Делта вариантът атакува, поразява и ваксинирани с две дози

Три четвърти от заразените през юли в Масачузетс са напълно ваксинирани
Обновена: 31 юли 2021 22:38 | 31 юли 2021 22:15, Красимир Ангелов
259

По-заразният Делта вариант на Ковид-19 настъпва в редица страни. Към момента е регистриран в 132 държави. Заради него ще има и нови ограничения в Съединените щати, обяви президентът Джо Байдън. А според американско проучване имунизираните могат да разпространят заразата толкова лесно, колкото и неваксинираните.

Три четвърти от заразените през юли хора в американския щат Масачузетс са ваксинирани с две дози. Проучване на американския Център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) показва, че това се дължи на Делта варианта.

Той е и причината ваксинираните да се заразяват именно с него, а не с останалите щамове на коронавируса.

"Това е "ключово откритие", което доведе до препоръката от тази седмица за носене на маски в райони, в които случаите се увеличават, като предпазна мярка срещу евентуално предаване на вируса от ваксинирани хора. Центърът проучва и възможността за задължителна ваксинация на федерално ниво", заяви Рошел Валенски от Център за контрол и превенция на заболяванията.

В световен мащаб, броят на новозаразените отново нараства, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Делта е предупреждение, че вирусът се развива, но също така е призив за действия, които трябва да предприемем сега, преди да се появят по-опасни варианти", алармира Майкъл Райън от Световната здравна организация.

Според СЗО спазването на дистанция, носенето на маски и ваксинацията са начините за справяне с пандемията.

Сериозно покачване на случите има и в Италия - в почти всички области и при почти всички възрасти.

В страната не спират и протестите срещу "зеления пропуск", който ще служи за вход в заведения, басейни, музеи, кина, театри. Той влиза в сила от 6 август.

В Китай пък е отбелязан най-сериозният скок на инфекциите от месеци.

Страната, в която заболяването се появи за пръв път, се опитва да предотврати разпространението на високо заразния вариант. Повече от един милион души са поставени под карантина, властите възобновиха и кампанията за масово тестване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
18
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
На печелившите, опс на ваксинираните честито. А междудругото някой да ми каже нещо за някоя конспирация? За един приятел питам.
55
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някак се пропуска факта, че не лежат в болница и не умират. Да ви успокоя НЯМА ваксина нито за ковид нито за нещо друго, която да осигурява 100% защита. Ваксинирайте се и спете спокойно или разчитайте на естествения си имунитет - НЕ ми пука. Животът си е ваш!
54
9
 
13
 
! Отговори
здравния министър преди 2 години
Затваряйте всички граници на Бг, по въздух, вода и суша. И всяка жаба да си стои в гьола, какво е това обикаляне и разнасяне на делти и алфи.
53
3
 
32
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
100 000 СА НОВОЗАРАЗИНИТЕ В САЩ ВЧЕРА. 74% ОТ ТЯХ СА ДВОЙНО ВАКСИНИРАНИ. ГРЪМНА БАЛОНЪТ С ВАКСИНИРАНЕТО НАЙ- ПОСЛЕ!!!!! НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ, НО ДОБРЕ ПЕЧЕЛЯТ
52
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дори масово да почнат да сдават багажа, ваксинирания не може да има претенции, правителството с лесна ръка ще излезне и ще каже, знаете какво подписахте, съгласихте се на ваша отговорност
51
1
 
22
 
! Отговори
Последни Новини 2 преди 2 години
Още Според Доклада на Центъра по Контрол на Болестите на САЩ всяка седмица в САЩ се заразяват с Делта 35 000 Напълно ваксинирани! И на това му казват - Ваксина!!!
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е кво правиме сега?!?!?????!!
49
5
 
