България е на 30-а позиция в класирането по медали на игрите в Токио

Победител в класирането е САЩ, следвани от Китай и Япония
8 авг 2021 17:29, Анисия Иванова
102
България е на 30-а позиция в класирането по медали на игрите в Токио
Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

България финишира на 30-а позиция в класирането по медали на Олимпийските игри в Токио. Златни отличия днес в последния ден завоюва ансамбълът ни по художествена гимнастика.

България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс се пребори за най-високото място на почетната стълбичка, спечелвайки трето злато за страната ни на Олимпиада.

"Страшно щастливи сме – това е една сбъдната мечта и мога да кажа едно чудо - заяви капитанката на ансамбъла Симона Дянкова. - Не мисля, че се зарадвахме на вчерашното първо място, защото така очакванията се вдигнаха още повече. Радвам се, че се събрахме и успяхме да вземем своето."

Пред БНТ момичетата уточниха, че ще се върнат в Япония за световното първенство през октомври, което вероятно ще е и последното им състезание като отбор.

Златни медали в Токио спечелиха също каратистката Ивет Горанова и боксьорката Стойка Кръстева. Със сребро се окичи Антоанета Костадинова в спортната стрелба, с бронзови медали - състезателките ни в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

Победител в класирането по медали станаха САЩ (39 златни, 41 сребърни, 33 бронзови медала), следвани от Китай (38, 32, 18) и домакините от Япония (27, 14, 17). Церемонията по закриването на Игрите се проведе днес в 14:00 ч.

Още новини за Токио 2020 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега треньорите така ще се надуят че няма да може да се говори с тях повече. Зад всеки олимпийски успех стоят много травмирани и осакатени български деца. Пазете здравето на децата си от прости хора.
60
1
 
5
 
! Отговори
До Живко от Варна преди 2 години
Ако некой ти кае' мое изкараш лесни пари, начи е бaxти мошията... Ако немаш тaшaци, ходи се трепеш за некой за 8 часа - мое изплатиш KIA-та.
59
5
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Не съм съгласен с мястото. България не е на 30 място, а на ПЪРВО място. Защото е част от ЕС!!!! А ЕС е на първо място по медали. Има два пъти повече медали от САЩ.
58
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Златото спечелено по нечестен път носи нещастие.
57
1
 
2
 
! Отговори
До Живко от Варна преди 2 години
Ако някои ти кае' мое изкараш лесни пари, начи е бaхти мошията. Ако немаш ***, хои' се трепи за некой, 8 часа мое изплатиш KIA-та.
56
0
 
3
 
! Отговори
Пешев преди 2 години
*** са *** народ и си заслужават съдбата и политиците. Медалите на българските спортисти е от малкото неща които ме радват в тая пропаднала държава
55
1
 
11
 
! Отговори
Глас од Дъното преди 2 години
Ами то от дъното, в което ни вкараха ГЕРБ, може да се ходи само нагоре! Съдейки по сегашните резултати, значи на следващата олимпиада сигурно ще сме на 4-то - 5-то място по медали.
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НОРМАЛНО ЗА ЕДНА СЕЛСКА ДЪРЖАВА С 12 ГОДИНИ МУТРЕНСКА ДИКТАТУРА
53
1
 
2
 
! Отговори
Платежоспособен преди 2 години
До Живко от гр.Варна - Живко, нали знаеш, че ако някой ти помогне да живееш живота на мечтите си, ти трябва да върнеш реципрочно услуга. Какво предлагаш насреща, освен миризлив и гнyсен ***, който не струва и 5 стотинки?
52
0
 
10
 
! Отговори
Жени Шампионки! преди 2 години
Браво на Станислава Недкова и Красена Кралева! Да им благодарим за медалите!
51
4
 
6
 
! Отговори
Без Бойко преди 2 години
Без Бойко във властта, нещата в спорта потръгнаха, подобно на другите сфери. Вероятно до година-две и Левски ще се върне на висотата, на която беше преди.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жиувко, обърни са за помощ към Портних ,той твърди ,че Варна е с най- високите заплати и стандарт у Европата
49
2
 
3
 
! Отговори
Русата Златка преди 2 години
Повече ме интересува кога ще почваме да слагаме маски навън задължително и кога ще трябва да платим паспорта на апартаментите
48
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как в една провалена държава олимпиадата да ти носи радост.Радост имаше ,когато всички имаха работа и достойнство.Днес няма как медала на едни деца да зарадват ,когото и да е.
47
7
 
5
 
! Отговори
Живко от гр.Варна преди 2 години
Извинете, можете ли да ми помогните да живея истински добре, трябва да имам приятелка, пари, реално и хубаво бъдеще ?!Моля ви помогнете ми ! Аз съм един българин от град Варна !
46
6
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
България е на 130 място по стандарт на живота :)))
45
5
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 2 години
Ми убаво ака на кой мйу пука?
44
1
 
17
 
! Отговори
Жо преди 2 години
В класирането по медали, след БЪЛГАРИЯ са държави като Австрия, Турция, Гърция, Израел, Украйна, Румъния, Индия, Аржентина, Словакия, Словения и др.
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тома БиковБандата ГЕРБ не е на власт и медалите заваляха, и затова ако искаме да имаме още спортни и всякакви успехи не гласувайте за тази крадлива мафиотска банда.
42
4
 
4
 
! Отговори
К.К. преди 2 години
До БРАВО! "Бок" на немски означава "пръч". :)))))))))))