Семейство се нуждае от средства, домът им изгоря

Мъжът е с ампутиран крак, събира средства за протеза
27 сеп 2021 23:30, Екип на Bulgaria On Air
43

Младо семейство се нуждае от подкрепа, след като остава на улицата след пожар.

Само преди седмица Юсеин и Димитрина Кавръкови от златаришкото Горско ново село загубват дома си в огъня. Юсеин е с ампутиран крак и събира средства за протеза. В социалните мрежи вече започна дарителска кампания за подпомагане на семейството с две малки деца.

Юсеин и Димитрина от години се занимават с овцевъдство. През миналата зима, по време на лов, Юсеин е прострелян в десния крак, след което претърпява няколко операции.
 
"Оперативно извадиха патрона от крака, липсваше част от артерията-десет сантиметра някъде от костта. Направихме доста операции. Почти бях проходил", сподели той.
 
Малко след това обаче простреляното коляно се инфектирало отново и се наложило кракът му да бъде ампутиран. За да води нормален живот, младият мъж се нуждае от протеза.
 
"Вземаха ми мерки миналата седмица, ходих пак на преглед и започваме протезирането. Минахме на вариант хидравлична протеза и като комплект с ходило. Самото протезиране ми обясниха, че ще е около 24 000 лева. За тези операции, които преживях последните месеци, съм похарчил доста и нямам възможност да я поема", обясни Юсеин пред телевизия Bulgaria ON AIR.
 
Преди седмица нова беда се стоварила върху семейството - заради неизправност в комина, домът им изгорял напълно.
 
"В детската стая всичко изгоря – легла, дрехи, каквото бяхме купили за училище, гардероби, бюра. В момента живеем при моя свекър", каза Димитрина Кавръкова.
 
След дълги колебания Димитрина се обърнала с призив за помощ в социалните мрежи.
 
"Вчера реших да се обърна към моите приятели във Facebook и техните познати. Kой с каквото може да помогне, защото за нас тази сума вече е непосилна", призна още тя.
 
"Продължаваме инициативата за събиране на средства, докато се достигне сумата и за ремонт! Продължаваме кампанията за набиране на средства, обикаляме всяка къща от селото. Kой с каквото може, с това да ни помогне", обясни кметът на Горско ново село Николинка Хаджиева.
 
Въпреки случилото се Юсеин и Димитринка не губят надежда, че има хора с големи сърца, които ще ги подкрепят.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До УМЕНГлупак! На всеки може да се случи, пожелавам им здраве и да си ремонтират къщата, богатите да не се стискат, да им дарят някой лев или материал за къщата, а и от материалите с които строят пътища и др., може да отделят за това нуждаещо се семейство, муха ги охапала!
8
14
 
9
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 2 години
Ако му бяха ампутирали крака, като следствие на трудова злополука , със сигурност бих подкрепил това семейство. Но веднага си зададох въпроса : аз кога за последно бях на лов или имах свободно време за хоби? Да му събират другарите от ловната дружинка.
7
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеНРадев не ти ли даде, той е толкова добър човек?
6
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беднотия и мизерия, обичайната картина на управлението на Румен Радев.
5
4
 
29
 
! Отговори
Един смирен. преди 2 години
Това са хората, които с честен труд ни изхранват в буквален смисъл. Ако стане някакво бедствено/ военно положение, ще им виснем на врата. Да, селяните - една обидна дума в нашите ширини, нищо, че почти няма жив българин, който да не е имал селяни предци. За това трябва да си чел история, не само за войните и за царете, а за бита на хората. Срам за всеки, който обиди селянин. Особено ако е на сухо и удобно. Успех на семейството, ще се разровя за сметки и ще помогна.
4
21
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Модерни овчари със фейсбук
3
7
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА ЕДНА ПОЗНАТА И ИЗПИСВАТ ЛЕКАРСТВО БЕЗПЛАТНО СРЕЩУ РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ И ТО ПО 1600 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ,А ЗА ПРОТЕЗА НИКАКВИ ПАРИ ДЪРЖАВАТА ДА НЕ ДАВА
2
41
 
7
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
НИКОГА не бих помогнал на някой с име юсеин
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може ли, поне, да се постараете и да кажете какви са сметките за дарение и прочие!!!!!!