Арестуваха девет души за купуване на гласове край Бургас

Повечето били лихвари - опрощавали борчове срещу вот за определена партия
Обновена: 2 юли 2021 10:04 | 2 юли 2021 10:03, Красимир Ангелов
52
Арестуваха девет души за купуване на гласове край Бургас
Снимка: БГНЕС

Общо 9-има мъже от различни общини на територията на Бургаска област са задържани за купуване на гласове при специализирана полицейска операция за предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите и нарушаване на изборното законодателство, обявиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

При проверка на два адреса в бургаския кв. "Победа", обитавани от двама мъже, на 40 г. и 42 г., занимавали се с лихварство,  са намерени 11 000 лв., лични и дебитни карти и тетрадки със списък с имена и раздавани суми. Установено е, че на длъжниците на лихварите е обещавано опрощаването на кредити при гласуване за определена политическа сила.

Към момента продължава провеждането на разпити на длъжници с цел уточняване на детайли по случаите. Образувани са две досъдебни производства.

На територията на карнобатското село Екзарх Антимово също е извършено претърсване на частен дом, обитаван от 40. годишен мъж от селото, който е задържан, съобщава "24 часа". Образувано е бързо производство за престъпление против политическите права на гражданите. Иззети са мобилни телефони със снимки на лични карти.

Други шестима мъже от несебърските села Гюльовца и Оризаре са задържани отново за купуване на гласове. При претърсвания на различни адреси в селата са иззети списъци на лица от различни населени места в Бургаска област, съдържащи лични данни, копия на интегрална бюлетина с обозначена преференция, копия на лични карти и други документи, свързани с изборния процес. Иззети са още преносими компютъри и мобилни телефони.

От един от претърсените адреси в Гюльовца са иззети 28 000 лева, както и тетрадка, съдържащи имена с лични данни. От друг адрес в с. Гюльовца, са иззети тетрадка с малки имена на множество хора и сумата от 16 540 евро, 1320 щатски долара и 8100 лева.

Активната полицейска работа по неутрализиране случаи на нарушаване на изборното законодателство в Бургаски регион продължава, заявиха от Областната дирекция на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генералите и тяхния пинчер Рашков инсценират дейност, която да послужи да обявяване предстоящите избори за най-честни. Не случайно ГЕРБ наблегна на броенето на отрязаните от машините за гласуване, защото на тези избори, избирателната активност е застрашена от манипулация, за да се легитимира избора на Парламент. Под 50% избирателност ще означава катастрофа за Фигуранта, неговата военна хунта и тяната "промяна" !Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква - Фигурант
3
7
 
12
 
! Отговори
СТУДИО Х преди 2 години
нещо пиеската, която разиграва п.рашков е мнооого слаба, всъщност са задържани лихвари и застрахователи, които ако трябва да опращават дългове, колко ще опросщават по 500 лева на човек ли, до сега гласове са купуваха за по 20 до 50 лева, тези трябва да са болни да загубят 10-ки хиляди за да организират 20-30 гласа НЕЗАВИСИМО ЗА КОЙ
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко още има за арестуванеее.Има ли град или село или махала,където не се купуват гласове.Търговията върви с пълна сила и трудно може да се спре.Щом и един бивш м-р се е включил,считайте какъв е мащаба на далаверата.
1
1
 
19
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
А защо не посочите коя е тази "определена" партия !?!Нека знаем кой продължава да се опитва да ***!!!