Делта вариантът атакува, поразява и ваксинирани с две дози

Три четвърти от заразените през юли в Масачузетс са напълно ваксинирани
Обновена: 31 юли 2021 22:38 | 31 юли 2021 22:15, Красимир Ангелов
259

По-заразният Делта вариант на Ковид-19 настъпва в редица страни. Към момента е регистриран в 132 държави. Заради него ще има и нови ограничения в Съединените щати, обяви президентът Джо Байдън. А според американско проучване имунизираните могат да разпространят заразата толкова лесно, колкото и неваксинираните.

Три четвърти от заразените през юли хора в американския щат Масачузетс са ваксинирани с две дози. Проучване на американския Център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) показва, че това се дължи на Делта варианта.

Той е и причината ваксинираните да се заразяват именно с него, а не с останалите щамове на коронавируса.

"Това е "ключово откритие", което доведе до препоръката от тази седмица за носене на маски в райони, в които случаите се увеличават, като предпазна мярка срещу евентуално предаване на вируса от ваксинирани хора. Центърът проучва и възможността за задължителна ваксинация на федерално ниво", заяви Рошел Валенски от Център за контрол и превенция на заболяванията.

В световен мащаб, броят на новозаразените отново нараства, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Делта е предупреждение, че вирусът се развива, но също така е призив за действия, които трябва да предприемем сега, преди да се появят по-опасни варианти", алармира Майкъл Райън от Световната здравна организация.

Според СЗО спазването на дистанция, носенето на маски и ваксинацията са начините за справяне с пандемията.

Сериозно покачване на случите има и в Италия - в почти всички области и при почти всички възрасти.

В страната не спират и протестите срещу "зеления пропуск", който ще служи за вход в заведения, басейни, музеи, кина, театри. Той влиза в сила от 6 август.

В Китай пък е отбелязан най-сериозният скок на инфекциите от месеци.

Страната, в която заболяването се появи за пръв път, се опитва да предотврати разпространението на високо заразния вариант. Повече от един милион души са поставени под карантина, властите възобновиха и кампанията за масово тестване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
17
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Е оти ги ручахте жабетата
75
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са ваксини. Само зомбитата не са разбрали още.
74
2
 
12
 
! Отговори
Българите сме преди 2 години
Жилави, не сме като Изнежените, Разглезени Американци! Ние и Чернобил оцеляхме!!
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
здраво ще се мре отново.
72
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, важното е да се боцкате. Ами боцкайте се! При капитализма е така - дисциплина трябва да има! А някои казват, че при соца имало тоталитаризъм... Ей сега ще разберете кон боб яде ли и турчин в джамия пърди ли...
71
2
 
4
 
! Отговори
Без Паника преди 2 години
Брюксел ще се Погрижи за Вас, те и Мути ИзТреПерКел ще ви Изведат до Обетованата Земя!
70
5
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Всички требе да го изкарат и ше имат имунитет :)))
69
9
 
22
 
! Отговори
Цццц до 76 преди 2 години
Точно от Англия вчера дойдоха познати, чиито близки МНОГО СА ПОСТРАДАЛИ ОТ ВАКСИНАТА. НО НИКОЙ НЕ КАЗВАЛ ТАМ ЗА ТИЯ СЛУЧАИ. ДОРИ СЪПРУГАТА НА ВАКСИНИРАНИЯ СЕ Е ЗАРАЗИЛА ОТ НЕГО. ДА. ВАКСИНАТА НА АСТРА СИ Е ЧИСТ ГЕННОМОДИФИЦИРАН ВИРУС.
68
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78 - само оли-сещаш се - френ с "го" по средата - би се "ваксинирал" с експериментални терапии, след като вече има естествено придобит имунитет. А, и също лъжлив пропаганден ***.
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всичко е до организъм, има хора които и испанския грип са преминали за който все още няма дори и ваксина, нито хапче, нито квото и да е, същото е и с к19
66
1
 
4
 
! Отговори
За 59 преди 2 години
Тлъста опашата лъжа!!!
65
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забавно е как някакви хора се радват. Браво, не сте се ваксинирали умирайте от кеф, прави бяхте. Хахаха, важното е да сте щастливи!
64
5
 
15
 
! Отговори
КОВИДЛОГИКА преди 2 години
До 72 - на вашето внимание е така нареченото мега-зомби - ето какъв извод снесе от факта, че експерименталните вакси са провал - "Ако делтата пробива дори защитата на ваксинираните, смятай какво им се пише на неваксинираните." хехе абе на вас мозъка как ви го промиват, да не идва специален човек от почистваща фирма... Това е нереално
63
9
 
14
 
! Отговори
Д-р Радевски преди 2 години
До Джон Хопкинс 49. Младежо ваксърски ***. Само от последното изречение, където се казва, че при ореболедувалите има повече хора с липсана защита отколкото при вакснатите, се разбира, че изследването е абсолютно цинична лъжа!
62
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е казал, че като си ваксиниран не разнасяш вируса и не си заразен. Смъртността е сведена до практически 0. Великобритания мина вълната, ще има 2 млн. нови случая и 2000 починали, за сравнения преди това имаха 4,5 млн. и 120 000 починали. Та ваксините май са си свършили работата. Същото е в Израел.
61
2
 
26
 
! Отговори
ВЕЧЕН БОЦ преди 2 години
Споко бе, сега вече третата игла ще е още по-ефективна, а вече след четвъртият бустершот ще се разболяват и умират само тези, които не са си сложили навреме шеста доза, а седмата реимунизация която дава мощна защита ще пази стабилно докато излезе осмата подсилваща ваксинация, и
60
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ваксините бяха пуснати предсрочно благодарение на тръмп, за тези които помнят, той нареди по бързо да се пускат, той е и от кръга на милиардерите, изводи всеки сам да си прави
59
3
 
27
 
! Отговори
до Последни Новини преди 2 години
Всеки който знае Английски - Трябда да прочете Документа и да каже на всичките си близки - Данните са Разбиващи - например НеВаксинираните дори заразени имат 40% по-малко Вирус в Тялото си от Ваксинираните. С Други думи на Ваксинираните поне 40% от Имунната им система е завинаги затрита от Ваксината!! Просто е Невероятно - Поредна точка за Интернет Конспираторите. Документа е Истински - Дори Вашингтон Пост го публикуваха!!!!!
58
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако делтата пробива дори защитата на ваксинираните, смятай какво им се пише на неваксинираните. Ще се мре!
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наш Танас да смени Фаучи, само това е решението, друго няма и чичо Доналд Симпсън отново президент