Как "Кокаиновият крал" Евелин Банев го заловиха за марихуана?

Брендо бил заловен до къща в Киев, адвокатът му не знаел къде е
11 сеп 2021 08:01, Петя Славова
81

В Киев задържа на 6 август отдел за оперативно разследване залови международно издирвано лице. 55-годишен чужденец е бил член на престъпна група, която включва пране на пари и трафик на наркотици в Европейския съюз. Той е бил по подправени документи, издадени на името на друго лице, той също е наел частна къща близо до Киев по време на претърсването на неговото местожителство е открита нарколаборатория.
Още по темата

Кокаиновият крал. Така е известен Брендо не само у нас, а и в Румъния и Италия. В България Евелин Банев има шестгодишна присъда от 2018 г. за финансови престъпления, свързани с наркотрафик. В Италия има присъди за 20 години отново за наркотрафик, а в Румъния – 10 години и половина.

Interpol също го издирва.

Брендо е фигура от много висок калибър в европейското наркоразпространение и арестът му точно в Украйна е изненадващ, смята Йово Николов.

"Евелин Банев е известен със своята предпазливост в престъпните среди до степен на параноя. Затова мен ме изненада фактът, че е арестуван в Украйна и то във връзка с лаборатория за производство на марихуана", изтъкна криминалният журналист.

Официалното съобщение от украинската полиция сочи, че е задържан български гражданин, който има присъди в България и Румъния за наркотрафик. Информирано е и българското външно министерство.

Какво следва? Брендо ще остане 20 дни в ареста в Украйна, след което българската прокуратура има право да поиска екстрaдицията му у нас. Също както и румънската, и италианската, където трябва да излежи присъдите си.


"Въпросът е чисто правен: дали ще бъде въдворен в България или в Румъния – тоест коя държава първа ще го екстрадира, за да си излежи присъдата", обясни Йово Николов.

Пред Bulgaria ON AIR Ина Лулчева, която е адвокат на Eвелин Банев, обясни, че няма представа къде е клиентът ѝ и не го е чувала отдавна.

Българската прокуратура поиска екстрадирането на Банев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага да го върнат в България за да може неговите приятели тук пак да го пуснат.
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руме Радев има същия златен телефон с лика на Путин
59
2
 
3
 
! Отговори
до 68 преди 2 години
то не си заслужава да ти отговаря човек, но все пак за мър шите де ти слагат + , тоз избяга при Бойко, при Бойко не го осъдиха и без Бойко го хванаха, разбра ли ти квеник?
58
0
 
5
 
! Отговори
дайте преди 2 години
ни го обратно викат наще журналисти! И кво ще го правите е мис ирки? Нали от тука избяга :))))
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скоро Брендо депутат с Мая Манолова и Татяна Дончева
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марихуаната не се произвежда в лаборатория.
55
1
 
31
 
! Отговори
Край преди 2 години
Брендо и Таки всеки зне къде са им имотите в България. Властта не знае Оазис на Лозенец или Офис сградата на Витошка и България или хотела на Витошка или къщата на Брендо на Пушкил ли?Или на Таки кооперацията дето е до резиденцията на Радев и се пази от нея ли.Тия хора са с протекцията на властта в България.
54
1
 
13
 
! Отговори
Да ви светна преди 2 години
Черепа движи и пере парите от наркотрафика на ГРУ/КГБ /РУСИЯ/ПУТИН........Пере ги през хазарта-еврофутбол, казината-още от 1992.........Брендо е в схемата...... Фигурантите, дето искат закриването на специализирания съд и прокуратурата-и те са в схемата............... Затова и Брендо е бил с телефон с лика на Путин...
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да Радев е съдия ,и ги освобождава)
52
13
 
15
 
! Отговори
ГЕШЕВ ГИ ХВАЩА.. преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ ГИ ПУСКА...... ОЛИГАРСИТЕ - ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ
51
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат го в Италия-20г, искат го в Румъния-10г. ,но България-мъмрене/ ще изпревари всички с искането за екстрадация-кво да го прайш-движеше наркоканалите на Тиквата и снасяше....
50
8
 
6
 
! Отговори
Путин преди 2 години
го закриля!Има телефон със златен лик на Путин.Пропуснали сте статията.
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувстово че македонец или сърбин написал статията
48
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснете го човека. Невинен е. Тея от украйна защо задържат наши престъпници. Да си гледат техните.
47
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То да не зависи от него дали ще излезе от "играта"... Такива са до живот в мафията. Изпълняват каквото им кажат. Или докато не ги хванат властите. В България пак може да му се размине затвора затова по-добре да е в друга държава.
46
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това само показва колко са дръпнали украинците след като се освободиха от комунизма на Путин.
45
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскета го е изискал НЕМЕДЛЕНО за да го пусне под гаранция + подкуп от няколко стотин хиляди ойро.Браво ГешеФТ, ти си истински мъж !!!Италия го търси за да лежи 20 години ама Каскета светкавично го изискал...........ХО-ХО-ХО
44
7
 
26
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Брендо, Златко Баретата и т.н. Все момчета на службите. Наркоканалите бяха сигурен източник на валута за комунистическа България. В момента пак службите ги разпределят, но печалбата отива по разни чекмеджета и в частните сметки на червената олигархия.
43
0
 
41
 
! Отговори
опетков преди 2 години
В никакъв случай да не се репатрира в България. Последния път уж беше осъден, а пуснат да си ходи вкъщи. И той си тръгна. Най-добре да го дадат на италианците.
42
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Италия има предимство с най-голямата присъда. Българските корумпирани съдебни власти веднъж го изпуснаха. Българската съдебна система е най-корумпирана, според Европейския съюз. Трябва да се даде на Италия, като по-малко корумпирана съдебна система. Да се уведоми Европейският съюз за опитите на българската съдебна система отново да спаси Брендо от затвор.