Ким Чен Ун не отговаря на Джо Байдън от февруари

Контакт между Северна Корея и САЩ няма от 12 месеца
14 мар 2021 15:35, Нели Христова
60
Ким Чен Ун не отговаря на Джо Байдън от февруари
Снимка: БГНЕС

От февруари Америка се опитва да се свърже със Северна Корея, но без успех, съобщават от Администрацията на американския президент Джо Байдън.

Вашингтон е пробвал да осъществи контакт с Пхенян по няколко различни начина, за да се предотврати нарастване на напрежението, заявили държавни служители, цитирани от BBC. Двете страни са в конфронтация заради ядрената програма и програмата за балистични ракети на Северна Кория.

До момента преговорите, целящи азиатската държава да се откаже от ядрените си оръжия, са безуспешни, а това е ключово искане на САЩ и други западни сили.

Държавните медии в Северна Корея все още не са обявили, че Джо Байдън е вече президент на САЩ.

Съдържателен контакт с Вашингтон не е осъществяван от над 12 месеца, пише Ройтерс, като се позовава на висш държавен чиновник.

Джо Байдън обяви преразглеждане на политиката спрямо Северна Корея, която се очаква да бъде представена през април. Той нарече севернокорейския лидер Ким Чен-ун „гангстер“ и подчерта нуждата от ядрено разоръжаване преди тежките икономически санкции да бъдат облекчени.

Ким от своя страна призовава американските власти да се откажат от „враждебните си политики“ и подчертава военната способност на страната.

Ядрените амбиции на Северна Корея се очаква да се сред основните теми по време на посещението следващата седмица в Япония и Южна Корея на американския държавен секретар Антъни Блинкън и министъра на отбраната Лойд Остин.

Границите на Северна Корея са затворени вече повече от година, за да се предотврати разпространение на Covid-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до анонимен"Ми що ВМС на САЩ не им пратиха две ескадрени групировки с два самолетоносача да ги "демократизират" " преди да съ сдобият голямото "Бада-Бум"?"Ми щото за разлика от приказките, в които явно и си вярвате, целта на демокрациите не е да насаждат война, а да се търсят решения за нормализиране на света.За съжаление, комунистите не един и два пъти са доказали, че те не могат да станат нормални, каквито и усилия да се полагат.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ким ревнува от Байдън,че във Вашингтон го охранява по- голяма армия от тази в Пхенян.
24
4
 
18
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Най великия пичч на нашето време!!!Брао пичч!!!Нацепи им го квадратен на всички
23
1
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 3 години
Не позна. Тази политика на САЩ спрямо СК е МНОГО преди СК дори да имат обогатен ядрен материал за ядрено оръжие.------------Сериозно?Ми що ВМС на САЩ не им пратиха две ескадрени групировки с два самолетоносача да ги "демократизират" " преди да съ сдобият голямото "Бада-Бум"??????????За "Сега" да не говорим... Кимчо си има много готина "играчка"ПС----------В Тубата музикалното клипче съ казвъLITTLE BIG - LollyBomb-)))))))))))
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял Свят знае,че Джо е назначен от Глобалистите!Тръмп е избрания Президент от Народа!
21
1
 
19
 
! Отговори
А преди 3 години
КАК ДА ГОВОРИ С ДЕМЕНЦИЯТА КАТО КАБАЛА Е ДЕНОНОЩНО НА ТЕЛЕФОНА?
20
0
 
21
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Нормално, Тръмп беше супер диалогичен.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е по темата, обаче гледам, че Ким е напълнял много, дебел е въпреки че ми е симпатичен като непукист към колонията САЩ. Абсолютно тежка форма на затлъстяване. Дано да не го замести сестра му поради някакви здравословни причини.Иначе, в С. Корея нещата не се движат от него, а от група генерали и партийно ръководство.С. Корея се подкрепя от Китай като инструмент срещу САЩ.
18
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КосачаСамо в червените фантазии американската армия е това, което описваш. Виж руската е друга работа: последователно ги нас*аха в Сирия, Либия и Нагорни Карабах, а скоро и на други места.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20"Щото има ЯО и в случай на нужда няма да се подвоуми да го използва, квото и да му струва това."Не позна. Тази политика на САЩ спрямо СК е МНОГО преди СК дори да имат обогатен ядрен материал за ядрено оръжие.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо:Знаете ли що Краварите не съ бъзикат с Кимчо "Поничката"?Щото има ЯО и в случай на нужда няма да се подвоуми да го използва, квото и да му струва това.ВтороКимчо си харесва Тромпета, а не Бидоня-)))))))
15
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунистите никога няма да станат нормални.Най-добре е САЩ никога повече да не се опитват да преговарят със Северна Корея. Ако решат да налагат санкции да ги налагат, ако решат да ги бомбят да ги бомбят, но от преговори няма смисъл. Червените използват преговорите само да печелят време. Нищо друго не се променя.
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не му отговаря, защото спазва мерките за дистанция
13
2
 
33
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Па може и да му е отговорил,ама склеротикът бай Дън да не помни...
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да му пратят индийката, сигурно ще оправи работата.
11
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отговори им ве Ким, тресни им няколко ракети и останалите милион радиоактивни *** Мъск да ги праща на марс и да няма американско "присъствие" повече, ни в разделена корея, ни никъде.
10
0
 
10
 
! Отговори
Whitestar преди 3 години
Бива да има приемственост в политиката на американските президенти. След вълната на топли отношения, студен душ не е логичното следствие.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън трябва да е в старчески дом, а не в Белия дом.
8
1
 
31
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КИМ ЗАЕ , ЧЕ БАЙДЪН Е СЪС СТАРЧЕСКА ДЕМЕНЦИЯ ,ТО ЦЕЛИЯ СВЯТ ГО ЗНАЕ ТОВА!!!КАКВА ПОЛЗА ДА МУ ВДИГА КАТО ЩЕ ЗАБРАВИ ОЩЕ НА ДРУГИЯ ДЕН!!!
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън да отиде на крака при Ким, както направи Тръмп.