160 хил. презервативи ще бъдат раздадени на Олимпийските игри

Атлетите обаче не могат да ги ползват
15 юни 2021 18:18, Нели Христова
19
160 хил. презервативи ще бъдат раздадени на Олимпийските игри
Снимка: БГНЕС

Какво се случва, когато вземете хиляди от най-привлекателните хора в света, които са във страхотна физическа форма и ги поставите в съседни жилищни помещения за две седмици? Разбира се, те ще правят много секс.

Точно затова организаторите на олимпийските игри в Токио решиха да спазят една традиция на спортния форум - да предоставят над 160 000 безплатни презервативи на атлетите в олимпийското село по време на игрите.  Бързи сметки показват, че това са около 14 презерватива за всеки от 11 000-те атлети, които се очаква да пристигнат в страната.

Но свободата да не си легнеш в собственото легло след тежко състезание съществуваше преди COVID-19. Сега организаторите молят спортистите да избягват да се докосват един друг, а безплатните презервативи се превърнаха в част от глобална здравна кампания.

Организационният комитет на Олимпийските игри в Токио заяви, че се надяват презервативите да "помогнат за осведомеността".

"Нашето намерение и цел не е спортистите да използват презервативите в Олимпийското село, а да помогнат за повишаване на осведомеността, като ги върнат в собствените си страни", се казва в тяхното изявление.

Но оправданието за "осведоменост" на комитета изглеждаше неприятно за мнозина.

"Спортист, който се връща в родината си и казва "Хей, нека изпробвам моя олимпийски презерватив, който получих в Япония", не изглежда като начин да се повиши осведомеността за безопасен секс у някой, различен от конкретния им партньор за тази нощ", пише Кейси Базел в SoraNews24.

В началото на февруари заедно с програмата си за презервативи, от комитета пуснаха  и книга от 33 страници, която насърчава спортистите да минимизират физическото взаимодействие. Всъщност книгата за игри не споменава секса, но предоставя много насоки за социално дистанциране.

"Спазвайте разстояние от два метра от спортисти и поне един метър от останалите, включително в оперативни пространства", пише в книгата. Тя също така препоръчва спортистите да се подкрепят взаимно, като "пляскат и избягват пеят или скандират".

Международният олимпийски комитет започна практиката си да раздава презервативи на игрите през 1988 г. с цел насърчаване на безопасен секс и превенция на ХИВ.

И докато 160 000 презерватива в Токио изглеждат много, то те бледнеят в сравнение с раздаването на презервативи в Рио Де Жанейро: Бразилия даде 450 000 презерватива, което възлиза на около 42 презерватива на спортист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Е преди 2 години
Те изобщо нещо друго ще правят ли ?!
11
1
 
1
 
! Отговори
е ай ся преди 2 години
много малко са това аз мислим да изхабим толкова само първите 5 дни
10
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
така,така!..Да са И БЪТ яко!..То не ще само да припкаш,требе си и "разтоварване"..
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия олимпиада ли ше прават или ше се праскат
8
1
 
1
 
! Отговори
Шампиони преди 2 години
Златни, сребърни и бронзови, останалите - на сухо.
7
2
 
3
 
! Отговори
Кънчо Путкодеров преди 2 години
Мая очаква с нетърпение да пробва олимпийските японски презарвативи.Чула,че били с вкус на папая!
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ограничават Олимпийските надежди
5
1
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
160 иляди капота ?! Бравос ! Винаги сум казвал: важнуту е ебн да има.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси мамата, тая Олимпиада по какво е??
3
1
 
9
 
! Отговори
Handel преди 2 години
"Атлетите обаче не могат да ги ползват"Повикали са нашия главен прокурор да ги подслушва и следи да не ги полват.Ако имаше световно първенство за най-идиотско подзаглавие това щеше да заеме второ място. Нямаше да спечели първо място защото е прекалено идиoтско.
2
1
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ми те не пускат туристи, а презервативи, ще раздават...Мноу гейши у туй жапан ве...Аз ги мислех за по дръпната нация...))
1
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на електората на БСП да раздадат! Да не се плодят повече такива като Виденов,Гечев,Нинова,Радев,Рашков...