Безплатни чадъри на плажа? Нямало как да стане и това лято

Не е ясно колко хотела ще отворят
199
Безплатни чадъри на плажа? Нямало как да стане и това лято
Снимка: БГНЕС

Няма как чадърите на плажа да са безплатни, защото такова решение трябва да бъде взето по предложение на Министерството на туризма от парламента, а до момента не е направено. Това обясни Анелия Крушкова, бивш председател на Държавната агенция по туризма, пред bTV.

Още по темата

„Проблемът с чадърите всяка година ни тормози и двете страни, които са в този реален бизнес – хотелиери и концесионери, трябва един път завинаги да разберат, че проблемът е в тези дребни неща, които съсипват нашата почивка“, коментира Крушкова.

Тя обясни, че не е ясно колко хотела ще отворят това лято.

Според нея много ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация и тук е ролята на държавата.

„Ако те ясно излязат и обявят това, смятам, че много от туристическите представители в чужбина ще се обърнат към нас с желание да докарат своите туристи тук“, на мнение е експертът.

Според нея много ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация.

„Тази година, повече от всяка друга година, туризмът е политика, особено за Русия. Според мен министър Балтова трябва да замине за Русия, да води преговори и да осигури тези самолети, които ще докарат руските туристи. Това е част от политиката на една страна и част от преговорите, които се водят всяка една година“, поясни Анелия Крушкова.
Тя е на мнение, че шпионският скандал с Русия обезателно ще рефлектират върху туризма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: туризъмтуристичадъри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Поздрави от Френската Ривиера! Vive la France!
156
0
 
0
 
! Отговори
БСП МИЛИАРДЕРИТЕ преди 2 години
ПЛАТИХМЕ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ НА ДЪРЖАВАТА ЗА ДА СТОПАНИСВАМЕ ПЛАЖОВЕТЕ.......БЕЗПЛАТНО САМО ВКЪЩИ
155
0
 
3
 
! Отговори
младен преди 2 години
"Безплатни чадъри на плажа? Нямало как да стане и това лято"Има имаа....в Гърция ;)
154
0
 
3
 
! Отговори
Portugal преди 2 години
Поздрави от Азорските острови! Как са чадърчетата?
153
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Финландеца, явно трябва да се поблъскаш още, защото си далеч от това да си позволиш 4/5 звездните хотели с безплатни чадъри към стаята. Ама нали там се бутат всякакви, за какво ти е да ходиш.
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това със спорта за сянката в момента, е като на Титаник да са спорили имат ли нужда от клечки за зъби, докато потъват.
151
0
 
5
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
До ФинландецаСлед като говориш за лукс, нека те питам нещо: Когато вечеряш в ресторант, дали в менюто има Отделна, при това ПЪРВА страница с цени на стол с и без тапицерия, маса с и без покривка, помещение с и без покрив и едва след това да има ценоразпис на храната и напитките? В Гърция се настаняваш на шезлонг под чадър, идва сервитьор и срещу стойността на поръчката ползваш сянката колкото искаш. Може и само една минерална вода да консумираш. Дават ти и касов бон. И не са на загуба!
150
1
 
3
 
! Отговори
до Финландец преди 2 години
На слънцето пластвасовите пособия получават микропукнатини, там се набива пот и други от лежащите преди теб, Приятно прекарване!
149
6
 
6
 
! Отговори
Финландеца преди 2 години
Аз пък искам да си плащам за удобството. За това се блъскам цяла година. За да мога да си изкарам приятна почивка. Там където е безплатно се бутат всякакви ***. И то на първа линия искат. Искам да си платя за лукса. НЕ на безплатните чадъри и шезлонги. Който няма пари да ходи по язовирите.
148
0
 
10
 
! Отговори
we преди 2 години
От системата на КОНЦЕСИИ губят всички - и хотелиерите, и почиващите, и общините ,и държавата. Ако плажа е без концесии и без заведения, само пясък ,ще се напълнят и квартири и хотели. А общината с курортните такси да почиства.
147
1
 
14
 
! Отговори
Педро от Каракас преди 2 години
Нека се жалят и гладни от алчност да останат ! Пълен бойкот на Черноморието ще ги оправи
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
144
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
143
9
 
22
 
! Отговори
JWP преди 2 години
Категорично съм против безплатните чадъри - миналата година имаше такава кампания и в резултат човек обикаляше с часове по плажа (Каваци, Смокини) с малки деца и не можехе да си намери сянка, дори да искаше да плати.Българинът разбира много лошо думата безплатно - на същия този плаж наблюдавах как хората грабят по 3 чадъра, защото са без пари - 1 за децата, един за родителите и един да им пази кърпите, за да не им се бутат други курортисти до тях. Други пък 4 човека грабеха 5 шезлонга.
142
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СПАСЕТЕ БЪЛГАРИЯ от населението й!Невъзпитани с ниско ниво на култура знания морал ценности и затъпяващо елементарно младо поколение арогантни и нагли ***.
141
2
 
34
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Досега в Гърция не са ми искали пари за шезлонг или чадър. На някои плажове,ако ползваш шезлонги и чадъри, просто трябва да си поръчваш напитки или храна, което и без това се случва, но такса отделно за тях не са ми вземали, а и винаги има зони, на които да си ползваш собствен чадър, ако искаш
140
2
 
12
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Досега в Гърция не са ми искали пари за шезлонг или чадът. На някои плажове ако ползваш шезлонги и чадъри, просто но трябва да си поръчваш напитки или храна, което и без това се случва, но такса отделно за тях не са ми вземали, а и винаги има зони, на които да си ползваш собствен чадър, ако искаш
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
138
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***