Безплатни чадъри на плажа? Нямало как да стане и това лято

Не е ясно колко хотела ще отворят
199
Безплатни чадъри на плажа? Нямало как да стане и това лято
Снимка: БГНЕС

Няма как чадърите на плажа да са безплатни, защото такова решение трябва да бъде взето по предложение на Министерството на туризма от парламента, а до момента не е направено. Това обясни Анелия Крушкова, бивш председател на Държавната агенция по туризма, пред bTV.

Още по темата

„Проблемът с чадърите всяка година ни тормози и двете страни, които са в този реален бизнес – хотелиери и концесионери, трябва един път завинаги да разберат, че проблемът е в тези дребни неща, които съсипват нашата почивка“, коментира Крушкова.

Тя обясни, че не е ясно колко хотела ще отворят това лято.

Според нея много ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация и тук е ролята на държавата.

„Ако те ясно излязат и обявят това, смятам, че много от туристическите представители в чужбина ще се обърнат към нас с желание да докарат своите туристи тук“, на мнение е експертът.

Според нея много ясно трябва да бъде казано, че сме сигурна туристическа дестинация.

„Тази година, повече от всяка друга година, туризмът е политика, особено за Русия. Според мен министър Балтова трябва да замине за Русия, да води преговори и да осигури тези самолети, които ще докарат руските туристи. Това е част от политиката на една страна и част от преговорите, които се водят всяка една година“, поясни Анелия Крушкова.
Тя е на мнение, че шпионският скандал с Русия обезателно ще рефлектират върху туризма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: туризъмтуристичадъри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
27
 
! Отговори
Бизнес алчност преди 2 години
Разбира се няма как да не стане да не крадат и мамят хората и същевременно да взимат и държавни помощи, данъчни привилегии и евро фондове за подпомагане на тоя тур бизнес.Нищо друго не остава освен пълен бойкот от хората, докато не фалират на 100%
96
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На българина му доставя някаква мазохистична наслада да си плюе родината и да възхвалява Гърция под път и над път. Тия гърци ако бяха толкова добре нямаше да са най-големите прoсяци в ЕС, вечно в дългове и пред фалит. Не казвам че нямат хубава природа ама айде не ми ги изкарвайте швейцария.
95
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички е ясно че ИМА начин чадърите да са безплатни, но то не е само до чадърите. Нашите мутри са свикнали да печелят даже само и от разхождане по плажа. Като им намалят цените за чадърите и почват да ги избиват от други места - шазлонги, кърпи, хавлии...Ясно е също че е напълно възможно общините да се грижат за чистотата и реда по плажовете, но нали трябва да пълним гушите на нашите фирми..
94
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате пари за последни модели бмв-та и мерцедеси, но нямате пари за чадър или бакшишИменно щото имаме и знаем, че парите не растат по дървета, не искаме да ги даваме на селски мутри и да се разболяваме само докато гледаме ***. Сети ли се?
93
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а така, почивката не е само да си намокриш Д-то в морето. Почивката е комбинация от всичко: път, чадър, плаж, храна, паркинг, спане, обслужване, шум и тн. България не предлага такъв пакет. Единствено което предлага е евтин алл инклузив за пияни чужденци.
92
0
 
29
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Докато основния "герой" на Черноморието е бургаския батка-Терминатор с джапанките и с борсалиното който иска да ви вземе кинтите от въздуха, нещата ще вървят към закриване. Тея така и не разбраха, че докато се правят на хитри *** и последния българин ще им бие шута. Техен си проблем. Лично аз нямам нужда нито от лошо гледащи батки, нито от нелюбезни келнери. Техен си проблем.
91
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък щот миналото лято се накъсаха да дават без пари навсякъде. Айде измислици. Безплатен чадър ама с кафе 8 лв. Даже и барбароните ни ги хващаха по 4-5 лв.
90
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате пари за последни модели бмв-та и мерцедеси, но нямате пари за чадър или бакшиш. Тия пари за горе на небето ли ще ги къткaте бе фаpисеи такива.
89
2
 
