Дудова за титлата: Казах си, че отивам да ги натръшкам

Тя посвещава всяка победа на майка си, която губи като дете
9 окт 2021 12:09, Елка Василева
25
Дудова за титлата: Казах си, че отивам да ги натръшкам
Снимка: БГНЕС

„Преминах през много трудности и загуби по пътя към върха, които са ме мотивирали да бъда по-добра и да тренирам повече. Трябвало е да дойде моят ден, знаех, че съм готова. Не виждах кой може да ме победи. Казах си, че отивам да ги натръшкам и няма кой да ме победи”, заяви световната шампионка по борба Биляна Дудова пред Нова тв. Тази седмица едно 24-годишната Дудова ни накара да се гордеем, че сме българи, като спечели световната титла по борба на първенството в Осло.

Още по темата

„Качих се на почетната стълбичка с гордо вдигната глава. Бях много щастлива, че прославям България пред целия свят и благодарение на мен ще чуят българския химн. Опитах да сдържа емоциите си, но докато слушах химна, ми се насълзиха очите, защото знам през какво съм преминала”, добави тя.

Дудова подчерта, че японската й съперничка е сред най-трудните. Щастлива е, че е успяла да победи такава силна противничка.

„Аз съм с много силен характер и не обичам да показвам слабости, но има неща, които могат да ме разплачат. Този медал го обещах на майка ми, щастлива съм, че успях да го постигна. Тя живее в мен всеки ден и страшно много ми липса. Когато продължих да тренирам борба, си казах, че ще посветя всяка победа на нея”, споделя шампионката, която губи майка си като дете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Ех,Билянче как ще е хубаво да дойдеш и сьс сьщия хьс да натрьшкаш и стария паша! Хич няма и да ти се сьпротивлявам даже! Туш в пьрвата секунда!(Еее,да не попрекаляваме с просташките и пошли шеги...дьлбоко сьжаление за мaйка ти!!) И успехи!!!
17
0
 
3
 
! Отговори
мама преди 2 години
Ама речник, момиченце! Тръшни ги:)
16
1
 
12
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
*** и натръшкай тия *** ,дето ритат топка и падат и от Литва ...
15
3
 
4
 
! Отговори
Това бил преди 2 години
истинският български дух и това била истинска българка... Ми не! Истинският български дух го показа истинската българка майор(ката) (тогава имаше този чин) Даниела Благоева, която в прав текст в презентация по повод 3 март заявява, че България е освободена от турско РОБСТВО! Това става в Афганистан преди 11 години, а представителите на "присъствителския" контингент се обидили, вдигнал се джангър, а как позорно реагира шефът ѝ полк. Петко Лилов - не стига място да опиша в този коментар...
14
3
 
11
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 2 години
Поздравления Биляна. Продължавай в същия дух.
13
2
 
18
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Българско има своите велики и инженери, и архитекти, и писатели, и спортисти, лекари, майки, бащи, генерали, политици. Дълг на нашето време е да върнем достойнството и славата на Отечеството. Всеки българин е ценен. Смърт за предателите на Родината!
12
5
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
А заради такива като теб,за които бойните спортове са простотия,си заслуважате такива като венци боксьора да ви драмяскат като мачка у дувар!!
11
5
 
20
 
! Отговори
Фастер преди 2 години
Честита ПОБЕДАБъди здрава Ти и близките ти!!Гордеем си с тебе!Към хейтърите,еми хейтвайте си на воля,някой не знае за вас и си оставате безлични амеби!Биляна не е продукт на дпс ,чисто българче от КЛАСА,цялото семейство,минали през тежки времена и мъка!Познавам ги добре!Израстна с дъщеря ми!Немам думи за човешката простотия!Тя ,простотията ходи по хората,на друго място я няма!Боси и простотията хейтърска!
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на момичето! Такива като нея прославят България, а не като пишещите глупости по форумите.
9
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам колко минуси са ми дали на коментар 9,едва ли това е мечтата на болшинството българи!!Този народ е скаран със СПОРТА,и затова всички спортове трябва да бъдат закрити със закон,да не берем срамотии повече!!
8
4
 
5
 
! Отговори
До 9 До 7 преди 2 години
Факт е че това не е само твоя мечта, а на болшинството българи. И вместо 1 национален шампион, нация от мутри и биячи. Не случайно сме в дъното на всички положителни класации.
7
10
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Лекарите само майките им,приятелите им и пациентите им ги знаят че съществуват,докато в спорта е най голямата слава и най големите пари,но това няма смисъл да го обяснявам на хора които не са се събличали и по физическо в даскалото!!
6
4
 
14
 
! Отговори
До 9 ти преди 2 години
Знам ! Нали за това сме на това дередже. Вместо да се бори в световните среди за доктор то всеки иска да е в световните среди на безмислието
5
22
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Ако имах син,предпочитам 1 милион пъти повече да се бие за световната титла по бокс в тежка категория,отколкото да стане инжинерче или докторче!!
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ли ще кажат. Златния архитект на България или инженер. Деца не учете а ставайте пиявици. Обикаляйте и търсете спонсори за да тренирате а не разчитайте да произвеждате
3
4
 
19
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Браво на Момето...
2
15
 
7
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
Пехливанка с хулигански приказки Не я е срам така да говори.
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е българския дух и истинска българка,а не разни пияни чалгарчета футболисти и псевдо бойци като пуТев!!