ЕС отново с призив Сергей Навални да бъде освободен

САЩ, Германия и Франция заклеймиха присъдата на опозиционера
108
ЕС отново с призив Сергей Навални да бъде освободен

Подновявам призива на ЕС за незабавно освобождаване на Алексей Навални, написа председателят на Европейския съвет Шарл Мишел в Туитър.

Още по темата
Не можем да приемем тази присъда, правосъдието не трябва да бъде политизирано, допълва той по повод днешното решение на съд в Москва да задържи Навални в лагер на общ режим. Присъдата на опозиционера е 3.5 години, от които ще бъде приспаднато времето, прекарано от него под домашен арест.

Протестиращите трябва да имат правото на мирни демонстрации и на изразяване на политическите си виждания, добавя Мишел.

В следващите дни върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел ще пътува до Москва, а негов говорител заяви, че има надежда за среща с Навални. Съветът на Европа осъди новата присъда срещу Навални и заяви, че тя е заплаха за човешките права на руснаците.

Съединените щати, Германия и Франция разкритикуваха днес осъждането на руския опозиционер Алексей Навални и призоваха за незабавното му освобождаване, предаде Франс прес.

"Повтаряме призива си към руското правителство да освободи незабавно и безусловно г-н Навални, както и стотиците други руски граждани, арестувани през последните седмици, за това че просто са си упражнили правата, в това число свободата на изразяване и на мирно събиране", каза в комюнике държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън.

"Днешната присъда срещу Алексей Навални е тежък удар по основополагащите свободи и правовата държава в Русия", реагира в "Туитър" германският външен министър Хайко Маас.

"Осъждането на Алексей Навални е неприемливо. Политическите разногласия не са престъпление. Призоваваме за незабавното му освобождаване. Спазването на човешките права като това на демократична свобода не подлежи на обсъждане", каза в "Туитър" френският президент Еманюел Макрон. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен77Не бе, нещата били по-завързани! Трябвало да се обажда там някъде си от Германия след като дошъл в съзнание, но не го бил направил както трябва - обадил се само един път, докато трябвало да се обажда всеки месец ли, нещо подобно...Гледах цял ден телевизия "Дожд", която предаваше директно само нещата около процеса по ютуб канала си...
71
11
 
2
 
! Отговори
sd преди 3 години
жужето ще свърши със счупена черепна кутия
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият Ленин на Европа е много слаб. Няма да извърши революция.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дианак'во БСП те гони *** муцка, виж за какво е статията :) па си се объркала
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални беше свободен и Европа го прати в Русия да бъде арестуван и да заработи парите си от Европа.След 2 години да си го приберат.
67
3
 
1
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен74Отново празнословното БСП се намесва в нашите коментари, значи! Не се научиха тези хора на коректно отношение към себе си - нема начин! Требе да оплюят всичко, дето нито разбират, нито искат да разберат щото инструкциите им са други, значи, различни и това не е позволено по вътрешно-партийната норматива...БСП вън от политиката! - само там е спасението, явно...
66
1
 
7
 
! Отговори
Нане преди 3 години
начинаещи джендърчета, докато Русия е световна сила!Вие може саму да мучите у България.... Мууууу...Ще пригласяте на еуроджендърите вкарани да пригласят на краварника!
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе скалъпена работа, цял свят знае че беше транспортиран в кома до Германия за лечение, и то разрешението на Путин, само те не знаели :))) явно са били много сигурни в действието на отровата, ама нещо пак са объркали в рецептата
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДианаСамо от изказването ти знам, че не си женско :))))А за мнението, какво да ти казвам, като то показва, че не знаеш елементарни работи, например за делото Ив Роше, за която Навални има "присъда". Аре ходи да чешеш.:)))))
63
1
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен53Що бе, анонимчо? Ко му е лошо на мисленето ми? Мислене като мислене! Кажи що не ти харесва, значи, конкретно...
62
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дианаако за глупоста се даваха пари, ти щеше да си милиардерка !
61
0
 
2
 
! Отговори
той и друг мъжспятли преди 3 години
Толко па де ненамериха500 000$да дадът на френската фирма компенсация и тя да оттегли обвиненията си срещи Навални,че няма и едно промиле истина че адвокатите на Навални неса действали по заръка от други хора.Може руснаци-желаещи да оглавят опозиционнирте партии,или западняци които плащаха на Дневални да срине северния поток.всички го зарязаха.Тоя *** ще бъде изритан и от Олгата му.Ски са като й предложат и й внушат че става за Олга Тачър-желязната Олга и глей ко стаа.Досвидос Навалос
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще работи по завършването на Двореца на ЦРУ.Ще излезе след 2 години.
59
1
 
4
 
! Отговори
ЕС Логика преди 3 години
Тия какво са се загрижили за берлинския пациент!Пращат го на санаториум - да охлади страстите и да има време да премисли.
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европа обича да ревизира договори като Санстефанския мирен договор.Те винаги трябва да управляват Русия.
57
2
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен49Оказа се, че Навални имал 2 условни присъди - били направили специално изключение за него втория път като вместо да си излежи първата условна присъда, му дават втора такава! Когато той излезнал от кома, бил направил нещо за да не пресече руския закон с тези условни присъди, но после забравил за това - трябвало да се обажда през определено време ли, нещо такова, което той не направил, въпреки, че го били предупредили, че ще го арестуват...
56
2
 
2
 
! Отговори
sd преди 3 години
какво се сравняват със САЩ руските азиатски сатрапи?? Да се сравняват със Саудитска Арабия, но дори и там сравнението не е в тяхна полза!
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британия да плати щетите от британския щам.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме 1916 година.Русия е независима държава от 1917 година.
53
1
 
3
 
! Отговори
А преди 3 години
аз съм с Призив, Пекин да Плати Репарации за Щетите, които нанесе на Света, ама съм безгласна буква...