Сърбия привлича туристи с ваксини, предлага им ги безплатно

Желаещите са основно от Албания, Черна гора и Северна Македония
26 мар 2021 08:34,
65
Сърбия привлича туристи с ваксини, предлага им ги безплатно
Снимка: БГНЕС

Чуждестранни граждани, главно от съседни страни, се стичат в Сърбия, след като се разчу, че западната ни съседка предлага безплатни ваксини срещу COVID-19 за чужденци.

Сръбските власти разполагат с допълнителни дози от препарата на AstraZeneca. Желаещите да се ваксинират са основно от Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора и Северна Македония.

В момента Сърбия използва ваксините на Pfizer и BioNTech, AstraZeneca, руската Спутник V и китайската "Синофарм".

С население от около седем милиона, страната е на второ място в Европа по процент на ваксинираните. Досега са поставени над 2,1 милиона дози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Никк преди 3 години
Защо не привличаме българите извън България и ЕС по подобен начин?Има българи в С Македония, в западните покрайнини, в Украйна?Те са наша плът и кръв. А какво прави България за тях? - Нищо
46
2
 
6
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Само да ви светна - Малта се справя по-добре от Сърбия, но е в ЕС. Защо ли? Проблема в БГ е Боко тиквуня, който не заяви достатъчно ваксини. Иначе щяхме да се движим с едно прилично темпо.А и да Сърбия ваксинира с руски и китайски ваксини, които са ваксинирали доста по-малко и от ЕС. Дори даже и от БГ.
45
3
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Без да преувеличавам - България и срещу тях да тича, не мое да ги стигне. Не и с такива като Гешев, Каракачанов или Костя Копейкин.
44
4
 
5
 
! Отговори
Съд за предателите преди 3 години
Сърбия не е членове на ЕС и не ползва европейския механизъм. Така е в Англия, Израел и САЩ и същите са на път да забравят за Ковид 19. Скоро и в Турция ще ходим за ваксини ако благоволят аркадаша те да ваксинират ***. До къде се до карахме ЕС - пълен провал. Фондер лайнер - в Хага или даже в Нюрнберг за геноцид.
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказа се, че и сърбите са по-умни от нас - хората се ваксинират, а бай *** още се чеше по главата и си мисли явно, че ще му е по-добре да умре от Covid, отколкото да се ваксинира! Про ст народ сме, и това е! Няма никога да се оправим! Такъв ни е манталитета !
42
4
 
4
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Сърбия, без да бъде част от ЕС се справя отлично и с ваксините. Просто друго си е когато правителството са интелигентни хора. При нас ЕС се справя мудно, нашия е леко *** и не може да седне и да си поръча руски ваксини и общо взето Сърбия е далеч пред нас....2 млн ваксинирани.Жалка работа.
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Аз лично нямам нищо против сърбите, но направиха толкова много бели, предимно със СМ, че не ги съжалявам въобще :)) Не може в доктрината си да ни смятат за най-големия си враг и да ги обичам, нема смисъл :)))
40
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42"Сърбе на върбе :))) Всеки им се смее и гледа да не се занимава с "великия" сръбски народ, те сега раздават ваксинки, белким не ги забрави някой :)))""Великосръбския" народ се продаде на чайниците за фалшиви ваксини и на руснаците (пак) за няколко кашона спринцовки, и сега се чудят как да си избият загубите.
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът следва принципа "Шамар да е - аванта да е!"Юруш народе на маслините... ааа тоест бананите... ваксините исках да кажа!
38
4
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
Предпочитам да ходя до Сърбия да ям пуньена вешалица и црно вино вместо да се боцкам с някакви неизвестни фармацевтични коктейли!Само да се стопли времето, да утихне заразата и да отворят кафаните.
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбе на върбе :))) Всеки им се смее и гледа да не се занимава с "великия" сръбски народ, те сега раздават ваксинки, белким не ги забрави някой :)))
36
3
 
5
 
! Отговори
A преди 3 години
Завистливо българско племе)! Или глутница от кучета-жалки мизерници, болни и примитивни,никой няма нужда от вас в този свят. Само че за кучета е жал, за вас-не.Къде сте прочели за руска или китайская ваксина? Предлагат Астра Зенека дето на никой не му трябва защото си имат избор от ваксини и я даватБЕСПЛАТНО, което предизвиква дълпълнителна доза злоба у българите-не могат да приемат че е възможно такова нещо)).Няма да умрете от вируса-*** оцеляват лесно, обаче ще се задавите от
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До хохохоМне. Пишеш под статия която друго казва.
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АУУУ ВЕДНАГА ОТИВАМ В СЪРБИЯ ДА СА БОЦКАМ АХАХАХАХАХАХАХААА МАЙТАП БЕ ТАМ ЩЕ ПРАТИМ РУСОФИЛИТЕ, ТЕ СА СЪРБИ И ТУРЦИ
33
2
 
3
 
! Отговори
До хохохо преди 3 години
Нема те в тая схема, защото си *** и никой не те брои за жив. Имаш избор да се заразиш или да те боцнат с ваксина за шимпанзета Астра Зенека.
32
11
 
9
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
ИМУНИЗАЦИЯ СЪС РУСКАТА ВАКСИНА, ЛИ..... ХАХАХААА??!!!АЙДЕ, МЕРСИ..... ХОДИ ТИ...РУСОФИЛЧЕ!!!!МЕНЕ МЕ НЕМА, В ТАЯ РУСКА СХЕМА!
31
10
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Айде ся да ги видим коминтерновците. Ходом марш към Белград!!! Да ви боцнат хайван-ваксината с маймунско ДНК Путник В :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
30
2
 
19
 
! Отговори
Умни са... преди 3 години
Ваксината създава антитела и предотвратява развитието на тежка инфекция за хората, които са с проблеми в организма...И да се зарази някой,ако е с ваксина ...вече ще има антитела и всичко ще протече много по-леко...Това е идеята за масова ваксинация.Да се намали % на смъртността.
29
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32Болните русофили в крайна сметка ще отидете ли до Сърбия или ще продължавате безпричинно да ревете за неща, които твърдите, че не ви засягат?
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбите обичат туристи от Албания, толкова ги обичат че не могат да ги изгонят :D за пример - Косово.