Заловиха 3,9 кг амфетамини в камион с кроасани

Пратката е заловена на ГКПП - Гюешево
Обновена: 20 юли 2021 23:04 | 20 юли 2021 23:00, Красимир Ангелов
6
Заловиха 3,9 кг амфетамини в камион с кроасани

Окръжна прокуратура – Кюстендил привлече към наказателна отговорност водач на камион за опит за контрабанда на амфетамин през ГКПП – Гюешево, съобщава "24 часа".

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се води разследване за незаконно пренасяне през границата на страната наркотични вещества и/или техни аналози.

Около 20,15 ч. на 18 юли на Митнически пункт "Гюешево" е спрян за проверка товарен автомобил "Мерцедес", пътуващ от България за Косово, превозващ кроасани. В кабината на превозното средство митническите инспектори от отдел "Борба с наркотрафика – Югозападна" открили кашони със соларни лампи, в които били укрити 4 стъклени буркана, съдържащи розово-бежови таблетки.

В един от кашоните бил установен и пакет, облепен с тиксо. В полиетиленов плик имало бяло прахообразно вещество и друг пресован пакет със същото вещество.

При направените полеви наркотестове веществата реагирали положително на амфетамин. Общото им тегло е 3,898 кг.

С постановление на разследващ орган в качеството на обвиняем за опит за незаконно пренасяне през границата на страната високорискови наркотични вещества е бил привлечен управлявалият товарния автомобил – мъж на 56 години.

За контрабанда на наркотици законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от 10 до 15 години и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева.

Днес Окръжна прокуратура – Кюстендил ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това обяснява защо в кроасаните 7days има по-малко какао от обикновено...
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как, трябва да има "жертви" от време на време, за да се отбива номера. Не може всички да се пускат, я!
3
1
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Чудя се,защо грабеха кроасаните в Кауфланд вчера,мислех,че са на промоция,а то какво било.
2
2
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Ядох изсъхнали кроасани, когато защитих дечицата на Царство България , Кралство Франция и въобще дечицата на Майка Природа. Бях арестуван,поради родолюбието си и антисемитизмът си, защото отхвърлих робството на евреите, които направляват към смърт диханието ни единственно в живота. Турци са онези,които ме арестуваха в Родината ми-Царство България и турци са същите,които произвеждат сухи кроасани,тъй-като мразят вдъхновените велики френски кроасани без амфетамини.
1
0
 
8
 
! Отговори
Тип преди 2 години
И аз се чудя защо са празни рафтовете за кроасани в магазина.