Задържаха четирима заради фалшивите сертификати

Грози ги затвор до 8 години
15 окт 2021 20:45,
43
Задържаха четирима заради фалшивите сертификати
Снимка: БГНЕС

Четирима души са задържани по подозрение за посредничество при издаването на фалшиви сертификати за ваксинация срещу коронавирус. Мрежата беше разбита по време на акция във Велико Търново.

Разследващите са установили, че в града има пласор, който разпространява фалшиви медицински документи за по 500 лева. Четирима мъже и една жена, които разменяли лични данни на клиенти и съответно сертификатите, които трябва да стигнат до получателните им. А след това получавали пари за това.

Разследването е започнало на 13 октомври след получаването на оперативна информация, обясниха от Районната прокуратура, цитирани от „24 часа“.

Още по темата
Има данни за издадени поне два неистински документа, с които получателите вече са напуснали страната и в момента са в чужбина.

Четиримата заподозрени засега са с полицейско задържане до 24 часа, няма привлечени като обвиняеми, продължава събирането на доказателства за престъпната им дейност.  Извършени са претърсвания на всички притежавани от тях  имоти.

При разследването се оказало, че търновските пласьори са държали връзка с посредник  от Кюстендил, а COVID сертификатите са издавани в медицински център в Кюстендил, който се намира в местната болница. Там също се извършват процесуално-следствени действия.

По случая е образувано досъдебно производство, което е под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново. За създаването на документи с невярно състояние законът предвижда до 8 г. лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
7
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Тези няма да им се размине защото правителството е под мой контрол, който прави мурафети срещу мен го чака първо ваксинация с моите инжекции и после панделата. За всички останали съм се погрижил да ви боцнат с ваксини, които съдържат най-новия чип с Windows 11, ще хващате интернет без пари и ще говорите с приятели безплатно, това ще ви спести доста пари.
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са готови да плащат по 500 лева само и само да не се ваксинират, толкова са хубави ваксините, а в Швеция са готови да се ваксинират срещу 17 евро.
15
7
 
7
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Хахаха. Ретко пpoЗД трябва да си да участваш в такава схема. От друга страна говорим за българи, тъй че... Сега да подхванат и "ваксиниралите" се при тези доктори. Не е лесно да си антиваксър :)
14
6
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АБСОЛЮТНА ЛЪЖА И МАНИПУЛАЦИЯ!!! НИКОЙ НЯМА ДА ПРОДАВА ЗА 500 ЛЕВА , НЯМА КОЙ ДА КУПИ НА ТАКАВА ЦЕНА! РАДЕВОТО УПРАВЛЕНИЕ АКО НЕ ТЕ ИЗЛЪЖЕ И ИЗМАМИ ЗНАЧИ ТОВА НЕ Е РАДЕВОТО УПРАВЛЕНИЕ!
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако разследваха така настървено източването на здравната каза с фалшиви пътеки(и не само, като цяло корупцията в територията), можеше да им повярвам, че ми мислят доброто.
12
2
 
18
 
! Отговори
хихи-хохо преди 2 години
Накрая ще се окаже, че реално ваксинираните в България възлизат на не повече от 5-6 процента (какъвто е и дялът на хипохондриците във всяка общност).
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
искам да докажат, че лицата които твърдят, че са ваксинирани публично в тв и пресата, че са ваксинирани наистина, докажете го, ако не можете, аз избирам лекаря, аз избирам ваксината и им я слагат и след 2 дни ще са починали същите дето рекламират и агитират
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ми е интересно как ще докажат, че са фалшиви.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за Буци с чекмеджето, колко сте предвидили, щом за 4 сертификата по 500 лв е 8 години затвор?
8
1
 
10
 
! Отговори
В Бобов дол преди 2 години
Банда от полицаи близки до Гешев изтезават хора на частно дават им по 120 лева нощна смяна на частно!
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цяла бг е фалшива, защо не и сертификата, нали?
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето, вече преборихме фалшивите сертификати, повече няма, Европа може да е спокойна, всичко е точно.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най загрижените и агитиращите са им издали сертификатите, и същите реват за пари, ваксини и затваряне, ще си взема фалшив и аз, фалшив, ако някой знае, иначе е истински
4
6
 
25
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Сканирали са ги за чип и детектора е мълчал като пукал. " ...фалшиви медицински документи за по 500 лева", "грози ги затвор до 8 години" На пландемиците по колко години ще са им присъдите, или за престъпление срещу народа ще се позовем на естествения закон?
3
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези четиримата заслужават наистина аплодисменти. А не циркаджиите от първа линия.
2
3
 
25
 
! Отговори
Дзъ преди 2 години
Както е тръгнало да не се окаже че в Бг са ваксинирани само една шепа хора
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
докажете първо, че не са ваксинирани, после им се канете, и аз ще си взема, а 8 години само в новините