Заради отказ от ваксина няколко служители в Германия бяха уволнени

Те работели в служба за патронаж
24 яну 2021 15:55, Нели Христова
144
Заради отказ от ваксина няколко служители в Германия бяха уволнени
Снимка: БГНЕС

Няколко служители от служба за патронаж в Германия са били уволнени, защото са отказали да се ваксинират срещу коронавирус, пише вестник „Билд“.

Началникът на центъра за грижи в Десау-Росблау, провинция Саксония-Анхалт, Рене Вилмер и съпругата му си сложили ваксина и призовали служителите си да последват техния пример. Трима отказали да се ваксинират, а четирима все още не са решили.

Вилмер разговарял с тях и им дал материали за ваксинирането. Накрая поставил срок от два дни, в които колебаещите трябвало да вземат решение. След като този срок изтекъл, служителите не дали положителен отговор и били уволнени.

Вилмер твърди, че работниците не проявявали уважение, не изпълнявали разпорежданията му, а някои отказали директно да си сложат ваксина.

Според версията на една от бившите служителки, той не взел предвид опасенията им и ги заплашил с уволнение, ако не се ваксинират.

„Не съм против ваксинирането. Просто исках да помисля още няколко дни. Неприятно е, когато някой ми поставя срокове по такъв личен въпрос“, смята тя.

Според изданието, жената смята да се обърне към съда и да подаде жалба срещу бившия си началник.

Повечето от уволнените седем души, обаче, вече са си намерили нова работа.

Вилмер в момента търси нови медицински сестри и иска служителите му да се ваксинират срещу коронавирус. Обяснението за това изискване е, че се грижи за сигурността на пациентите.

Мъжът получил множество заплахи от противници на ваксинирането, включително за убийство.

Ваксинирането в Германия започна на 27 декември, като до момента е поставена ваксина на повече от 1,2 млн. души, а 25 000 вече са получили втора доза.

Приоритет имат хората над 80-годишна възраст, обитателите и служителите на домове за възрастни, както и медицинските работници.


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано тук не допуснем това, нали така!?
133
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Не го мислете - ще бъде осъден за това.
132
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-лошо от комунизма. За съжаление.
131
3
 
5
 
! Отговори
Киро Неона преди 1 месец
Това е демокрацияте, почти като комунизма!
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с тия баби и дядовци ма
129
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има закон и трябва да се спазва. Имат контакт с възрастни хора които са високо рискова група. Много баби и дядовци от домове за стари хора починаха в Германия от корона вирус. Ваксината е много по лека от всичките други дето слагат на децата в БГ. Мрънкат повечето щото някой раздухва феик новини. Повечето хора не си задават въпроса какви *** ядат а са на мнение че ваксината нещо ще ги разболее и умори. Абе хора, в БГ с друго ще ви отровят преди ваксината нещо да ви направи.
128
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скандално ! Либералният фашизъм си показва зъбите...
127
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фашизмът настъпва отново с пълна сила. Германците явно вече са забравили миналото и не са се променили изобщо. Надявам се, че следва и Нюрнбергския процес.
126
2
 
12
 
! Отговори
Bond преди 1 месец
Не се зомбирайте от пасквили с произход Билд, Дойче Зеле, CNN и т.н. Те са предназначено за тази част от ковидарите, на които все пак им пресветва лампичката за "безопасните" ваксини и са а-ха на път да размислят.
За види0тeните ковидпсихари положението е ясно и нямат нужда от подобни пасквили. На тях им стига да прочетат/чуят какво е казал НОЩ.
125
0
 
4
 
! Отговори
Bili преди 1 месец
Ок, признавам че коментарът за Т(у)юрингия може да не е бил правно издържан.
Създава се прецедент, и е добра новина за онези които вярват че може и да има надежда.
Дава и път за действие: правен, в съда.
Това бе смисъла на комемтара.
За другите два примера, моля коментирай за правната издържаност.
124
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мнее, не е точно така с юридическия език, и или нямаш идея за какво говориш, или си в играта, и се правиш на ощипан. Инжинерите използват формули, за да опишат нещата по най-директния и ясен начин, с минимум възможност за объркване; юристите използват езика, за да кажат нещата по най-двусмисления, подлежащ на множество тълкувания начин, където е сигурно, че няма нищо ясно и крайно. Всичко подлежи на извъртане.
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ямболски ***

Почвай да е молиш.

:)))
122
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хоган

Всъщност, юридическия език е като всеки друг език. Това е все едно да обвиняваш инженерите, че използват формули, защото масата народ не разбира какво значат или как се прилагат.
121
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бъдем точни в изказа - това не е "ваксиниране" чрез заплаха, това е непроверена, нетествана медицинска процедура чрез заплаха!
120
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Ако германците не излезнат по улиците и не са решителни ще бъдат изтровени с "ваксината". Изнудването тепърва започва. Ваксинирането чрез заплаха си е чисто убийство.
119
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро и унас. Фашизма си идва на мястото. Нацистка германия се възроди остава да ни заразят и нас. Свобода или смърт в случая, свобода или човешките си права
118
0
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
Това,ако не е законна репресия,аз ще започна да вярвам в религията и ще започна да гледам телевизия!
117
2
 
7
 
! Отговори
Хоган преди 1 месец
Навремето панаирджиите-измамници в САЩ са си създали собствен език - КАРНИ, за да могат да прецакват клиентите си и да им се подиграват, без никой да ги разбира. Подобно нещо,макар и на по-високо ниво, са направили адвокатите - и естествено, че колкото по-малко "лаици", или, по-правилно казано, жертви, четат и разбират написаното - толкова по-добре. Трябва само правилните хора да разбират играта, и да говорят Карни.
116
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Bili

"Турингия отсъдиха че ограничаването с кой и коко се срещаш е противоконституционно."

Ето затова лаици не трябва да четат правни решения: Не Тюрингия, а съда във Ваймар, са решили, че един конкретен случай (на глоба за събиране на рожден ден по време, когато е било забранено събирането на повече от две домакинства) не е бил незаконен. Това е случай от април 2020, когато ситуацията в Германия беше спокойна и един от аргументите на съда е, че не е имало крайна опасност
115
2
 
30
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 1 месец
Ще ви видя колко ще останете от ентусиазираните ваксърчета след два-три месеца - като кажат официално това, което отдавна е ясно - че ваксането ще е по два пъти годишно, всяка година. Е, първо ще кажат следващата доза от цялата информация - че през септември-октомври тази година, дори вече ваксинраните, трябва да бъдат "реимунизирани". Още няма да ви кажат,че после и през март-април 2022... Да не ви претоварят слабите мозъчета.