Новото нормално - ваксина на всеки две години, защо?

Препаратите ще бъдат модернизирани заради новите щамове
Обновена: 27 фев 2021 23:01 | 27 фев 2021 23:01, Веселина Йорданова
100
Новото нормално - ваксина на всеки две години, защо?
Снимка: БГНЕС

До края на лятото пандемията ще е под контрол, ако ваксинирането продължи със задоволителни темпове. Това заявява изпълнителният директор на "Байонтех" Угур Шахин в интервю за германското списание "Шпигел".

Според Шахин обаче е възможно да има нужда и от трета доза от ваксината на "Пфайзер- Байонтех" най-късно до другата година.

По думите му най-вероятно оттук нататък ваксинирането срещу коронавируса ще се повтаря на всеки две години, предаде БНР.

Причината - ваксините ще бъдат модернизирани заради новите варианти на коронавируса, които ще се появяват. Нещо, което се случвало и с противогрипните ваксини.

Угур Шахин коментира още пред "Шпигел", че това ще е новото нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мммм ... how about no!
24
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И голем вибрааатор в задниика, новата реалност
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако кажеш, че това е грип веднага една камара конспиратори те заливат с информация от надеждни източници, че това не е китайски грип, а Коронавирус. Благодарение на Китайския грип въздуха се пречисти и Озоновата дупка се затвори. В същото време западния свят си пренесе мръсната индустрия в Китай за да се замърсява Китай и там да умират хората. Китайски грип и прахови частици е лош вариант. Такъв грип обаче е върлувал у нас още преди 30-40 години.
22
2
 
36
 
! Отговори
Аре няма нужда преди 3 години
Искам, ама нямам желание.
21
1
 
47
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
Моето ново нормално е старото ми нормално - спортувам редовно, храня се разумно, не си слагам измислените грипни ваксини, и не боледувам от грип. И няма да си слагам измислени грипни ваксини, дори ако ги кръстим ЕМАРЕНЕЙ срещу КОВИД. Все същия безполезен ***, само този път с елемент на експерименталност, и щипка NWO.
20
2
 
56
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Видяха че продажните политици надушиха далаверата и отвориха големите глътки. Коронавируса е изолиран за пръв път преди 60 години. Хайде сега познайте колко зими досега е имало "пандемия" от него, на която никой не е обръщал внимание, тъй като по смъртност коронавирусния грип не се различава от некоронавирусния грип. Ама като иам овце да бъдат стригани що да отказват...
19
0
 
28
 
! Отговори
маймунски аденовирус преди 3 години
Я проверете защо няма да се боцкат с пфицер в Аржентина, интересно е. Може да ви повлияе на избора.
18
1
 
41
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 3 години
Грипните ваксини реално предпазват до 6 месеца и всяка година трябва да са различни, тъй като грипния вирус постоянно се мени. Ако се гони предпазване от Ковид с ваксини, то и тук няма да е по различно, това 2 години няма връзка с медицината. Би трябвало да е всяка година и с постоянно променящи се ваксини,но очевидно нито има качествени ваксини, нито пък може да се пуснат достатъчно бройки за всички. Така че политиката избута медицината назад.. Новото нормално е да плашим и контролиране хората
17
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото държи батерията на наночипа толкова, след 2 години нов чип със нова батерия и сте като нови.
16
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате Боцко с цифровия ваксационен пасорт заресва тази новина.
15
1
 
26
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
За да ви се "удължи"животът.
14
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще издават електронни паспорти на ваксинираните, някакви джиджявки като телефни ще трябва да ги носят със себе си и там ще пише кога са ваксинирани, абе всичко. Тъй ще могат да знаят във всеки един момент дали притежателя на електронния паспорт е умрял от ваксината и колко ваксини може да понесе преди *** като куче.
13
28
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Ще поживеем, ще видим...Вероятно нещата с този вирус стават все по-сериозни - върлуват между хората вече 60 г. , но явно и този тип вируси и щамовете им стават все по-опасни...Според мен, когато овладеят пандемията много учени ще насочат усилия към откриване на ефективно лекарство против вируса - още сега успяха да излекуват Тръмп за 3 дена и методът е одобрен и в ЕС, но предполагам, че ще има много по-голям напредък и тогава вероятно няма да се ваксинираме и за грип и за короната...
12
0
 
60
 
! Отговори
Емилия преди 3 години
тези съвсем са изперкали, нали живеем постоянно с вируси, това значи ли, че някой ден ще се ваксинираме ежедневно от всичко наоколо
11
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не се подчинява на тоталитарната фармамафия е комунист. Трябва един нов Сталин на света, демокрацията се оказа една пирамида. Свобода на словото има, ама когато всичко е лъжа за какво ти е тая свобода на словото. Като телефонните измами дайте ни пари, че да хванем лошия вирус. Давйте още и още ваксини, че идват нови и нови вируси, ваксините ще хванат лошите вируси.
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А младите хора какво ще ги правят като не е препоръчително да се имунизират хора, които планират бременност?
9
3
 
49
 
! Отговори
SS преди 3 години
Новото нормално: Виц ! За да може да пътува нашенец си платил да му изкарат ваксационен документ уж ,че е ваксиниран.След две години го дали под съд за фалшикация на документ.Попитал.Как разбрахте бе? Отговорили му.Бе ти ако се беше ваксинирал до две години щеше да си мъртъв.Щом не си а имаш документ за ваксинация значи лъжеш.
8
1
 
35
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Печалбата гонят евреите,бе момчета! Печалбата...
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е прекалено много през 2 години да подрагат хората на този спрес.Ама който се е хванал на хорото - да си го играе. Аз ще спазвам мерките. Каквото е писано.
6
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Организма ще привикне на ваксините и те няма да действат.