Президентът на Афганистан избягал с 4 коли, натъпкани с пари

Той натъпкал част от тях в хеликоптер
Обновена: 16 авг 2021 13:59 | 16 авг 2021 13:58, Нели Христова
111
Президентът на Афганистан избягал с 4 коли, натъпкани с пари
Снимка: БГНЕС

Президентът на Афганистан Ашраф Гани е избягал от Кабул заедно с автомобили, натъпкани с пари. Онова, което не е успял да вземе със себе си, е останало на пистата на летището, разказват за РИА Новости източници на руското посолство в Кабул.

„Що се отнася до срива на режима, той може да се характеризира най-красноречиво от начина, по който Гани избяга от Афганистан: с четири автомобила, натъпкани с пари. Опитаха се да натикат друга част от парите в хеликоптер, но не всичко можеше да се побере в него. И част от тях останаха на пистата“, разказа прессекретарят на руското посолство Никита Ищенко.

Междувременно медиите разпространиха потресаващи кадри от летището в Кабул, на които се вижда как хора падат от излитащ американски транспортен самолет. Предполага се, че става въпрос за афганистанци, които са се опитали да избягат от страната, хващайки се за шасито на самолета.

По-рано телевизия „Ал Джазира“ съобщи, че на летището в Кабул цари хаос заради интензивния полет на хеликоптери, превозващи служители на дипломатическите представителства в Афганистан, както и заради струпалите се на летището граждани, които се опитват да избягат от талибаните.

Агенция Франс прес информира тази сутрин, че американски военни на летището в Кабул са били принудени да стрелят във въздуха заради тълпите, които са излезли на пистата за кацане и излитане, търсейки начин да напуснат страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в 21в сме свидетели на сцени, които не са виждани дори в най-тъмните векове на човешката история... светът е тотално полудял. нищо чудно, че се прави големия рестарт наречен КОВИД точно сега. безумие след безумие
86
1
 
20
 
! Отговори
Менто преди 2 години
Е, и с какво да избяга ромския бос от ромската сбирщина.!.
85
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радеф гледай и се учи че това те чака и тебе
84
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкия човечец, направо да го съжалиш, че не са го хванали талибаните да му нацепят китарата
83
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента натъпкал четири коли с пари да избяга ! И тоя ги е държал в шкафчета
82
5
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
се вижда как хора падат от излитащ американски транспортен самолет. Предполага се, че става въпрос за афганистанци, които са се опитали да избягат от страната, хващайки се за шасито на самолета.А пък аз предполагам че са ги изхвърлили за да вземат жени деца и старци на тяхно място Американците са много хуманни
81
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
м од е.рат орът е покъртително п р о с т - Е в а е цензурирана дума, абе ей ка лъв да не си имигрирал от авганистан?
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
98, не се чуди. Адам, *** - децата им Кайн и Авел. Първият убил втория, а ние сме тяхни наследници.
79
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това се случва в 21-ви век... От Адам насам, нищо не се е променило. НИЩО.
78
2
 
14
 
! Отговори
SS преди 2 години
Ако не дай боже тук стане война,нашите управници ще са същите.А коментар 86 не съм го писал аз.
77
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия 4 коли пари на колко се равняват в долари, дали има 100ина хиляди? Да не са като във Венецуела - 1 кг хляб струва колкото 4 килограма в банкноти?
76
3
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
леле!...Бая време е гладувал тоя за да скъта толкова "бели парици за черни дни"..
75
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разкри се защо на шкафчето на Боко е имало пистолет. За да защитава златото си и един милион евро в чекмеджето си.............Пистолетът и съкровището се обясняват едно друго. Без съкровище няма да има пистолет, без пистолет, няма да има съкровище.
74
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Валутата е долари и е дадена от американците. Руснаците щяха да му дадат рубли.
73
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки диктатор има чекмеджета с пари и злато за бягство от държавата си. Боко така ще избяга в Турция след падане на режима.
72
3
 
11
 
! Отговори
Оня с коня във пе-- преди 2 години
--щерата със брадата победи САЩ със дроновете и военните космически технологии 24 часа ден. който вижда и игла в купа сено и знае движението на всяка парична хартиика и всчко продадено джобно ножче, не автомат и зенитна ракета -- аз вярвам ,че е така .И какталобаните ги отстрелвали баретите като висяли по колесниците на хеликоптерите докато бягали и пищели....щото били транс,,,, ри .
71
18
 
11
 
! Отговори
Тъи като, преди 2 години
Путин е винаги против целия свят без още 2-3 *** диктатори , Официалните му представители в Афганистан смятат ,че парите е трябвало да се оставят на талибаните,ако ги беше оставил на талибаните те щяха отново да са против. А бай Байдън се изнася от Афганистан най-вероятно защото му писна да е във постоянна война с поне още 2- държави .интересно талибаните от къде имат пари за оръживе с какво оржие воюват и във коИ дърави се крият-- банкови сметки и прочие....то да не е лесно да воюваш със САЩ
70
2
 
32
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Това е след 10 години Американска демокрация...страната е в хаос, талбаните още по-силни! имам един въпрос - къде са ЛГБТ и Феминистките организации да защитават правата им ...или е по-лесно в Брюскел да крякат илив Москва да събират Про-западни (джендърски телевизии) Една феминистка или *** не съм видял да протестира там където са най-ощетени...по-лесно в офиса на сигурно с гранта от фондациийки да се оплакваш!
69
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да си представя да не е закътал по офшорки. Щом и с чували кеш бяга, трябва да е бил сериозно обвързан с наркобизнеса.
68
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, и мармот завива шоколад. Отдавна е прехвърлил активи и пр. тези филми с чували с пари са за ФИиЛМАРИ.И съответно се разбива една от колите в пропаст и парите се разлетяват. Все пак киното е промиващ мозъците жанр с всичките му клишета и фиксации.