Президентът на Афганистан избягал с 4 коли, натъпкани с пари

Той натъпкал част от тях в хеликоптер
Обновена: 16 авг 2021 13:59 | 16 авг 2021 13:58, Нели Христова
111
Президентът на Афганистан избягал с 4 коли, натъпкани с пари
Снимка: БГНЕС

Президентът на Афганистан Ашраф Гани е избягал от Кабул заедно с автомобили, натъпкани с пари. Онова, което не е успял да вземе със себе си, е останало на пистата на летището, разказват за РИА Новости източници на руското посолство в Кабул.

„Що се отнася до срива на режима, той може да се характеризира най-красноречиво от начина, по който Гани избяга от Афганистан: с четири автомобила, натъпкани с пари. Опитаха се да натикат друга част от парите в хеликоптер, но не всичко можеше да се побере в него. И част от тях останаха на пистата“, разказа прессекретарят на руското посолство Никита Ищенко.

Междувременно медиите разпространиха потресаващи кадри от летището в Кабул, на които се вижда как хора падат от излитащ американски транспортен самолет. Предполага се, че става въпрос за афганистанци, които са се опитали да избягат от страната, хващайки се за шасито на самолета.

По-рано телевизия „Ал Джазира“ съобщи, че на летището в Кабул цари хаос заради интензивния полет на хеликоптери, превозващи служители на дипломатическите представителства в Афганистан, както и заради струпалите се на летището граждани, които се опитват да избягат от талибаните.

Агенция Франс прес информира тази сутрин, че американски военни на летището в Кабул са били принудени да стрелят във въздуха заради тълпите, които са излезли на пистата за кацане и излитане, търсейки начин да напуснат страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
9
 
30
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Гербер :))
46
2
 
37
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Човекът е искал да запази колкото може повече демократични ценности,това е цялата работа!
45
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците не работят с Лидери, те са трудно контролируеми и биха могли да обединят обществото, американците работят изключително с Ефективни Меринджеи - лесно се контролират и манипулират!
44
7
 
36
 
! Отговори
Ха,ха преди 2 години
Изнасял пари с коли.Баце отдавна го е надминал-изнася си парите с правителствения самолет.И после внася фурми с него.
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ забраниха да се пускат кубинци понеже мразят комунистите, но с отворени обятия приемат комунистите от Венецуела, Никагуа и тем подобни бананови републики сравнени с Куба.
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обама, защо не спря войната, а чакаше на Тръмп? айдън лесно можеше да обърне политиката и да останат, както го направи с отваряе наюжните граници, през, които нахлуват мигранти за които не е ясно дали са ваксинирани с доказаните ваксини срещу тиф, морбили, туберкулоза други..
41
5
 
15
 
! Отговори
моч преди 2 години
:)))) Избягал с 4 коли натъпкани с пари.........С какво да ги натъпче с чални и шалвари ли ?!
40
11
 
26
 
! Отговори
до Krom преди 2 години
Руснаците не "бягаха" от Афганистан, причината беше Горбачов. Виж, на американците не им е сефте, имат богат опит, началото беше поставено във Виетнам! -)))
39
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така характерно за американските марионетки. Затварят атомни централи, отказват се от изгодни газопроводи, за сметка на това сметките им в Барбадос и Панама пращят от крадени от държавата пари.
38
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драпа пиндостанският слуга Ашраф Гани. Драпат пиндостанските "дипломати". На този фон интересна новина дойде от скандинавска страна. Шведите изказаха благодарност на пиндостанския слуга и предател Горбачьов за разпада на СССР.
37
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, нали и България пращаше войски в Афганистан? Ахахахах!!! Хайде отидете на тия наемници сега да им кажете, че напразно са ходили там! Само парички са смyкали!!! Само заплатки са чакали.
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е невъзможно Афганистан е мирна и цивилизована държава превел ги е по банков път.
35
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По това си личи колко сме евроинтегрирани. Наш Бибитко спокойно си живурка с пачките и кюлчетата, не го е страх от възмездие. Ако го беше страх и той като Афганистанеца щеше да офейка с чувалите с пари
34
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А златни кюлчета и пълни чекмеджета с евраци имало ли е ??
33
23
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Това което от РИА Новости съобщават носи щемпъла на Кремъл и подписа на товарищ путин и е за консумация на рускоговорящото население и на част от нашите съграждани с български документи за самоличност и руско самосъзнание ... !!!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27 Те американците я обучиха, че и доста добре въоръжиха, ама една само подробност не разбраха за цели 20 години, че обучените " народни войници" са си пак талибани...Сега проблема е в това, че Афган има повече американско оръжие от Натовска Полша примерно, ама кво да се прави съдба... Да се надяваме че муджахидините ще се изпозаколят самосиндикално по между си както са го правели не веднъж в миналото, а няма да опаткат някой комшия
31
12
 
5
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 33 - или поне на теб така ти се иска. Апропо, преди време и едни твои руски приятели, бягаха на подскоци от там, заедно с цялата си "военна мощ". Но ти деликатно не го споменаваш. Кой да знае?
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 38Чакай малко ние сме американска колония не руска. Къде са тези руски опорки?
29
6
 
14
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Всички американски *** са такива !
28
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия врели-некипели могат да се вържат само безмозъчните рашки. Да знаете, че бившия президент на Афганистан държи пачки по чещмеджетата като наш Боко, а не по офшорки. Да бе да.