Семейство се нуждае от средства, домът им изгоря

Мъжът е с ампутиран крак, събира средства за протеза
27 сеп 2021 23:30, Екип на Bulgaria On Air
43

Младо семейство се нуждае от подкрепа, след като остава на улицата след пожар.

Само преди седмица Юсеин и Димитрина Кавръкови от златаришкото Горско ново село загубват дома си в огъня. Юсеин е с ампутиран крак и събира средства за протеза. В социалните мрежи вече започна дарителска кампания за подпомагане на семейството с две малки деца.

Юсеин и Димитрина от години се занимават с овцевъдство. През миналата зима, по време на лов, Юсеин е прострелян в десния крак, след което претърпява няколко операции.
 
"Оперативно извадиха патрона от крака, липсваше част от артерията-десет сантиметра някъде от костта. Направихме доста операции. Почти бях проходил", сподели той.
 
Малко след това обаче простреляното коляно се инфектирало отново и се наложило кракът му да бъде ампутиран. За да води нормален живот, младият мъж се нуждае от протеза.
 
"Вземаха ми мерки миналата седмица, ходих пак на преглед и започваме протезирането. Минахме на вариант хидравлична протеза и като комплект с ходило. Самото протезиране ми обясниха, че ще е около 24 000 лева. За тези операции, които преживях последните месеци, съм похарчил доста и нямам възможност да я поема", обясни Юсеин пред телевизия Bulgaria ON AIR.
 
Преди седмица нова беда се стоварила върху семейството - заради неизправност в комина, домът им изгорял напълно.
 
"В детската стая всичко изгоря – легла, дрехи, каквото бяхме купили за училище, гардероби, бюра. В момента живеем при моя свекър", каза Димитрина Кавръкова.
 
След дълги колебания Димитрина се обърнала с призив за помощ в социалните мрежи.
 
"Вчера реших да се обърна към моите приятели във Facebook и техните познати. Kой с каквото може да помогне, защото за нас тази сума вече е непосилна", призна още тя.
 
"Продължаваме инициативата за събиране на средства, докато се достигне сумата и за ремонт! Продължаваме кампанията за набиране на средства, обикаляме всяка къща от селото. Kой с каквото може, с това да ни помогне", обясни кметът на Горско ново село Николинка Хаджиева.
 
Въпреки случилото се Юсеин и Димитринка не губят надежда, че има хора с големи сърца, които ще ги подкрепят.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

43
Още от Избори 2021
Изборите 2 в 1 - прецедент в историята, кой кого на 14 ноември?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Боико окраде милиарди, а хората нямат за един крак. Онези лекарите продават бъбреци за по 100000 евро, а нормалните хора страдат. Това е положението в Булг аристан. Пари няма, Боко ги окраде.
30
1
 
3
 
! Отговори
Карадагойвъ преди 3 седмици
Туй усеин не от мойто анаватаната, бян пара йок, бян права, свобода, задължение йок! Усин що не жени за фатме коджамустак, алах-малах пара йок!
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много показателен случай, как в един миг животът ти се обръща с главата на долу. Замислете се за истински значимото .
28
2
 
6
 
! Отговори
Галина преди 3 седмици
Скоро възстановяване желая!
27
16
 
2
 
! Отговори
ХулиГаню преди 3 седмици
Когато Юсеинчо се покръсти и стане Юлиян,и отиде на наш поп Григорко да му олиже 200 пъти ръцете,краката,дирника и си набие кръстта в неговия дирник,тогава ще помогна, иначе йок!Ай,наздравичка!
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НЕ ни трябва Правителство, нито президент.... ВАЖНОТО е да ИЗГОНИМ предателите, и арабите и китайците !!
25
1
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 седмици
нека ДОБРИТЕ ХОРА ПОЛИТИЦИ И БИЗНЕС ОЛИГАРСИ да помогнат на това СЕМЙСТВО
24
0
 
22
 
! Отговори
Православен преди 3 седмици
До Узунов: постоянно пишеш глупости тук и Господ все още те търпи и чака да се осъзнаеш, но ако продължаваш да се подиграваш с хората, Господ така ще те одялка тебе, че се разревеш с глас. Престани да се подиграваш с нещастието на хората, защото утре може и на теб да ти ампутират някой крайник. Днес ходиш здрав и прав, а утре ако те блъсне кола може и ти да останеш без крак, затова престани да се подиграваш.
23
23
 
0
 
! Отговори
В.Узунов преди 3 седмици
Абе тоя е наш човек ,и покъщнина няква ще измъкна от съседа да му дам,но толкова пари за протеза ... Гледах кат си плащах кабелната пиратски филми и си мисля така и така без крак е айляк. Що си не издялка една от върбъ.
22
0
 
24
 
! Отговори
Православен преди 3 седмици
Не пишете глупости, в нещастието няма християни и мюсюлмани, а само ХОРА, които имат нужда от помощ. Аз съм роден и израснал в областен град и в момента живея и работя в София, но баща ми е селянин и не виждам причина да се срамувам от произхода си.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не всеки ползващ кирилица в коментарите е българин. Там е заровено кучето.
20
2
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 3 седмици
Съгласен. Че аз се гордея че съм от село. Използвам селянин за обида на глуп--и заради държание, но иначе да си от село, мисля 4е си е гордост.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това с кракЪ, инфекция и ампутация, имам чувстовото че в българия много бързо бягат до такива решения ... чувал съм доста. Там няма ли кметство, в такива ситуация кметството трябва да помогне до поне най-необходимито за оправяне за живеене.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Кон троа пасеАми съпругата му нали е Димитрина? Тя ще отнесе цялата тежест, ще влачи хомота и се мъчи, ако съпруга и не е здрав и нямат дом, не мислиш ли?
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да помоли за помощ отец Бохос Петросян, арменският свещеник.
16
7
 
6
 
! Отговори
Кон троа пасе преди 3 седмици
Ако беше Юлиян, колко пари щеше да получи и щяха ли да го пишат в днеса? Да, знам, не ми отговаряйте. Нула (0) лева. Тва е картинката.
15
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво е виновно името на човека? Ашраф, който помогнал на Израел да е все още държава е арабин! Юсеин е просто едно име като Иван, човека има нужда от помощ, защо пишете простотии по негов адрес? Ако не можеш да му помогнеш, поне не пречи!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще стъкат клечки.. като в каменната ера. Върнахме се в палеолита.
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само едно кюлче от спалнята ще е достатъчно за няколко села около горско ново село, ама на... няма да му се откъсне от крадливата душа. Бойко, не се прави, че не разбираш, ами помогни на тези бедни заради теб и свитата ти хора с две деца са! Слави, ДПС, БСП и прочие , къде сте бре *** такива???
12
11
 
13
 
! Отговори
до"умен" преди 3 седмици
"НИКОГА не бих помогнал на някой с име Юсеин" НЕ само ,че не си умен,но и държиш всички да го разберем !