21
 
! Отговори
Последни Новини преди 2 години
Изтече Доклада за Центъра по Контрол на Болестите за Делта - Ваксинираните са Основните ПреНосители, с Изключително Високи Нива на Вирус в Организъмът, защото Ваксината е Повредила Имунната им система. почти 70% от Ваксинирате с Делта, които стигат до Болница - Умират! НаКратко - Пазете се от Ваксинираните - те Сеят Смърт!!
48
2
 
13
 
! Отговори
Феята на Зъбкити преди 2 години
Да у мислят тия с двете дози генен бъркоч! Мен ме принудиха да се ваксинирам, направих с по-малкото зло, еднодозовата на фирмата за всичко и шампоани:), ама поне ваксинираните с тая ваксина не ни бръснат за нищо, дано ни забравят, ха-ха
47
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем искате хората да се ваксинират, хем пишете такива *** статии?!?
46
0
 
5
 
! Отговори
Do 55 преди 2 години
Те тъпънгер не за антиваксъри а за ваксани бъди сигурен ще останат неваксаните .Просто акъла тие назадс 5 месеца и чак след 5 м ще разбереш
45
0
 
11
 
! Отговори
Пострадал преди 2 години
До АнонименЕ какво, да се свра в ъгъла и да се пазя ли, пазех се с маска , миех си ръцете даже къпех телефона със спирт и пак се разболях от Алфата. Вече не ми пука
44
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
делта иде за още 10000 антиваксърски трупа.
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
подписалите споразумението с производителя на ваксината с която са си сложили, нямат никакви права за оспорване, стачкуване, протести, оплаквания, недоволства и т.н., сложили са подпис на тяхна отговорност като са били запознати с правилата на играта за пандемии и кючеци
42
4
 
26
 
! Отговори
Делта преди 2 години
Ваксините не помагат срущу Делта варианта.В САЩ връщат маските,там където имаше много ваксинирани.Овцете се прецака,сега на ход е трета,пета,десета доза.Ако продължават да блеят скоро наморници ще им сложат.Ужасна история,човечеството ще заслужи съдбата си,ако позволи това да продължава
41
6
 
14
 
! Отговори
Доктор Ху.. преди 2 години
Мдааа, трябват сутрешна , обедна и вечерна ваксина ... тогава ша са Упрайми . Гаранция ва . Антиваксърите да побързат , щото тия дето обичат да ги боцкат изодзадзе вече са на опашката пред центровете за ваксинация с храна за 3 дена , походно столче и каничка кафе .
40
12
 
13
 
! Отговори
"Джонс Хопкинс преди 2 години
Вчера публикува, факти от изследвания направени през последните 3 месеца относно ваксините на Модерна и Пфайзер ,проведени във САЩ, Израел и Великобритания : ваксинирани с две дози 67% не се заразяват , не са преносители на зараза, 93% заразени с леки симптоми , преносители на зараза , не се нуждаят от хоспитализирани, 3% заразени ,преносители на зараза , хоспитализирани, починали 0 ,3% . Проучването ,описва случаи на 10% преболедували с 0% антитела, и на 0.2% ваксинирани с 2 дози с 0% антитела
39
3
 
13
 
! Отговори
Ваксърчета преди 2 години
нали Подписват Декларация, че са Нобелови Лауреати по Мезицина, МикроБиология, БиоХимия, Вирусология и т.н. и Знаят Всичко и Цялата Отговорност си е Тяхна!
38
12
 
8
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Аз вярвам в науката и ще си бода нова игла всяка седмица.След това ще се смея на антиваксърите като почнат да *** след поредната ТВ обява за нов щам.Ще чакам Кунчо,Витанов и професорка Глиган да кажат кога почва вълната!
37
3
 
12
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Ваксинираните с моята ваксина коронавирус не ги хваща и защитени.Шмайзер гарантира 100% ефективност срещу всички мутации на вируса включително и срещу тези, които не са се появили още, а файзер е само 30% ефективна според израелските лекари. Запишете дъщеря си и жена си за ваксина при мен, за да я защитите от хоспитализация или тежко прекарване на вируса.Вярвам, че заедно ще намерим сили, за да победим вируса.