Най-много молби за убежище от чужденци – в Германия

До септември в страната са подадени 100 278 молби
17 окт 2021 11:55, Красимир Ангелов
30
Най-много молби за убежище от чужденци – в Германия
Снимка: БГНЕС

Германия продължава да е начело в списъка на Европейския съюз на страните с най-голям брой молби за убежище, съобщава вестник "Велт ам Зомтаг", като се позова на доклад на Европейския орган за подкрепа в областта на убежището.

Според документа, от януари до септември в германската Федерална служба по миграция са подадени 100 278 молби за убежище, което е с 35,2% повече в сравнение със същия период на миналата година. В същото време само през септември в Германия са регистрирани 13 849 заявления. Уточнява се, че повечето молби са подадени от лица, търсещи убежище от Сирия, Афганистан и Ирак.

Според публикацията на второ място по брой молби за първите девет месеца на тази година се нарежда Франция (54 105), следвана от Испания (41 799), Италия (37 492) и Австрия (22 928).

В допълнение към традиционните маршрути на нелегалната миграция към страните от ЕС, минаващи през Италия, Гърция и Испания, както подчертава вестникът, сега има и нов маршрут през територията на Беларус. Така например по-рано германската федерална полиция съобщи, че от началото на август в Германия са пристигнали над 4300 нелегални мигранти през Беларус (през територията на Полша). И броят им вероятно ще се увеличава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
вЕрно ли!? преди 2 години
Велт ам зоМтаг.... леле, леле, леле....тепай ръмзо!
23
3
 
1
 
! Отговори
Митко преди 2 години
До еБассси28 те ще си изплащат борча по-късно за каналджиите.. примерно следващите 10 години от социала всеки месец като му дадат парите ще си плаща лизинговата вноска към каналджията... в Германия тия дето са на социал пращат пари в родината... 100 евро за тяхните страни са много пари... заплатата в Афганистан на година е около 350-500 Евро - на година!!!!! сега ако всеки месец плаща 80 Евро на фамилията - ми то си е много пари. Схемата с Германия работи защото социалните помощи са високи.
22
2
 
5
 
! Отговори
еБассси преди 2 години
Брееей че много мигранти . И как никой работодател не ги иска във фирмата си или в магазина си и тия клети чужденци са принудени да живеят от подаяния и социални помощи . Чудно КАК в бедните си родни страни насред военни действия и разпадаща се икономика са успели да съберат по 20-30 хил евро да платят на трафикантите за да стигнат до Германия или Франция ? Направо не е за вярване.
21
9
 
2
 
! Отговори
анонимен 7 преди 2 години
Всички сме хора. Стига расизъм. Той води единствено до войни. Не ни ли стигат болести и природни катаклизми. Кому е нужно да има конфликти,атентати и войни,сеещи смърт. Когато дадем добро на друг,трябва да получим и от него добро. Ако не стане веднага,трябва с повече вяра,любов и труд за добри резултати.Навсякъде по Света тази любов към другия да се изгражда от най-ранна възраст.
20
3
 
4
 
! Отговори
Ива преди 2 години
До Анонименне стават и за работа... работодателите не ги искат - не стават просто... голямата част са завинаги на социални помощи, които са в пъти повече отколкото ако работят в родните си страни.Германия ще я кара така докато колабира.. след това е въпроса как Германците ще реагират.... до тогаз ще е така и по-зле ще става... защото потока никога няма да спре...за 2 години в Африка имат плюс на населението от 80 милиона - естествен прирас за 2 години (след приспадане на смъртните) ...
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето сега ще имат работна ръка и няма да молят български и румънски работници да им берат аспержите
18
1
 
3
 
! Отговори
Ива преди 2 години
потърсете twitter /georg_pazderski/status/1449280546165694464?s=24Ето ги, нашите потенциални нови граждани на източната граница на Полша, които абсолютно искат да отидат в Германия: Германия, Германия.Но не виждам жени или деца?
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато пишете статия за бежанци, не слагайте снимки на деца, защото не са представителни.
16
2
 
15
 
! Отговори
Ива преди 2 години
Франция и Германия ще свършат зле... повече няма да пиша че може да цензурират коментара
15
1
 
6
 
! Отговори
Браво, преди 2 години
В следващите 100 години, ще е така
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей велика страна бяха и велик народ... до къде я докара тази либерастия :/ чудя се кога ще им писне ...
13
1
 
8
 
! Отговори
та така преди 2 години
дават им пари и подслон без да работят а и германките са доволни , как няма да искат в Германия :)
12
2
 
13
 
! Отговори
мак преди 2 години
Германците да не се оплакват. Нали тяхната танте е виновна, пък и посрещаха тълпите с мечета. Да са му мислили навреме.
11
1
 
19
 
! Отговори
do 3 преди 2 години
Руснаците скоро ще са по добре от Германците, става въпрос в южна Африка има милиони гладни бели Европейци, репресирани от черните, на които никоя бяла държава не предлага помощ за нищо.Но явно плана е такъв да се унищожи Европа, изобщо не става въпрос за работна ръка, всеки знае колко желание и квалиикация имат скакалците.В Англия пълно с Индийци и Пакистанци, ама камион не могат да карат, само на Източна Европа се чака за бачкатори.
10
5
 
9
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бъдещето в Германи е на исляма, скоро ние там ще сме мнозинство, да му мислят белите, дупенцето им
9
3
 
6
 
! Отговори
Аййййй.....2021г К19 преди 2 години
Лошата Германия......, а към Русия никакви емигранти?Защо?
8
2
 
11
 
! Отговори
Вай, вай, преди 2 години
ГЕРМАНИСТАН, скоро белите там ще учат задължително арабски и турски
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И що Европа да умира това че умира германия не означава че Европа умира
6
2
 
20
 
! Отговори
Duchess of Cringe преди 2 години
В Германия ситуацията с жилищата е много зле - там хората до навършване на 35-40 г. често живеят под наем. А нови сгради не растат кати гъби, така че винаги предимство получава ***. ймуната. Когато освободих старото жилище преди три месеца, имаше няколко кандидати - не го дадоха на украинец (работник) или на един германец (пак работник), а на някакъв косоварец, бежанец, дето от какво точно "бяга" не ми стана ясно Охранен, доволен, всичко точно - не е гладувал като мен преди. Европа умира.
5
4
 
12
 
! Отговори
UK преди 2 години
А за същия период във Великобритания има 31 150 молби за убжежище от чужденци .С 4% по-малко от миналата година. И в момента въвеждат още по-строги изисквания за мигранти без професионални квалификации . Май Брексит ще се окаже една много добра идея . В момента може и да имат затруднения докато си сменят европейските доставчици заради капризите на нацупените толерасти от Брюксел, но със сигурност вече не зависят от затъващата в блатото на Мигрантите Европа. Не забравяйте - идат Афганистанци....