Любомир Дацов: Ситуацията трябва да се оправи в следващата година

Бизнесът затвори, а хората в социалните мрежи са недоволни
18 мар 2021 22:30, Нели Христова
8

Още по темата

Локдаун за цялата страна от понеделник за 10 дни. Kакви мерки ще сработят за бизнеса? Потърсихме мнението на финансистa Любомир Дацов.

Реакцията трудно може да е навременна. Бизнесът иска да има предвидимост. Наясно са, че няма как да не спазват здравните мерки. Заведенията са място, където има струпване на хора. Ние пазим болниците, които нямали капацитет, в здравния сектор и бизнеса трябва да има някаква предвидимост. Това каза за "Денят ON AIR" Любомир Дацов.

По думите му през социалните мрежи се вижда, че има много недоволни

"Явно механизмите у нас продължават да са несъвършени. Важно е да гледаме какво предстои, защото сме в предизборна ситуация - слабото политическо поведение, администрацията, проблемите. Всеки трябва да си направи сметка и дали може да продължи да живее така", подчерта той за Bulgaria ON AIR.

Според него нещата не опират само до това какво се обещава, а и да гледаш капацитета на хората.

"Трябва да се идентифицираш с даден човек, дали ти защитава интересите. Даването на пари на ръка или намаляването на данъците са работещи мерки. Ситуацията трябва да се оправи в следващата година, година и половина. Голяма част от програмите са old fashioned. Само две от тях имат в себе си малко визионерство", обясни финансистът.

Дацов е на мнение, че икономически растеж всеки можел да обещае, но друг е въпросът колко дългосрочно ще е действието на средствата. Без чужди инвестиции и предприемачество, стана ясно от думите му, няма как да се случи растеж над 6-7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситуацията трябваше да се оправи тази година ,сега стана догодина ,догодина ще е за по-догодина ....и така
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ситуацията трябваше да се оправи тази година ,сега стана догодина ,догодина ще е за по-догодина ....и така
4
0
 
14
 
! Отговори
Хората са тъпи преди 3 години
Не, ситуацията няма да се оправи нито след 1 година нито след 2 нито след 5......Ситуацията ще става все по зле!Добрите стари времена няма да се върнат никога! Онзи свят който имахме до 2018г приключи и сега има нов световен ред който тепърва започва. Нямате си и представа какво са ни подготвили. Всичко което се случва сега и ще се случи в следващите години и планирано и подготовката му е започнала още 70-те години на миналия век. Сега започват да прилагат планът...
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
prozrachni diskusii v zala arena, na armeiskia stadion i priaka bg demokracia vatre v stadiona s glasuvane s raka i bilet i vzemane na dobre obmisleni reshenia sled publichni debattki...;-)
2
0
 
8
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Със сигурност ситуацията или ще се оправи, или няма да се оправи. Със сигурност!
1
2
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Изберете Астра Зенека или ЖИВОТА !!!