Ще стане ли килограм хляб 2 лева до края на годината?

Инфлацията ще е три пъти по- голяма от миналата година
Обновена: 16 окт 2021 18:38 | 16 окт 2021 18:25, Камелия Цветанова
123
Ще стане ли килограм хляб 2 лева до края на годината?
Снимка: Pixabay

Инфлацията до края на годината ще стане по 3 пъти по-голяма от миналата година. Цената на олиото вече мина 50% увеличение. Нашите очаквания са цената за килограм бял хляб да достигне 2 лв. до края на годината, коментира пред NOVANEWS лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му цената на газа е скочила пет пъти, а тази на електроенергия над четири пъти.

"Има нужда от спешни мерки за небитовите потребители. В понеделник ще говорим за това с президента Радев и енергийните дружества. Все повече търговци на ток излизат от пазара, отказват да изпълняват договорите си", сподели той.

Димитров разкри, че КНСБ ще предложи през двустранни договори с НЕК да бъде доставяна два пъти по-ниска енергия на свободния пазар за период 6 месеца, до края на март или април.

"Предлагаме законови промени - КЕВР да върже цената на доставчиците от последна инстанция за себестойността на основните производители", коментира президентът на КНСБ.

Нов скок на цените за парно и топла вода се очаква догодина.

А това би означавало всички на свободния пазар да получат доставки от НЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: хлябцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пламинчо, Пламинчо, уволниха некадърната ти жена и ти се сети, че си лидер на синдикат. Ми то хляба сега струва 2 - 2,20 килограма? Справка който и да е хранителен дюкян. Искаш да кажеш, че ще поевтинее ли?
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алко Като бех охрана в един мол, дойдоха да нин питат на колко се осигуряваме, ние като ученички им казахме минималната.....те беха доволни, жената на шефа беше доволна, всичко е цветя и рози......хахахахахаха :)))
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък взех да си варя жито,няма да ям тъпия им хляб повече дето е пълен с боклyци - подобрители,стабилизатори,консерванти и не знам кви си неща още,мая която е добра среда за развитие на гъбички в организма,ай сиктир.
65
3
 
7
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Синдикати има ли в тая държава, бе??? Кво мълчат???? Като откачат хората тогава се сещат от къде им идват заплтите!
64
6
 
5
 
! Отговори
До Говедото-70 преди 2 години
А лоестият като изтегли над 30 милиарда лева заеми ,ти какво видя от тях"нещо върза ли ти се"?
63
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Биволъ 70Нищо не е вдигал сикаджията, спри се малко :) Просто е забавен, на него не му пука за простолюдието :)) Иначе той даде наклон за увеличението на пенсиите, ама инфлацията ги изяде тези "увеличения" :)))
62
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да сте ваксинирани, това ,че няма какво да ядете и ,че ще стоите на студено и тъмно не важно
61
9
 
13
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Не мога да разбера едно- Бойко крадеше и строеше и вдигаше заплатите на 20,40%при инфлации около 2-3%.Румен Радев не краде,а няма пари за магистрали, лекари,мед.сестри, не вдига заплатите, а инфлацията към 30%.Тегли заем от 1/2 млрд.за половин година и говори за добро управление. Нещо не се връзва
60
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 63 Ами като искаш Качествен хляб,решението е едно,вземаш си една хлебопекарна и хубаво качествено брашно и си готов,какъв е проблема?
59
5
 
5
 
! Отговори
шАфьора преди 2 години
До Анонимен65 Между другото, в Румъния хляба е много вкусен. Когато минавам от там, винаги си купувам по 2-3 хляба. Няма нищо общо с нашия хляб който се продава тук.
58
5
 
3
 
! Отговори
бай Гейтс преди 2 години
яжте пасти
57
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изправени сме да избираме между сериозна модернизация на страната,реформа в съдебната система...но и яко изпедерастяване на населението (в случай че гласуваме за ДБ и Кирил Петков),или мутрокрация и продължаваща престъпност (за всички останали партии)!!
56
6
 
4
 
! Отговори
До60 преди 2 години
Определено ще се гласува за всичко различно от Лоестият крадец!
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да стане, ама да е хляб а не само мая и набухватели и по 700 грама. Искам хубав, качествен хляб да има в магазина. Като едно време, от фурната на село. Е тогава беше хляб. Вкусен и по кило. Даже и 2.50 лв. бих платил за такъв хляб. Ама го няма вече... еееееех, какви хубави времена бяха. Хлябът ти хляб, сиренето ти сирене, млякото... ония бурканчета дето като ги обърнеш и млякото си седи и не пада. И един вкус... истинско кисело мляко, не като сега - нишесте. Искам, ама няма... има банани.
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В един хляб има поне 50% печалба, както казах брашното е под 1 лв. като предполагам наедро сигурно го взимат за 50ст., останалите разходи като вода мая и ток на фона на един хляб са пренебрежимо малко, остава транспорта. Освен това от 1 кг. брашно става хляб близо 2 кг.
53
7
 
13
 
! Отговори
Електорат преди 2 години
НА ВИ РАДЕВ И ИТН....ПП
52
9
 
14
 
! Отговори
Баба Яга преди 2 години
Щом Ви харесва сегашното положение - гласувайте за Радев, няма проблем.
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дядо Йоцо гледаПри нас всеки който дойде на власт, почва да ИЗЧЕГЪРТВА всичко от предишните, нема приемственост, тоест не надграждат постигнатото от предишните......хахахахаха :)))
50
2
 
8
 
! Отговори
ЕВРОПА преди 2 години
може и да имаме по 5К заплати, ако дойде Румен Гечев и доларът е 3000 лева, натам вървим
49
5
 
5
 
! Отговори
До Говедото-51 преди 2 години
Що ако крадеца се върне на власт,нещо което е НЕВЪЗМОЖНО,хлябът,горивата,ел-енергията и всичко останало сигурно щеше да е по евтино?