10 грижи при тъмни кръгове и торбички под очите

За красива и здрава кожа
6
10 грижи при тъмни кръгове и торбички под очите
Снимка: Istock

Процесите на стареене са нещо нормално и всеки преминава през него с различно темпо, по различен начин. Торбичките под очите и тъмните кръгове са част от този процес. Те могат да се дължат и на ген, неправилно хранене, дехидратация, недоспиване, недостатъчна грижа за кожата. Много е важно да внимаваме с консумацията на захарни изделия, сол, алкохол, защото могат да са основна причина да сме подпухнали в зоната на околоочния контур.

Хубавото е, че у дома можем да се погрижим за минимизирането на тъмните кръгове и торбичките. Вижте 10 идеи за повече красота.

Краставици на колелца. Този зеленчук има изсветляващи и леко стягащи свойства. Когато са леко изстудени в хладилника, краставиците помагат и да намалим усещането за умора в очите. Приложете колелцата върху торбичките и тъмните кръгове и оставете да действат 10 минути. След това изплакнете с хладка вода и приложете подходящ крем.

Бадемово масло с лимонов сок. Бадемовото масло е силно подхранващо и омекотяващо, докато лимонът изсветлява кожата. Комбинирайте 1 чаена лъжичка бадемово масло с няколко капки пресен лимонов сок, разбъркайте ги и нанесете върху торбичките/тъмните кръгове. След 10 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходяща козметика.

Розова вода. Розовата вода може да успокои и подмлади уморената кожа в зоната на околоочния контур. Подобно на краставицата, тя има лек и приятен стягащ ефект.

Домати. Те са с високо съдържание на ликопен – вещество, за което се смята, че помага на кожата да бъде еластична, по-мека, както и че намалява появата на тъмни кръгове под очите. Приложете резен домат в проблемните зони. След 15 минути изплакнете и нанесете подходяща козметика.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Торбички от торбички преди 2 години
На мен ми прави впечатление какви торбища под очите има служебния премиер. Както и как за нула време се появиха такива на булонката на парламента. Не е на добре това.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боби Михайлов може да обясни за причините за появата на сенки и торбички под очите, също и за ишиас.
3
0
 
4
 
! Отговори
Торбичкибила преди 2 години
Ако следвате гореописаните съвети, ще заприличате на семейство Симпсън.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После Ко се разболея то ти ще ми плащаш лекарствата що си късам нервите
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Европа дали гледа как имам 220 часа от 168 по кодекса на труда ми да ме бе писал целия месец да съм се зает бе началник може да спя у фирмата ако решиш