Спипаха мними животновъди, празни обори или липса на такива

Те е трябвало до получат 100 000 лв.
8 юли 2021 17:30, Анисия Иванова
42
Спипаха мними животновъди, празни обори или липса на такива
Снимка: БГНЕС

Спецакция срещу злоупотреби със средства от европейски фондове за развитие, е проведена от ОДМВР - Сливен със съдействието на Държавен фонд "Земеделие" - София.

Проверени са 13 регистрирани животновъдни обекта в общините Сливен, Тунджа и Гурково.

Оказало се, че в 12 от тях нямало животни, а на някои от заявените адреси за отглеждане, проверяващите не са намерили дори сгради.

В един от обектите са открити непоставени ушни марки на дребни и едри преживни животни, декларирани и заявени за подпомагане по директни плащания през стопанската 2021 г.

В хода на полицейски действия са установени редица нарушения, липси и несъответствия с подадените към фонд "Земеделие“ данни.

При акцията на 7 юли за 24 часа са задържани трима души. По първоначални данни субсидията, която е трябвало да получат за стопанската година, въз основа на подадените неверни данни към фонд "Земеделие“ е над 100 000 лева.

Прокуратурата е образувала пет досъдебни производства за измами със средства, принадлежащи на Европейския съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива са животновъдите на ГЕРБ никой не ги е проверявал и 12 години са крали, а истинските мачкани от хунтата.
13
10
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До До Диана 3 То да е само Сливен, с мед да го намажеш - навсякъде е така, където копнеш ще шурне...Нали така ни научи БСП с нейния преход - оцелявайте кой как може, а сега защо сте оцелели значи? - много по.дло! БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
12
1
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Помните ли, че ВАС ги ОСЪДИ за това, че не е имало чума в Странджа? Там пак от ЕС бяха казали, че ще правят проверки как се разходват отпуснатите субсидии. И нашите, като знаят какво ще намерят, измислиха "чума". Само че унищожиха и животните и поминъка и на честните стопани.https://dnes.bg/temida/2020/06/19/taneva-reshenieto-na-vas-ne-postavia-pod-symnenie-che-e-imalo-chuma.453872
11
10
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен11 Ще ги вадим, като са ги закопали предварително там, значи! По-точно, този който ги закопал, той си ги и намира... Как няма да има подобни случаи - нали преходът това направи! Бойко едва върза двата края и тези се възползват да душат и ръфат невинните си жертви - не случайно Библията казва "не кради"! Не вярвай и не слушай лъжци! БСП са голями не.год.ни.ци! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
10
2
 
16
 
! Отговори
светнат преди 2 години
Герб-Сливен са от най-крадливите във вътрешно-партийната класация.
9
2
 
13
 
! Отговори
До Диана 3 преди 2 години
Абе Дианче, ама точно вие в Сливен сте си измамници от класа. Познавам една дузина "земеделци" дето точат субсидии като за световно. Просто прихващате здраво от римляните дето си имате в изобилие.
8
10
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен7 Разбира се, че това ще правят - те друго не могат! Не виждаш ли колко са сигурни и самоуверени - това е защото задкулисието така им е казало да правят а те са напълно уверени в него! Като свинете, когато ще ги колят - ах, колко ме обичат, значи...Трябва да ги махаме БСПто! Съсипаха страната, съсипват народа! Гласувай за ГЕРБ...трябва да сме умни - това не е никаква игра, а въпрос на оцеляване вече...Първо прецакват по-бедните, после и богатите, които им се хилят по БСПарски под нож
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това отдавна се знае. Колко пари са се взимали така. Стари номера. Чувал съм за овощни градини, усвоени средства и така.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден нови "удари". После ще четем за "объркали" се министри и полицейски шефове. Чакаме да видим колко осъдени ще има.
5
1
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Пичови, аз не знам с какъв акъл демократите и народнецете смятат, че при тези инежени и урбанизирани поколения, България може да развива животновъдство, че из емеделие, дори? Ние нямаме вече, човешката база за това, не икономическата, не природната, човешката я нямаме! Подобни дейности са за лузърите, те са много ниско престижни! Вие бихте ли, работили за 25 лв. на ден, на ден, ама 15 часов;))), без коффе тайм? Работих миналата година животновъд, какъвто бей на младини, та ви думам от първа ръка
4
15
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До анонимен1 Не вярвай нищо на БСП - всичко лъжат! Така им нарежда задкулисието, така правят! Може и нарочно да са избрали Сливен, за да ни унижат повече - защото Сливен наистина е града на 100те войвода....Да ни заболи! Да се отчаем, да се намразим, да се избием - това иска за нас явно задкулисието, чиято маша е БСП...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! Гласувай за Герб да ги махаме...срам и позор...
3
16
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Показна акция, разбира се...Кой знае от кога я готвят? - както чекмеджето и всичките им други манипулации...БСП И СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!...Гласувайте за Герб да ги махаме най-после...мамма миа!...По-тъ.пи хора от БСП сигурно няма никъде по света...Задкулисието ни унищожава, те си играят игрички с него...трагедия!
2
2
 
12
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Ооооо и мними зърнопроизводители има, а аз се чудех много пъти, защо на някои слънчогледи питите са колкото ръчен часовник...........но разбрах!
1
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ПАК СЛИВЕН ИЗВЕСТНИ СМЕ СЪС 100-ТЕ ВОЙВОДИ, МНОГО *** А СЕГА И ПРЕСТЪПНИЦИ. БРАВО.