България е на 30-а позиция в класирането по медали на игрите в Токио

Победител в класирането е САЩ, следвани от Китай и Япония
8 авг 2021 17:29, Анисия Иванова
102
България е на 30-а позиция в класирането по медали на игрите в Токио
Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

България финишира на 30-а позиция в класирането по медали на Олимпийските игри в Токио. Златни отличия днес в последния ден завоюва ансамбълът ни по художествена гимнастика.

България в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс се пребори за най-високото място на почетната стълбичка, спечелвайки трето злато за страната ни на Олимпиада.

"Страшно щастливи сме – това е една сбъдната мечта и мога да кажа едно чудо - заяви капитанката на ансамбъла Симона Дянкова. - Не мисля, че се зарадвахме на вчерашното първо място, защото така очакванията се вдигнаха още повече. Радвам се, че се събрахме и успяхме да вземем своето."

Пред БНТ момичетата уточниха, че ще се върнат в Япония за световното първенство през октомври, което вероятно ще е и последното им състезание като отбор.

Златни медали в Токио спечелиха също каратистката Ивет Горанова и боксьорката Стойка Кръстева. Със сребро се окичи Антоанета Костадинова в спортната стрелба, с бронзови медали - състезателките ни в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

Победител в класирането по медали станаха САЩ (39 златни, 41 сребърни, 33 бронзови медала), следвани от Китай (38, 32, 18) и домакините от Япония (27, 14, 17). Церемонията по закриването на Игрите се проведе днес в 14:00 ч.

Още новини за Токио 2020 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
5
 
! Отговори
Крален Красев преди 2 години
"Ако не бях аз, щяхте да гледате 30-то място и тия медали през крив макарон.Аз, аз, аз, аз, аз ви ги изкарах!" :)))))))
40
4
 
4
 
! Отговори
Ани Рошавата преди 2 години
Сигурни ли сме, че Ани Салич а.к.а. Рошавата е на 100% окей, за да води новини?
39
8
 
1
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
ПОКЛОН КРАЛЕВ! ТИ СИ БОК!
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже и при гордост се разделихте! Не можете ли да изчакате поне да се върнат и последните от Токио и тогава да се плюете. Никога няма да се оправим, защото разединението дава сила на другите, а нас прави техни роби.
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Всички, които отидохте и представихте България БРАВО! Обичаме ви. Гордеем се с вас. С медалите ви, с труда ви, с участието макар и без медали. Вие сте страхотни. Всеки един от вас е страхотен. На тези с медалите, благодарим за това че ни накарахте да се просълзим от гордост. А онези, които не успяха, знайте че сме с вас и ви подкрепяме и знаем че следващият път ще сте още по-добри. БРАВО!
36
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е зле това класиране ! В топ 30 на света си е постижение !
35
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бяха добри игри за България! И служебният министър какмубешеимето е прав, той не носи никаква отговорност за това! Кралев е виновен с доброто планиране и насочване на средства към определени спортове!
34
0
 
12
 
! Отговори
z-rock преди 2 години
До Анонимен 33: *** чакай сега да се уточним: - това е станало, според теб, благодарение на служебното правителство, или благодарение на чалгарите?!?
33
4
 
8
 
! Отговори
Събудете се преди 2 години
Какви медали. Изгледайте финалите в престижните топ дисциплини от ла, плуване, спортна гимнастика, борба и ще видите колко финалиста имаме. Един на 100 м бътерфлай.
32
11
 
7
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
Благодарение на ГЕРБ и Бойко Борисов построихме хиляди модерни спортни зали и затова сега имаме отново златни медали на олимпиадата затова на следващите избори гласувайте за ГЕРБ да продължим започнатото
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До z-rockне се става за олимпийски шампион за 3 месеца , но точно последните три месеца преди състезание са най-решаващи. И точно щото ГЕРБ се махна малко се подобри положението в спорта.
30
2
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
250 000 за златен медал чиста печалба :)))
29
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До всички кални русофили. Имаме медали от олимпиадата, имаме и банани, ходим и в Гърция на почивка. А вие си закърпете поредната дупка на покафевелите слипове, къде сте ги купували по соца.
28
5
 
9
 
! Отговори
Ikarus преди 2 години
Амам как Русия не спеели първо място? Пажаму? Спасиба? Аригато?
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Саша - Те, САЩ, вероятно и Китай, а Франция, Англия и Израел, може да изпепелят "само" 1/4 от него. И така от 50 години. Нещо ново?
26
8
 
16
 
! Отговори
z-rock преди 2 години
До колко са крали ГЕРБ 21: Бе, ти верно ли мислиш, че олимпийски медалист се става за два месеца?!?!
25
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези млади хора си тренират всеки ден, раздават се и не очакват пак да дойде комунизма за да се оправят. Гледайте русофили и завиждайте както никога досега, кални анти-българи такива.
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дедо СПРИ! - "Може и да не изнася на някой, но това е резултат от предишното управление на ГЕРБ!!" -- И какво? Бойко Борисов ги тренира лично ли? .
23
8
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Бати бойко инвенстира в чекмеджето и в чували изнесени пари към арабите
22
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на българските жени! Все още има жени, които носят гордост. Жалко за мъжете, те са напомпани с простащина. Жалко за България, пълно е с роми, трябва да се реши бързо ромския проблем, защото проблемът става български.