Захарова: Взаимодействието Беларус-Русия не е в плановете на НАТО

"Трябва постоянно да се намесват във вътрешните им работи"
Обновена: 6 юни 2021 17:12 | 6 юни 2021 17:11, Веселина Йорданова
133
Захарова: Взаимодействието Беларус-Русия не е в плановете на НАТО
Снимка: БГНЕС

"Ефективното взаимодействие между Русия и Беларус не влиза в плановете на НАТО", написа днес в "Телеграм" говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Още по темата
Говорителката направи този коментар в отговор на думите на генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг, който изрази сериозно безпокойство от сътрудничеството между Москва и Минск, предаде БТА.

"Ето ви отговора на въпроса защо Западът така неистово се е заел с Беларус. Нормалното ефективно взаимодействие между двете страни не влиза в плановете на НАТО. Трябва постоянно да се намесват във вътрешните работи, ту на едната, ту на другата страна, или едновременно и на двете, само и само да не допуснат естествения ход на взаимноизгодната интеграция.

Що се касае до готовността "да се защитава всяка страна членка на алианса от заплахата, произтичаща от Москва и Минск", то би ми се искало по традиция да пожелая на НАТО и генералния му секретар здраве", написа Захарова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
6
 
! Отговори
до Зозо преди 2 години
да бе да той излетял с половин баки гориво и презаредил във виена, нарочно го направили , че кроасанчета с кафе да си вземат
23
3
 
8
 
! Отговори
до22 преди 2 години
ами когато си загубил изборитв, трябва да го приемеш а не да организираш метежи
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно, Захарова им бръкна на дълбоко!!!
21
13
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
....."боливийския самолет"....... ................ Не е принудително приземен, а е кацал за презареждане.
20
16
 
8
 
! Отговори
до 19 до 16 преди 2 години
Усети ли се какво написа?! Нали точно по изборите в Беларус натикаха масово хората по затворите. Тука може и да плюеш какви били тоя и оня, ама никой не е влязаъл в затвора след изборите март месец. ПС: поинтересувай се и от изборите в Русия, колко народ се оказаха в кауша.
19
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фърляте пяна путинофилите, а напоследък и фенове на Лукашенко. За щастие минаха времената на концлагера наречен комунистическа държава. Да ви пожелая приятна почивка в Гърция, Италия, Испания или на екскурзия в Зап. Европа. Щот знам, че в Сочи няма да стъпите, още по-малко в Москва или Минск ;) Същите отр.. като другарката *** сте, плюе по запада, а синчето в САЩ, а не в московския уни.
18
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази и трябва забрана за влизане в бели държави. Ще видим дали ще навлече ватенката. Много неприятна персона нон грата.
17
3
 
16
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
власт се сваля не с майдани и преврати и организирани метежи. Има избори. Същото важи и за България.
16
6
 
20
 
! Отговори
да бе преди 2 години
кацнал той сам боливийския самолет, как пък не, ей така решил. Ясно че си чел американските мрънканици по случая. Кацнал за каничка виенско кафе, с.меш.ник
15
14
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Ми не. Точно заради това мислене -"Щом има престъпник - ще каца" вече няма да има кой да каца. Абсолютен пример, защо решението вече да не летят цивилни самолти над Беларус е правилното. И да "престъпника" е политически. Точно като едно време, когато криминалните са смятани за по-малко престъпници от политическите
14
11
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Ай нема нужда от дежурната опорка. Боливийския самолет сам решава да кацне във Виена. Никой не го е карал, още повече да му пращат изтребители. Вземете попрочетете малко преди да пишете тъпотиййте си.
13
3
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
ти с делта плани ли искаш да го приземят. Щом има престъпник в самолета ще каца. И самолета не е британски а на фирма регистрирана в ЮК. Виж ако е правителствения е друго
12
8
 
18
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Евала на руснаците казват им ги нещата такива каквито са право в нтовската фашистка морда!За разлика от наште безгръбначни послошковци колониални плъхове!
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а самолета правителствения на Боливия в който беше президента им Ево Моралес кой угодно приземи във Виена....хайде стига ущипани булки. .
10
18
 
5
 
! Отговори
от 2 преди 2 години
Мдаа, доста маазохитси тука, за които изпращането на военна техника срещу цивилен самолет е в реда на нещата. Или не мазохисти, а просто Путински ***, дето мажат след изказванията на стервата по-горе.
9
15
 
5
 
! Отговори
до Ха-ха преди 2 години
Май гледаме различни новини? Изтребителя, който приземи английски самолет беше на Беларус. Не съм виждал англичаните да свалят самолет на Белавиа в Лондон с военна машина.
8
3
 
19
 
! Отговори
така е преди 2 години
Батюшката беше станал малко вироглав и се оглеждаше на Запад, обаче *** *** вместо да го обгрижат и изтеглят постепенно от Путин взеха морал да му четат и майдани да му гласят и той се хвана здраво за Русия и Китай.
7
1
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
аууу миличкия, ми ако не си със семейството а с любовницата......***
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези ръбове в нато вчера ли разбраха че Русия и Беларус имат единна интегрирана ПВО от поне 10 години.3
5
1
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
бреййй че смешнеску