Великобритания: Не си правете резервации за летни почивки!

Премиерът Джонсън обмисля вариант с хотели за идващите от чужбина
26 яну 2021 12:05, Елка Василева
18
Великобритания: Не си правете резервации за летни почивки!
Снимка: архив, БГНЕС

Британците засега не трябва да си правят резервации за почивка в чужбина през лятото. Това предупреди днес британският държавен министър, отговарящ за програмата за ваксинация срещу COVID-19, цитиран от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало броени часове преди да бъде обявено ново затягане на контрола по границите на кралството.

Премиерът Борис Джонсън е казвал, че обмисля варианта да бъдат определени хотели, в които да бъдат настанявани пристигащите от чужбина с цел да се предотврати разпространението на новите варианти на коронавируса.

Още по темата

Отговорникът за ваксинациите Надим Захауи заяви по телевизия Скай нюз, че официалното съобщение по въпроса ще бъде направено по-късно днес. По думите му още няма "категорично решение" по въпроса, който премиерът ще обсъди през деня със старшите си министри. Запитан дали подготвяните мерки означават, че е прекалено рано за резервации за лятото, Захауи отговори: "Абсолютно". Той припомни, че в британските болници има 37 000 пациенти с COVID-19.

Според Би Би Си на принудителна изолация от 10 дни в специални хотели ща бъде подлагани повечето пристигащи от Република Южна Африка, Южна Америка и Португалия.

Хотелите за карантинирани и предупреждението да не бъдат правени резервации е нов удар по туристическия сектор, който се бори за оцеляване, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Крепостният сел,я,нин няма право да пътува без разрешението на феодала. Също не притежава имоти. Скоро.Да притежаваш каквото и да било то си е чиста илюзия която се усеща в момента в който напуснем реалма на физическото съществувание. Страхът е следствие на глада, а глада - следствие на човешката глупост и тесногръдие! Повечето хора страдат от носталгията по преяждането като в съзнанието им то се класифицира като глад! Българинът е пионер в тази област!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много правителства си затягат примката от врата и скоро глада ще им покаже силата си в пълния размер, тогава к19 ще им се види като детска играчка
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не са били особено умни. Били са просто нахални и крадливи и години наред са експлоатирали колонии - чужди територии. Сами да се оправят сега. Да се затварят, зазиждат и т.н. - каквото правят останалите лишени от акъл хора.Личи си кой колко е умен, лицето на държавата го показва и се вижда чак от космоса!
8
2
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Нали разбирате, че ще ви направят крепостни селяни? Накрая ще ви казват за кого да се жените и колко деца да имате. И да - прекалено нахално е сами да си дефлорирате невестите. Някой от Партията ще го прави вместо вас.
7
1
 
6
 
! Отговори
Утре преди 3 години
При такава прогноза от Острова веднага трябва да се спрат програмите за подпомагане на хотели и ресторанти по курортите! Няма смисъл да се наливат пари в нещо което така или иначе е мъртво! По добре да се подпомагат производствата за да могат повече хора да вземат заплати! Хотели и ресторанти лесно се рестартират ако има хора да харчат в тях! Затворено производство може и никога да не отвори!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не са били особено умни. Били са просто нахални и крадливи и години наред са експлоатирали колонии - чужди територии. Сами да се оправят сега. Да се затварят, зазиждат и т.н. - каквото правят останалите лишени от акъл хора.
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След Брекзит и тези ограничения, англичаните ще почнат сами да си говорят
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За изборите ще ни го спретнат и на нас, обещано от герП
3
7
 
10
 
! Отговори
СС преди 3 години
И тук това ще стане...върпос на няколко седмици е ...
2
3
 
36
 
! Отговори
1 преди 3 години
Тоя им разказа играта на мъглявия остров!
1
2
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
:))))