Грета Тунберг се появи, заяде се с Шотландия

Страната не била лидер в областта на изменението на климата
64
Грета Тунберг се появи, заяде се с Шотландия
Снимка: БГНЕС

Активистката Грета Тунберг отново излезе на преден план, като този път на нейния прицел е Шотландия. Тя заяви, че не вярва, че страната е световен лидер в областта на изменението на климата, и че няма държави, които "се доближават" до това, което е необходимо за справяне с проблема.

Тийнейджърката опроверга твърденията на шотландското правителство, че е световен лидер по изменението на климата, като добави, че не е решила дали ще пътува до срещата COP26 в Глазгоу през ноември.

"Има някои страни, които правят малко повече от някои други, но ако погледнем от по-широка гледна точка тогава мисля, че можем спокойно да кажем, че няма държави - поне на глобалния север - които дори правят това, което е необходимо", заяви тя пред BBC Scotland.

Тунберг добави, че може да не пътува до глобалната конференция на ООН по климата, която започва на 1 ноември, но ще го направи, ако се "счете за безопасно и демократично" - включително и ООН да гарантира, че участниците от по-бедните страни са напълно ваксинирани и могат да пътуват.

18-годишната активистка е скептична към новата сделка на шотландското правителство за споделяне на властта със шотландските Зелени, която ще доведе представители на Зелените в правителството за първи път във Великобритания.

Конференцията на ООН съвпада с нейните училищни ваканции и ако все пак присъства, планира да пътува с влак./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: Грета Тунберг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Неочаквано тъп преди 2 години
Нямам нищо против момичето. Нека си върши работата. Но от много работа нещата в личен план няма да са добре. Затова предлагам. Грета, нейна приятелка и моя милост да направим една Шведска тройка
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не заслужвав да се коментира това. Точно това иска.
48
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Не знам фактите в случая, но е права, че западните политици са лъжци и лицемери.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грета се показа, напсува шотландците и пак се скри.
46
2
 
2
 
! Отговори
BatSot456 преди 2 години
Нека да се докаже,след години(Грета Тунберг).Когато учи и завърши образование,направи някъкав проект,има кариера и т.н.Много лесно така:зелена сделка,зелена енергия,ами РАБОТНИТЕ МЕСТА.Ако се остави всичко в ръцете на откачени еколози ще се затрие човечеството.
45
3
 
1
 
! Отговори
BatSot456 преди 2 години
Момичето да си пие редовно хапчетата.Чувам,че присъства на някакви форуми.Световните ,политически и икономически лидери,знаят какво правят.Могат и знаят,как да развиват и икономика,екология , и всичко.Те са хората които могат да решат всички загадки.Пак казвам(мое мнение),момичето да си пие хапчетата,да си гледа детството ли тийнеджарството .
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е решила дали ще пътува. А дали тя ги решава тези неща?
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грета вече одъртя. Медиите ще я сменят с нова Лолита.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да засади няколко дървета и даде пример за борба за глобалното затопляне? Работата сред природата( и земята) успокоява, за такива напрегнати като нея.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва болното манипулирано от баща си още ли му се чува гласа? :D
40
4
 
8
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Тая луда лесбйка скоро време ще призове да се избият всички животни и хора заради това, че издишат CO2...
39
4
 
6
 
! Отговори
До 50 преди 2 години
Напротив, по темата е. Целия свят се обърка заради това, че медиите дават трибуна на всякави кукригалници и ги представят като големи герои . Вижте сенилния Джо Байдън,вижте Мангъра, Г.Тумберг и пр. На лъжица истина се добавя бъчва лъжа и , ето ти кауза! Такава е темата, глобално!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВладиКоментарът ти не е по темата???
37
4
 
12
 
! Отговори
Неее преди 2 години
Страх ме е. Това дете садист, ще ме убие само защото дишам въздух и замърсявам природата. Ами ако разбере, че ходя и на клозет и пускам едни.............малеееее.
36
1
 
3
 
! Отговори
гфс преди 2 години
милата...*** коза
35
9
 
10
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Така е, когато медиите дават време и екран на всякакви психопати и дрогирани фенове. У нас не е ли същото от миналата година -Божков ТВ постоянно показваше побеснелите протестъри , вдигнати от юмрука на Радев и платени от Божков. Не , че каузата им беше справедлива - защита на секретарите на Радев, руски агенти и защита на забягналия в Дубай Божков. Обаче медиите ежеминутно показваха тълпата в центъра като всенароден протест. Така и с това шантаво шведче, изкрейзило от скука.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трудно е да мислиш по-глобално от паницата, инжекцията и стинките в джоба. Един от тук вписващите не се напъна за истински градивен коментар. Дишаме лош въздух, реколтата не расте, дори калинките не могат да се справят с вредителите. Водата в българия вече е лоша за пиене, реките в българия вече са с цветовете на дъгата. Ние дето сме живи сме добре, но тези които ще се родят, за тях не знам
33
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се използват психично болни хора за отвратителни каузи?
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еха, тази обаче не се отказва. Да агитира срещу цялото човечество в полза на една шепа хора.
31
1
 
16
 
! Отговори
Талибан Ер-джолан преди 2 години
Грета шкумберг - екоталибан, не много умен, също като мен, от наще е.!.