Спипаха мними животновъди, празни обори или липса на такива

Те е трябвало до получат 100 000 лв.
8 юли 2021 17:30, Анисия Иванова
42
Спипаха мними животновъди, празни обори или липса на такива
Снимка: БГНЕС

Спецакция срещу злоупотреби със средства от европейски фондове за развитие, е проведена от ОДМВР - Сливен със съдействието на Държавен фонд "Земеделие" - София.

Проверени са 13 регистрирани животновъдни обекта в общините Сливен, Тунджа и Гурково.

Оказало се, че в 12 от тях нямало животни, а на някои от заявените адреси за отглеждане, проверяващите не са намерили дори сгради.

В един от обектите са открити непоставени ушни марки на дребни и едри преживни животни, декларирани и заявени за подпомагане по директни плащания през стопанската 2021 г.

В хода на полицейски действия са установени редица нарушения, липси и несъответствия с подадените към фонд "Земеделие“ данни.

При акцията на 7 юли за 24 часа са задържани трима души. По първоначални данни субсидията, която е трябвало да получат за стопанската година, въз основа на подадените неверни данни към фонд "Земеделие“ е над 100 000 лева.

Прокуратурата е образувала пет досъдебни производства за измами със средства, принадлежащи на Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
ТАНЕВА преди 2 години
ДИРЕКТНО В ЗАТВОРА-НЯМА КАКВО ДА Я РАЗПИТВАТ-И,,ОТКА
33
2
 
6
 
! Отговори
смешни българи преди 2 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ ТАНЕВА МИНИСТЪР,ТЯ ОГРАБИ ЖИВОТНОВЪДИТЕ ИСТИНСКИТЕ,ЗА ДА ПЕЧЕЛИ МЪЖА И В КОТЕЛ.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ПДР Яни Янев хванаха ли го? Той дества главно из СЗ България!
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия дребни животновъди я вижте земеделците. Там се въртят далавери за милиони
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33 ШахАз лично познавам двама с "инсулт" и вземат пенсия по болест
29
0
 
3
 
! Отговори
Браво на Гешев преди 2 години
Прокурклатурата най после започна да си върши работата.
28
3
 
14
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Добре че не знаете колко мними пенсионери има в България
27
8
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Да Къде ги видя тези "милионерчета",? Не виждаш ли, че това са клошари, изяли и изпили парите...Милионерчетата не правят така, но и на тях ще им видят сметката, колкото и хитри да се пишат...Тук има само една висша класа-БСП, а и на БСП ще й видят сметката задкулисието-да не мислиш, че ще им прости? Всички под ножа, зна.чи! Колкото по-рано махнем БСП, толкова по-добре за всички...
26
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото което се доближава до дигиталните технологии по време на правителството на ГЕРБ са виртуалните животновъди.
25
9
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Видимите резултатиКак не разбирате нещо толкова очевадно? - всички сме жертва на задкулисието, няма да ти се размине и на теб, БСП! Никой не лъже от добро и никого, който лъже, не го очаква добро...Гласувай за ГЕРБ да махаме БСП от политиката, иначе лошо..от лошо по-лошо...
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДДТ "Като цяло европейските субсидии са вредни,стимулират кражби и мързел.Това е мнението на повечето хора,които отглеждат животни" Явно не познаваш никакви истински животновъди. Хората с по една крава и две прасета не са "животновъди".
23
6
 
19
 
! Отговори
Да преди 2 години
Е затова няма да гласувам във неделя за да остане служебното правителство и да разбият всички новоизлюпени милионерчета дето разграбиха парите от Европа !!!! Браво господин Радев/Рашков само така напред!!!!
22
7
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ДДТ По твоята логика трябва да осъдят и затворят всички - тези които раздават субсидии у нас и тези, които ги получават! Едните си одържат 20-40% от сумата, другите направо си ги слагат в джоба, значи...БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
21
4
 
14
 
! Отговори
Видимите резултати преди 2 години
...от 12 годишното КРАДЕНЕ на ГЕРБ
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 19 "Такива са животновъдите на ГЕРБ" Явно си нямаш идея за какво говориш. ГЕРБ са ПОСЛЕДНАТА партия, която се занимава със "животновъдство". Номер 1 е ДПС, следвана от БСП.
19
0
 
12
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
Съд и затвор за злоупотреби! Така ще останат истинските животновъди. Като цяло европейските субсидии са вредни,стимулират кражби и мързел.Това е мнението на повечето хора,които отглеждат животни. Усилията на държавата трябва да се насочат към улеснения за тези хора да си продават продукцията.
18
6
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен19 Ти да не искаш да кажеш, че животновъдите на БСП някой ги е проверявал? Ти да не би да не разбираш, че нещата стават много сериозни и колкото повече се лигавите, толкова по-надълбоко в блатото навлизате, БСП? Това вече не е игра! Това е гавра и унижение на целия ни народ! Гледайте вие до носа си, тъ.па.нари...БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
точат евросубсидии с празни кошери :)
16
12
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До До Диана *** ти рекох, ба! Плюят защото само това могат, така им е казало задкулисието и те слушкат много като прасенцата за заколение...Нещата стават много гад.ни!...И...много сериозни!...Това задкулисие не си поплюва - може и да са евреите, които обещали, че защото някаква българка била изоставила Рокфелер, сега ще ни унищожават до крак...Трагедия!...Гласувайте за ГЕРБ да махаме БСП! - ще ни затрият тези хора...БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
15
3
 
5
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Пичови, за да не се трошат излишно пари в сектори, които никога няма да възродим вече, като земеделието и животновъдството, аз предлагам всички пари за инвестиции да се вложат там, дет сме най-добри, а именно в компютърните технологии и в частност - копането на биткойни. Пичове, там се неотразими! И Кралици си иамме!;)))