Путин: Флотата има всичко, за да гарантира защитата на Русия

"Способна е да нанесе смъртоносни удари по всеки противник"
154
Путин: Флотата има всичко, за да гарантира защитата на Русия
Снимка: БГНЕС

Руската флота е способна да нанесе смъртоносни удари по всеки противник, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

На тържествен парад  в Санкт Петербург по случай 325-годишнината от създаването на руския военноморски флот Путин изтъкна, че най-новите хиперзвукови оръжейни системи на Русия са без аналог в света:

"Днес руската флота има всичко необходимо, за да гарантира защитата на родната страна, нашите национални интереси. Способни сме да открием който и да е противник под и над водата, и във въздуха, и да му нанесем, ако се наложи, неотразим удар. Военоморското присъствие на Русия се разпростира във всички световни океани", посочи той.

Тези думи на Путин идват месец след инцидента в Черно море, при който руски самолети пуснаха бомби пред британския ескадрен миноносец "Дифендър", защото навлезе във водите на анексирания Крим.

Днес министерството на външните работи на Русия предупреди, че обстановката в Черно море се "нагнетява изкуствено" от "страни извън региона" и че Москва ще следи внимателно за изпълнението на конвенцията от Монтрьо. Тази конвенция ограничава тонажа и времето на престоя в чреноморската акватория на бойни кораби от държави, които не опират Черно море. (БНР)


154
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече се изгубих. Руснаците бяха славяни. Бяха чистокръвни викинги. Сега варяги. Че и монголци. Скоро и американци.
104
4
 
13
 
! Отговори
Handel преди 2 месеца
Вицът на столетието. Флагманския кораб на руската флота е пуснат на вода преди 33 години и се крепи над водата благодарение на многото пластове боя... А колко струва флота в бойна обстановка се видя от "блестящата" бойна операция на Кузя, където от 10 самолета на борда без да влязат в сражение бяха загубени 2.
103
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ща да ви разочаровам, но това Су-75 е едно аеродинамично недоразумение. Няма да лети с този въздухозаборник, прекопиран от Boeing X-32. Това е някакъв франкенщайн, сглобен само за авиошоуто МАКС-2021.
102
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Имаше една книга по време на комонизма куршум за президента на борис габранов и путин това го чака ако не здаде власта.народа не иска вече измамници и аидуци да го управлява време е да започнат да си плащат в гроба или в затвора и в българия трябва да пъхнеме 10 политика хората да си вземат поука.
101
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе и в Русията не е розаво! В някои области губернаторите и кметовете се опитват да въведат задължителна ваксинация, а населението е много чувствително на тази тема! По-голямата част от хората никак не долюбват Партията на власта "Единна Русия". Чиновниците във власта гледат на населението като на "Матрял". Корупцията е навсякъде и във всико, някои от чиновниците съзнателно саботират указанията на Путин?! Въобще, задава се сериозна битка между кулите на Кремъл!
100
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен - САЩ финансираха Хитлер да нападне Русия.
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путинката е пич, живея в Канада но като затъна в кредити и дела за расизъм ще избягам в Русия като Сноудън.
98
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия е силно повлияна от варягите-викинги и от монголците, тя е наследила хищническите им нрави, а освен това чрез православието е възприела византийскийското схващане да се разширява и да покорява. Ако Русия се откаже от имперските си амбиции означава да се откаже от самата себе си. Русия има екзестенциална нужда от вожд и от враг.
97
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя само с оръжия се фука.Какви удари какви противници,нали Русия изнася газ за Европа,нали се изхранват с това?Защо все с лошото се хвали?До кога войни ще се водят и закани ще се сипят?Ей това човечеството само ще се унищожи ей!!!!!
96
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С тея ръждясали корита ли *** жужано?
95
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сащ никога не е нападала Русия. ДРугИ големи държава са удряни с причина. Сащ реално е държавата помогнала на Русия от сигурна гибел срещу Хитлер. Трябва доживот да са им благодарни, а не да се правят ,че са спечелили войната.
94
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Су-75 Checkmate включва всички технологии на изтребител от 5то поколение и е предвиден да бъде по-ефектривен и по-достъпен от алтернативите като F-35 ----////----- Я да видим... пишем F-35 в Гуглето и какво излиза? Начало на производство - 2006 година, в активна служба, три различни модификации вкл. морски и VTOL, произведени бройки 665(!) към 1 юли т.г. , опериращи в 7-8 държави. Когато Иванушка произведе 50 серийни бройки, Ф-35 вече ще се продава и на Горубляне.
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пиуууиииииии...пуффф....в миг 29 на бг армия
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малко ли ни е глобалното затопляне и наводненията гладът вия искате да водиме воина може да стане водна криза.
91
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Целият западен свят сън не го лови заради Путин. Целият западен свят не може да стъпи и на малкият пръст на Путин.
90
7
 
3
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 месеца
И Садам хюсеин същото говореше. Путин и неговите кибер тролове и служители същото пишат. Поживьом увидем. ПС: целия свят спи и няма нищо срещу рекламата на Путин хахаха
89
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Изтребителят от 5то поколение Су-75 Checkmate е конструиран на базата на открита архитектура на модулен принцип. Това означава, че самолетът може да бъде произведен в съответствие с това което е нужно на клиента според неговите очаквания и специфични изисквания.
88
1
 
3
 
! Отговори
Ей, Словянин преди 2 месеца
Кирилицата била 80% гръцка азбука, твърдиш ти! В недрата на Магурата, там където стените на пещерата не се овлажняват, нито се напукват при земетресения, могат да се видят руни, съответстващи на 26 или 27 от буквите от нашата азбука (учените още спорят дали са 27). Най-старите от тях са изписани преди 41 000 години, а най-новите - преди повече от 14 000 години. Каква Гърция е имало тогава, според теб?
87
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Су-75 предлага различни опции които дават възможност да се конструира по оптимална конфигурация на най-изгодна цена. Снабден със автоматизирана система за логиситчна подръжка "Матьошка". С нея може да се организира обучение на персонала, снижава стойността и повишава ефективността на обслужването. В "Матрьошка" е интегриран изкуствен интелект с предиктивен анализ с който може да се прогнозират всички необходими мероприятия индивидуално за всеки самолет от авио-парка. Су-75 Checkmate разполага със стелт технология, голяма номенклатура от въоръжения и струва по-евтино от западните.
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На думи флотата на Путин има всичко да гарантира защитата на Русия, но на практика е гОла вОда.