началник.

Повечето от уволнените седем души, обаче, вече са си намерили нова работа.

Вилмер в момента търси нови медицински сестри и иска служителите му да се ваксинират срещу коронавирус. Обяснението за това изискване е, че се грижи за сигурността на пациентите.

Мъжът получил множество заплахи от противници на ваксинирането, включително за убийство.

Ваксинирането в Германия започна на 27 декември, като до момента е поставена ваксина на повече от 1,2 млн. души, а 25 000 вече са получили втора доза.

Приоритет имат хората над 80-годишна възраст, обитателите и служителите на домове за възрастни, както и медицинските работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук ще стане така... Като видят, че мераклии за доброволно ваксиниране почти няма, ще почнат насилствено
60
3
 
2
 
! Отговори
До 68 :)))))))))))) преди 3 години
:)))))))))))))))))):))))))))))))))))))))))))))))::)))):))))))):))))))))))))))):)))))))))))))))))))))ей толкова
59
1
 
7
 
! Отговори
Ваксинатор преди 3 години
Работата или живота!
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"с какво пристигна от миналото? Понеже от месеци и месеци се знае, че имунитетът след преболедуване не е траен?"По принцип австралопитеците като теб не трябва да се обаждат относно въпроси отвъд интелектуалните им възможности.Иначе има разлика между "имунитетът е нетраен, понеже антителата изчезват" и "имунитетът е нетраен. понеже вирусът мутира", но ти такива нюанси не можеш да хванеш с двете си работещи мозъчни клетки.
57
1
 
3
 
! Отговори
до 66 преди 3 години
Не съм те питал, сливо зелкавал Управлявай си микро-фашистката манифактура.
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64Колко не е траен? Я да видим какво знаеш?:))))
55
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"ще ни шантажират да се ваксинираме чрез заплахата да изгубим работата си ли"Ти конкретно вероятно си безполезен безработен, така че няма какво да изгубиш така или иначе.
54
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МайстораАз лично моите служители съм ги предупредил, че който не се ваксинира няма да идва в офиса. Може ако иска да продължи да прави хоум офис ... за друг работодател.:))))))))
53
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И са квоо? Казват ни го, за да свикваме с мисълта, че ще ни шантажират да се ваксинираме чрез заплахата да изгубим работата си ли?
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
60ти, с какво пристигна от миналото? Понеже от месеци и месеци се знае, че имунитетът след преболедуване не е траен?
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Оффф. Айде пак. Жена ми ползва хубави червила, дето не се размазват. Купете и вие на жените ви такива, че да си нямате такива проблеми.
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо да ги разтрелят публично , как така в 21 век ще отказват !
49
0
 
19
 
! Отговори
Майстора преди 3 години
Истинската демокрация ще е, когато останалите служители в офиса хванат нежелаещия колега, и го държат, докато насила получи "ваксина". Ще бъде Истинска Демокрация, понеже така ще ни кажат, че се нарича. Който го нарича по различен начин, ще бъде пратен на Училище за Превъзпитание. То ще бъде затвор, но ще го наричаме Училище, освен ако не искаме Превъзпитание. Доста бързо се търкаля камъка в последно време, сещайте се, преди да е набрал скорост, понеже скоро ще смаже всички.
48
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само да питам"Нали разбирате, че при появата на функционални мутации на ковид-вируса, вероятността сегашните "ваксини" да са напълно неефективни срещу тях е близо 100%?"Оставяйки настана факта, че това не е вярно, ти дали разбираш, че ако ваксините са неефективни, това означава, че и имунитетът след преболедуване няма да е?За едни мангъроиди-фенове на стадния имунитет питам.
47
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 45/51Ще се изненадаш колко такива като теб си търсят работа при такива като мен ... и често получават отказ. Защо ли?:))))
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тоя де размазвалТи нищо не можеш да размажеш, даже на жена си червилото. ЛиглЮ
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АзСлужителката си е задала същия неадекватен въпрос и затова си е изгубила работата.
44
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво.Другата седмица като протестират ресторантьорчетата и фитнесджиите, да им се съберат личните карти, и после който от тях откаже да се ваксинира, да му се затвори бизнеса.
43
2
 
17
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Като ти си шефа грабвай мопа и отивай сам да си чистиш тоалетните. Никой здраво мислещ човек няма да търпи подобни екземпляри.
42
2
 
18
 
! Отговори
Тасос преди 3 години
Нацисткият терор все още не им е чужд.Каква е разликата между това и насилването на жена отказваща да прави скс?