Победа за Григор Димитров в Мелбърн след отказ на Кареньо Буста

Българският тенисист стигна до 1/8-финалите на Australian Open
Обновена: 12 фев 2021 07:04 | 12 фев 2021 07:00, Петя Славова
16
Победа за Григор Димитров  в Мелбърн след отказ на Кареньо Буста
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров достигна 1/8-финалите на Australian Open, след като победи Пабло Кареньо Буста с 6-0, 1-0 и отказ на испанеца в мач от третия кръг на надпреварата. Григор прогресира до осминафиналите в Австралия, където чака Тийм или Кирьос, съобщава БГНЕС.

Срещата на "Маргарет Корт" продължи около 40 минути, след като номер 15 в схемата не успя да продължи заради травма в областта на коремната област. Първата ни ракета стартира блестящо и проби още в откриващия гейм, преди да затвърди брейка. Ситуацията се повтори на два пъти до края на сета и така Григор върза геврек на опонента си. Преди началото на втората част Кареньо Буста поиска намесата на физиотерапевт и след няколко минути медицинска пауза, стисна ръката на нашия тенисист.

"Чувствах се идеално. За всички беше ясно, че съперникът ми имаше някакъв здравословен проблем. Аз обаче играх на високо ниво. Изиграх страхотен първи сет и запазих сили за следващата фаза. Сега ще поиграя още 30-40 минути. Готов съм за следващото предизвикателство", сподели Димитров след успеха си. По този начин Григор спечели седмия сблъсък между двамата в преките мачове.

29-годишният хасковлия ще играе за шести път на осминафиналите в Мелбърн, като най-доброто му постижение на турнира е полуфинал през 2017, когато отстъпи в драматичен петсетов мач на Рафаел Надал. Негов съперник в спор за място на четвъртфиналите, където игра още през 2014 и 2018, ще бъде победителят от двубоя между номер 3 в света Доминик Тийм и представителя на домакините Ник Кирьос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кириос взе първите два сета, но в третия сет Тийм води с пробив. Интересен мач.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Григор е дрънкал Тийм няколко пъти. Дори го е правил смешен. Хич не е удобен съперник за Тийм.Разбира се и двамата имат шансове за победа.Ако изобщо Тийм може да отстрани много талантливия лигльо Кириос.
11
0
 
14
 
! Отговори
Фен преди 3 години
С който и от двамата да играе Григор ще бъде интересен мач. Аз лично предпочитам Тийм, защото мисля че настилката не е негов тип, а Кириос е способен на чудеса на домашната сцена. Спомням си и един мач на хард между тях, който Григор изигра превъзходно и победи Тийм, а после получи суперлативи от него за красивата игра, което означава и респект. Успех Гришо !
10
1
 
4
 
! Отговори
От значение е,че.... преди 3 години
Мацето му е много готино. Сигурно му помага....
9
3
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Поздравления на Григор, но май следващият мач ще го загуби !!!Най-вероятно ще играе срещу Доминик Тийм, а той е потенциалне номер 1, след Надал и Джокович !Но всичко става, пожелавам успех на Григор до и на финала !!!
8
7
 
2
 
! Отговори
отАвстралияСидней преди 3 години
До Абе...ако изпадне по надолу повече няма да го пускам тука. И без това никой не съм канил да ми идва тука
7
6
 
10
 
! Отговори
До 8 Абе... преди 3 години
Защо обобщаваш "българина"? Това обезмисля всичко написано от теб и то заради няколко неудачника, които плюят по всеки, По принцип тези дето обобщават "българина", пишат за себе си. И да, гордеем се с Гришо, че сега е 21-ти в света (не е осми), преди седмица беше 19-ти, а в схемата на турнира е 18-ти.
6
9
 
19
 
! Отговори
Абе... преди 3 години
...ей туй българинът е много злобно човече! Имаме в момента българин, който е осми в СВЕТА на тенис! А те се зъбят, че имал кусури. Вие знаете ли колко нации и то страшно мощни икономически могат да се похвалят с това?! Само може да се радваме, че все още, въпреки всичко, даваме на света спортисти и то класни! Браво Григор и все победи от тук нататък.
5
1
 
27
 
! Отговори
Лолит преди 3 години
Браво на Лолита! Вкара го във форма!
4
18
 
14
 
! Отговори
Асан Герберджията преди 3 години
Нечестна работа..излезе,поблъска 15 минути и хоп-100 000 еврака!!!А нашта премиерка трябва да се поти цела седмица за тез пари...
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осминафинали, т е. Гришо е сред 16-те най-добри тенисисти на турнира. Браво Гришо.
2
34
 
8
 
! Отговори
Фенъ преди 3 години
За това винаги пиша тук, че ако не се откаже или контузи някой, няма как да продължи напред "нашето момче".
1
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Гришо!Успех!