"В ада е по-хладно": Грета Тунберг начело на шествие в Милано

Стотици младежи настояха за бързи действия за климата
1 окт 2021 20:08, Елка Василева
42
"В ада е по-хладно": Грета Тунберг начело на шествие в Милано
Снимка: архив, БГНЕС

Под лозунга: "В ада е по-хладно", стотици младежи преминаха в шествие през центъра на Милано, водени от шведската активистка Грета Тунберг. Те настояха за бързи действия за климата един месец преди решаващата конференция КОП26 в Глазгоу, предаде Франс прес.

След близо две години пандемия и ограничения, които ги принудиха да протестират само онлайн, те се завръщат, както вече го направиха миналия петък в Берлин заедно с Грета Тунберг - лицето на това движение, което изведе на улиците милиони хора от цял свят през 2019 г.

"Трябва да върнем вниманието към огромния проблем на климатичната криза", каза пред АФП 15-годишната Мария, облечена в бял защитен костюм и с лице, намазано със зелена боя.

"Толкова сме щастливи да се върнем на улицата", добавя италианската тийнейджърка.

Застанали начело на шествието, някои уважавани гости, включително Грета Тунберг и активистката от Уганда Ванеса Накате, пристигнаха в Милано на среща с 400 младежи от цял свят, събрани от ООН, за да представят своята визия за битката за климата преди конференцията КОП26 в Глазгоу през ноември.

"Светът се събужда и промяната идва, независимо дали ви харесва, или не", гласи един от многото плакати, заедно със станалите вече класически - "няма планета Б" или с планетата Земя с тъжно изражение на лицето и с термометър в устата, която вика "спаси ме".

Тази демонстрация се провежда в момент, когато министри от няколко десетки държави се събраха в Милано за подготвителна среща за конференцията КОП26 в Глазгоу, отбелязва АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
17
 
15
 
! Отговори
Teo преди 2 години
Била ли си там, Грета? Лукавия ли те инфилтрира?
11
22
 
16
 
! Отговори
Дали преди 2 години
ти от там ли идваш та знаеш, а изчадие гнусно?
10
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вашето дете Мусайбе, не му се учи!
9
26
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
обигра се малката лисунгерка...Сега докато е жива ,ще цоца от вимето на "протеста"..Вече е "ЗВЕЗДАТА" на ФИЛМА!...А "продуцентите" плащат..
8
33
 
21
 
! Отговори
Бачко преди 2 години
Малки протестърчета ..... някое от вас да е почистило от оттпадъците парк ? Да е засадило поне едно дърво ? Да е почистило от мрръсотията поне един плаж ? НЕ ПИТАМ НА КОЛКО ПРОТЕСТА СТЕ БИЛИ ЩОТО ЗНАМ ЧЕ СА ХИЛЯДИ .... ама то само с приказки и "настоявания" не става .... трябва да си измърсите ръчичките ... трябва да дадете пример ... трябва да свършите някаква работа ... ако наистина сте загрижени за природата ... или излизате на улицата само защото ви харесва да ви снимат от медиите ..........
7
34
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малкото даунче пак ли е избягало от училище ?
6
33
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаех, 4е Грета Тумберг е била в Ада..... Ама ве4е знам )))
5
33
 
30
 
! Отговори
Менгеле преди 2 години
Ами нека тия келе.шчета, родени със сребърни лъжички в устата, първи да дадат пример как трябва да се живее! Нека се откажат от айфончетата си и мак-овете. Може да ги заменят с някоя нокия на 10+ години и някой железен дел пак на толкова годинки. След това да носят една дреха по поне 5 години! Зимата отоплението да седи на 15 градуса! Лятото никакъв климатик! Храна - само каквото се произвежда в държавата им! Като са толкова отворени - да покажат действия! Да видим колко дни ще издържат преди да
4
32
 
23
 
! Отговори
шмatka преди 2 години
А бре, тая луд..ата няма ли кой да я озапти,че да мирясат и ония отк..ачалки дето са се юрнали да заличават човечеството!?!?
3
33
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли тази? Аман от вас и от нея!
2
32
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Китай да протестират. Ама до Китай да стигнат пешачката, най-много на велосипед.
1
35
 
18
 
! Отговори
Грета тунберг преди 2 години
От там идвам...