34
 
! Отговори
2019 преди 2 години
бях на почивка в Албания. Изостаналата, бедна Албания... Чистота, уникално красиви плажове все едно си в Гърция, по-евтино в пъти от колкото тука... Никой не ми искаше такси са чадър или празен стол. Единствено пътищата са разбити, ама то тука все едно са добре.. Какво да ви кажа, даже там е в пъти по-добре отколкото тука на мутроморието.
88
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма по-прекрасно от родното черноморие и няма по-хубаво от това да чуеш родна реч. А вие ходете да се турчеетe и гърчеетe.
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лятото на 2068-а щяло да бъде
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антонио Андролини е бащата на Дон Вито Корлеоне, от село Корлеон Сикелия .Бащата на Дон Вито Корлеон---е потомък на Гърци от Сицилия .Марио Пуззо е автор на Кръстника , и го е казал в книгата си, която я филнира Франсис Кополла = за 2 годни и 4 месеца...1969,1970 и 1971г...Двата филма ''Кръстника 1 и 2'' НАВЕДНЪЖ са заснети = 50 ЧАСА ФИЛМОВ КАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ - И ПОСЛЕ СЛЕДВА 8 ЧАСА ОТДЕЛЯНЕ НА МАТЕРИАЛ за ДВАТА ФИЛМА .
85
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите са бедни и нямат пари за море. На море ходят само партийци и айтита с бмв-та.
84
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на нормалните българи какво ни интересуват чадърите на Бетономорието? Няма нормален българин, който да ходи на почивка на българското море.
83
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми пука дали е платен или безплатен чадъра и колко пари струва. И в Гърция си плащам попската навсякъде. Просто тия пари на диви салтаци *** никога няма да ги дам, да йм седя в гнусните хотели, да йм плувам в гнусното море, да йм ям гнуснната храна и да йм търпя гнусното отношение, а те с парите ми да си кулуват каруци 3та употреба.
82
1
 
28
 
! Отговори
Ован преди 2 години
Докато съседите от Гърция и Турция са на светлинни години пред нас в туризма и имат курорти на световно ниво, тук за поредна година се обсъжда дали чадърите да са безплатни, сякаш това е единственият проблем в туризма ни, а не малоумното бетониране, лошата храна, разпилените по плажа, в гората и в планината *** и незаконни сметища, некадърното обслужване и нелепият персонал, воглаве с мутрите предприемачи. Истинска човешка трагедия.
81
5
 
4
 
! Отговори
Антонио Андролини преди 2 години
За протокола и за недочелите българи : Турското Краебрежие -- е отново ГРЪЦКО КРАЙБРЕЖИЕ . И то е два пъти по-малко от Гръцкото на Гърция = 13 700 км >>> 7200 км !Само Номинално се води за Турско---но Технически, Исторически, Културно, Архитектурно , и до скоро --до 1923 год. ЕТНОСТНО И РЕЛИГИОЗНО == е ГРЪЦКО .
80
8
 
4
 
! Отговори
Безплатен преди 2 години
Безплатно ремонтирам компютри и лаптопи, безплатно раздавам сирене и хляб от магазинчето на жена ми, безплатно съм дал под наем едното си жилище и безплатно ме лекува личното джи-пи. НАП не ми взема пари за данъци и здравната каса вече не ми иска здравни вноски. Даже на безниностанциите не ми вземат пари. Честно, вие глупотевини ли сте ?!?!
79
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция е по-хубаво, но отидох на черноморието за да подкрепя българите. Вярно е, хич не ни бива в подмазвачеството като елините и не можем да се мерим с тях по туризъм и държавно устройство, но това е. Съдба человеческая.
78
1
 
17
 
! Отговори
СЪВЕТ КЪМ преди 2 години
всички които ще почиват на нашето море. Слагайте си маски докато се във водата!!! Не заради вируса ами за да не ви цапне през устата някое кеба..бче втора употреба...