Три влака под обстрел на вандали в рамките на няколко часа

Няма пострадали хора, но има значителни щети
19 мар 2021 18:32, Красимир Ангелов
82
Три влака под обстрел на вандали в рамките на няколко часа
Снимка: БДЖ, архив

Само в рамките на няколко часа днес три влака бяха обект на нападение с камъни в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня, съобщават от БДЖ.

При вандалските прояви няма пострадали хора, но има нанесени материални щети от счупени и пукнати прозорци на преминаващите композиции. И за трите случая е подаден сигнал за нападенията до компетентните служби на телефон 112.

БДЖ за пореден път алармира, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака.

Посегателството над влаковете е осъществено в момент, в който се изпълнява програма за основен ремонт на локомотиви, мотриси и вагони. При един от днешните три случая е счупено стъкло на чисто нов излязъл от ремонт пътнически вагон, отчитат от железницата.

От началото на годината до момента са регистрирани общо 13 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които са пострадали двама пътници.

От БДЖ припомнят, че хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
:D преди 3 години
да ги хванат и съдят като терористи....и готово...няма значение на колко години са...промени в закона и наказания...ако не само статистика ще се води...както сега...
53
0
 
1
 
! Отговори
политкоректен преди 3 години
Това са само отбора по художествена гимнастика!Те са такива хулиганки!
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
що не ходят да целят великите си вождове мутри със свински физиономии които присвояват парите от евросубсидии и си купуват джипове и ходят в занзибар вместо да дават европейски заплати
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Команчите ли са били или апачите?
50
0
 
15
 
! Отговори
Мунчо Чугуна преди 3 години
Индианци нападат Огнения кон!
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука въпроса е със каква цел са го направили ясно е че е от омраза към нещо ели другия вариант е да са били дрогирани ели пияни.това е тих протест те искат да покажат нещо на общесвото но какво по точно.
48
0
 
15
 
! Отговори
преди време преди 3 години
някакви искаха да сложат огради около трасето, но се оказа, че било дискриминация спрямо живеещите у факултето
47
0
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Ами сложете камери на вагоните,да видим кой хвърля.
46
3
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Обстрел ахаххаа с камъни? Краси вземи смени професията нямаш достатъчно акъл за това
45
0
 
10
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До АнонименИ един добър тупаник няма да им е излишен. Както казва народната песен: "и тояжка помагала".
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вагон с картечна кула трябва. и бронирани плочи вместо прозорци.клета България 2021.
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудно, защо никой не се сети, да бъдат изградени телени огради край коловозите, високи най-малко 3 метра. Такива има край някои магистрали на запад. Откритите влакове са опасни за пътниците, машинисгите, а и струват доста пари, ако са от новите, особено. Ромитециганите, нямат никакво социално чувство. Колко още хора трябва да пострадат, за да изградят такива огради? Видео наблюдение, охрана и солени глоби, за родителите на тези изгубени деца, също ще помогнат.
42
3
 
2
 
! Отговори
tsiganin преди 3 години
свобода,демократсиа,права малко задилйениа....
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма държава - пускай жандармерията да бие всичко наред във факултета, жени, деца, мъже - 10 часа бой до посиняване на всичко живо там.Да видиш как ще се закротят за 1-2 години напред.Ама вместо държавници, ни управляеат п.едали.И те така
40
6
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Ми така е то.Електората на ГЕРБ е безсмъртен.Има права.За тях не важат ограничения,карантини,получават си помощите на точна дата,ток,вода и за лекар не плащат.А полицията знае само да бие деца по протести и да си правят селфите с лапачите от РЗИ като влязат някъде на проверка.Един вид - вижте как работим да ви пазим от ковидчето.
39
5
 
0
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Кат не ви аресва , купувайте имоти само в Бояна , Драгалевци , Бистрица и Младост.....другото е кенеффф .Като останалата част на страната ви. Па като свършат терените ,ке стройте и на Бай Кръстьо и Копитото
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
скоро няма да можем да ползваме и градски транспорт герберо-кравари, вие също, но 3 бона чисти от държавата ви устройват...
37
0
 
34
 
! Отговори
Kuncho преди 3 години
Това са терористични нападения и като такива трябва да се разглеждат!
36
1
 
27
 
! Отговори
Sandi преди 3 години
Защо още търпим тая ***? Не стига че плащаме издръжката им,а на това отгоре ще плащаме и за простотиите,които правят! Гешо,до кога бе, бездарници?
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо няма да им направят, наближават избори.