Путин: Флотата има всичко, за да гарантира защитата на Русия

"Способна е да нанесе смъртоносни удари по всеки противник"
154
Путин: Флотата има всичко, за да гарантира защитата на Русия
Снимка: БГНЕС

Руската флота е способна да нанесе смъртоносни удари по всеки противник, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

На тържествен парад  в Санкт Петербург по случай 325-годишнината от създаването на руския военноморски флот Путин изтъкна, че най-новите хиперзвукови оръжейни системи на Русия са без аналог в света:

"Днес руската флота има всичко необходимо, за да гарантира защитата на родната страна, нашите национални интереси. Способни сме да открием който и да е противник под и над водата, и във въздуха, и да му нанесем, ако се наложи, неотразим удар. Военоморското присъствие на Русия се разпростира във всички световни океани", посочи той.

Тези думи на Путин идват месец след инцидента в Черно море, при който руски самолети пуснаха бомби пред британския ескадрен миноносец "Дифендър", защото навлезе във водите на анексирания Крим.

Днес министерството на външните работи на Русия предупреди, че обстановката в Черно море се "нагнетява изкуствено" от "страни извън региона" и че Москва ще следи внимателно за изпълнението на конвенцията от Монтрьо. Тази конвенция ограничава тонажа и времето на престоя в чреноморската акватория на бойни кораби от държави, които не опират Черно море. (БНР)


154
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Директорът на Ростек Сергей Шемезов обяви пред репортерите, че Су-75 Checkmate включва всички технологии на изтребител от 5то поколение и е предвиден да бъде по-ефектривен и по-достъпен от алтернативите като F-35, SAABs Gripen и френския Dassault Rafale които са на цени от $60 до $90 милиона за самолет. "Нашите цени са ориентирание между $25 $30 милиона за самолет. Цената на летателен час ще бъде 6-7 пъти по ниска от F-35($33-$35 хил долара) и ще бъде сравнима с Gripen NG ($4.5-$8 хил долара)
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Проблемите на русия са гладът и спина за сметка на флота.хората нямат да си платът тока и водата.
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
на тоя само война му е в главата, както и на половина руснаци
82
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може ли да попитам путин от какво се крие и от какво го е страх кои е врагът които го заплашва него и русия.за сметка на народа флотата народа гладен и жаден като кучета и болни от спин време е да си ходиш.
81
1
 
1
 
! Отговори
Догтор Снагълз преди 2 месеца
Аре бе, ако ше ни остъкляваш, остъклявай ни, кво само скимтиш като пинчер!
80
3
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Путин,Русия,военна мощ,и все такива неприятни за натовските уши слова.Яко!
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Словянин 47 - Който ти е преподавал история и български език, да си скъса дипломата. А ти най-добре си мълчи, за да не ставаш за смях. Знаеш ли преди колко хилядолетия са изписани буквите в недрата на Магурата? Графичните знаци са едно, създаването на азбука, нагодена към конкретен език е нещо съвсем друго. Да си чул случайно, че в основата на литературната форма на всички съвременни славянски езици е старобългарският? Явно не си чул. Затова е най-добре да си мълчиш.
78
1
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
До Патриот83 Точно и за това никой не я напада защото има оръжия
77
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къв флот бе клоун. ВСВ ви няма на картата на моретата. Що не се бихте с Хитлер в морето :)Флот имал. Имаш флот да стреляш по Варна .
76
7
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 2 месеца
А бе, лилипут, кой е тръгнал да напада Русия?!? Все си търсиш враг, та да замажеш очите на гланните крепостни селяни!
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен-- Само да уточня,че фашизмът в Европа е ЕВРЕЙСКО ЕВРОПЕЙСКИ!!! Трябва задължително да бъде спрян,за да уцелеят ЕВРОПЕЙСКИТЕ народи!!! Ако не ,ще бъдем унищожени и ЕВРОПЕЙСКАТА цивилизация ще загине безвъзвратно!!!
74
5
 
5
 
! Отговори
Следете историята преди 2 месеца
До АнонименАбе САЩ имат много проблеми. Там проблемите тепърва започват и ще свършат, както в Съветския съюз, а след време и в Европейския съюз. Хипер държавите умират, а историята е спирала..... Жалко е само, че нашата България винаги е на страната на губещите. Ние сме показател. Който ни е покровител и владетел, той изчезва от картата на света под формата, под която ни е контролирал. Започваме от Римската империя, Византия, Османската империя, третия райх, СССР, а сега е рад на САЩ и ЕС.
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това, че видите ли Хитлер се появил от някъде един дребен лош чичко чужденец с мустачки и повел след себе си стотици милиони да нападнат чужда страна и да палят, изнасилват, разрушават и избиха десетки милиони, са приказки за наивници - Хитлер беше изразител на вътрешната потребност на западна Европа. А западно европейците са фашисти по природа, еесовския съюз е продължение на политиката на Хитлер с по меки средства, но сега при паднемият лъсна фашистката същност на ЕС.
72
3
 
0
 
! Отговори
Анджък преди 2 месеца
И Китай е заинтересуван о процъфтяването на САЩ
71
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен - няма такова нещо като хитлеристка Германия. Има Германия която избра Хитлер демократично, с демократични избори, и целият германски народ го поддържаще, и Гернания с подкрепата на САЩ и цяла Европа нападна Русия и избиха 27 милиона руснаци.
70
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нацизма, расизма и фашизма са изобретение на европейците и на Европа. Никъде по-света го няма този феномен. Да убиваш и да унищожаваш човек само защото е от друг произход - това е патент на цивилизованите европейци. Европейския морал винаги е стоял на тези три основни ценности - нацизъм, расизъм и фашизъм, и винаги ще стои каквото и да разправят и колкото и гей паради да правят. Европа не се е покаяла и няма да се покае, тя просто беше победена от Русия и само е склонила глава. Всичко друго с права на гейове е лицемерие - още една съставна черта на европейската нравственост.
69
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 60, що за глупост да сравняваш Хитлеристка Германия с Европа в този век. Ми по тази логика Европа се е нападнала сама като Германия воюва с Англия и Франция. Вече всичко е толкова глобализирно,че европейски олигрси имат бизнеси за милиарди с Русия и руски олигарси имат собственост в Европа за милиарди. Никой няма да допусне да избухне война и да си изгуби парите. Лаят само за пред хората,за да оправдават пълненето на джобовете на оръжейните фирми срещу проценти.
68
3
 
2
 
! Отговори
60 преди 2 месеца
САЩ харчат три пъти повече от Китай, но според Китай това е недостатък, защото отделят по-малко пари за наука, образование и R&D. След 20 години САЩ ще бъдат втора сила и тогава задачата по тяхното сдържане ще бъде на Китай.
67
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 70, братле, не си го причинявай. Да влизаш в спор с русофил е като да говориш на стената. Само унижения за тези и толкова.
66
5
 
8
 
! Отговори
hah преди 2 месеца
Русия правят две неща - ракети и водка. И от двете се умира. Друго не могат.